IBANEZ GRG 170DX... vaše názory na ní
Pravidla fóra
no já jí tedkon pořídil a sem spokojenej,... zafixoval sem si kobylku a nerozlaďuje se mi to ani náhodou a to sou tam nový struny... ale určitě bych ocenil zámky na nultej pražec
jinak pohoda... jo a Drobáku nech si ty narážky... až budem jammovat u nás na půdě tak se uvidí kdo to komu natře

-Ibanez GRG170Dx
bridge pickup : Seymour Duncan SH-8 Invader
neck pickup : zamýšlím na nějakým pěkným HB od R.M.
-Fender FrontMan 212R 100W 2x12'' New Edition
ostatní věcičky dokupovávám...
Tuhle kytaru mám, hraju 3 roky z toho 2 na elektriku. Kdy myslíte že bude vhodná doba inovovat?
Jo a ještě otázka tady na čerstvýho majitele: čim a jak si to zablokoval? mám to v plánu teďka někdy tak jen abych tak věděl co s tim dělaj ostatní...
Jo a ještě otázka tady na čerstvýho majitele: čim a jak si to zablokoval? mám to v plánu teďka někdy tak jen abych tak věděl co s tim dělaj ostatní...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
no hele... neni to nic těžkýho.. jednoduše jsem si zbrousil pár kousíčků dřeva přesně na míru a obložil jsem zespodu tu kobylku... prostě si na zadní straně kytary otevři tu větší plastovou krytku uvidíš tam ty napínací pružiny co drží kobylu.. z výroby by jsi tam měl mít jenom dvě... doporučuju ještě aspon jednu dokoupit..dvě jsou málo.. a než tam zasadíš tu novou pružinu tak něčím tvrdým (dřevo je vcelku dobrej materiál a hlavně lehko opracovávatelnej) oblož tu spodní část kobylky... je to takovej výstupek kolmo ke spodku kobylky... určo víš o čem mluvim.. no a to je vše... pak si tam hod aspon další dvě pružiny a můžeš hrát... jinak bych ještě doporučoval trošku si pohrát a nacpat místo nultýho pražce zámky
http://www.bachmusik.com/p591/zamek-strun-43mm-chrom/ něco takovýho... jestli se na to necejtíš tak si to radši nech udělat....já sám na to tedkon někdy vlítnu ať mi to pěkně drží ladění... ale i bez nich si nijak nestěžuju... drží to pěkně
jo a jestli máš tuhle kytaru novou tak bude dobrý když si jí necháš od kytaráře trošku poladit, a to platí i kdyby jsi jí měl už po někom... on ti hejbne s kamenama na kobylce, pošteluje krk, zkontroluje odstup snímačů od strun atd... a až tohle všechno budeš mít za sebou tak mi věř že rázem budeš mít v rukou celkem slušnej nátroj
tak přeju hodně úspěchů
-Ibanez GRG170Dx
Ježííííšmarjáááá, pokolikátý už to tady budeme opakovat, že zámky na kytaru bez FloydRose tremola NEPATŘÍ!
JSOU TAM K NIČEMU když nemáš právě to FR tremolo, který má na sobě dolaďovací šroby, protože zamknutím se struny vždycky mírně "rozjedou"... a jak je pak doladíš na tý kytaře se zašpalkovaným tremolem ?!?!?!?

JSOU TAM K NIČEMU když nemáš právě to FR tremolo, který má na sobě dolaďovací šroby, protože zamknutím se struny vždycky mírně "rozjedou"... a jak je pak doladíš na tý kytaře se zašpalkovaným tremolem ?!?!?!?
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jenom pro upřesnění, tady nejde o zašpalkování, ale o tom, že jednozvratný tremolo nemá dolaďovací kolíky...
Každopádně je blbost na tu kejtru strkat zámky, pak bude nepoužitelná...
Každopádně je blbost na tu kejtru strkat zámky, pak bude nepoužitelná...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
sorry, ze jsem se tak predtim rozcilil
, ale vazne uz asi po dvacaty tady pisem tem co to nevi a nemeli nikdy v ruce kytaru s tremolem FloydRose, ze rozladovani na obycejnych kytarach at uz s pevnou nebo jednozvratnou nebo jakoukouliv jinou kobylkou zamkama na krku nevyresi!!!! Zamky patri, a jsou soucasti, celyho systemu FloydRose..... samotny jsou nepouzitelny... na nic...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
to pak ulehnčuje situaci
jako ale máte pravdu... ta kejtra se mi fakt nerozlaďujě když sem zašpalkoval kobylu a žádný zámky nepotřebuju... no to byl takovej blbej nápad ty zámky no... někdo mi to poradil a jak tak koukám tak blbě
neva aspon sem se poučil no
-Ibanez GRG170Dx
ja si taky za malda myslel, ze zamky to vyresi... protoze jsem v zivote nemel kytaru s Floydem v ruce a nemel jsem moznost se naucit to nastavovat a serizovat a tak jsem nechapal tu funkci a netusil jsem ze "zamknutim" se ty struny stejne malinko natahnou a rozjedou....
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
tak o tech zamkach to jsem taky nevedel h dik za NFO
jinak k ty kytare mam ji taky ale v modrym provedeni vypada luxusne
akorat tedko v posledni dobe se mi po treti zesral vystup proste sam prepina zkresleni a cistej a chrci
2x v oprave z toho naposledy mi prepajali kontakty ja uz sem si oddychl no a ono to h***o znovu se to posralo koupil jsem novej kabel a furt to samy BTW:kombem to neni
jinak k ty kytare mam ji taky ale v modrym provedeni vypada luxusne
akorat tedko v posledni dobe se mi po treti zesral vystup proste sam prepina zkresleni a cistej a chrci
Nejlevnejsi ladici kolik GOTOH cca 160-180,-Kc/ks (to by sis snad vymenil sam, ne...?!)rasomaso píše:No už sem to zašpalkoval, kobyla drží ale furt se rozlaďuje. Co mi s tim tak může udělat kytarář a kolik by tak stála výměna ladící mechaniky? (ty kolíky nebo jak se to vlastně...)
Jinak, mas dobre namotany struny? se smyckou a napevno?

Dal jsem to schvalne nalezato, aby sis to predstavil, kdyz mas kytaru polozenou a pristupujes k hlave z boku...
Ja si vzdycky natahnu strunu, napnu az k ladicimu koliku, odhadnu presah cca 5-7cm, tam to chytnu prsty, a strcim do diry, pevne drzim, druhy konec vezmu druhou rukou a provliku jako na obrazku a taham za strunu aby se pekna ohla na koliku, a pak taham obema rukama kdyz uz je konec struny podvleceny, aby to bylo uplne na tesno napnuty. Strunu n atele porad tou jednou rukou drzim v napnutym stavu a pak sahnu po klicce a zacnu namotavat, hlidam zavit tesne vedle zavitu a porad napnutou strunu, co jsem schopen rukou udrzet az do namotani na kolik. Mezi zavity nesmi byt mezery, a ohnuta cast struny co leze z druhy strany diry musi lezet na tesno na koliku a ne byt jen tak napul ohnuta, s vuli... musi obepinat tesne hridel tak jako na obrazku... proto tu strunu musim tahat obema rukama z obou stran, cast na kytare, i tu precnivajici cast...
Takze kytara musi lezet prede mnou, a nejak dobre "zafixovana" aby se mi nehybala, kdyz drzim tu strunu rukou porad v napeti....
Nekdy u tenkych, u precnivajici casti pouzivam kleste (rukou se to neda udrzet)
Takze kytara musi lezet prede mnou, a nejak dobre "zafixovana" aby se mi nehybala, kdyz drzim tu strunu rukou porad v napeti....
Nekdy u tenkych, u precnivajici casti pouzivam kleste (rukou se to neda udrzet)
Ok mám tam sice trochu vůli, ale to by se spíš povolovaly ty struny, ale oni se přitahujou.
Jo a není to tak jako že se mi povolej ty ostatní, prostě když to srovnám s referenčním tónem na kterej sem předtim naladil tak je to vejš a to mám bloklou tu kobylu takže s ní nehejbu.
Nevadí, včera sem byl trochu dementní. V matice zrovna děláme kombinatoriku a na konci příkladu mi vyšlo 45-6+1= a vypočet sem to až na počtvrtý. A to je máma matematička, až jí to řeknu tak se asi posere smíchy.petrpeter píše:tak ted jsem teda nepochopil ani slovo, co mas na mysli....
![]()
no nic, jdu spat...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
http://eshop.kytary.cz/fender-fm-210r/8 ... Fender:1:0
tak tedkon bych potřeboval radu odborníků... jak se vám zdá tohle dvouampíkový kombíčko od fendera ? bude dobrý pro tu DX170ku... ? a váš názor na poměr-cena jestli by nebylo lepší za tuhle cenu sehnat jinačí kombo... a popřípadě vaše návrhy na dostatečný kombo abych se s ním vešel do osmi tisíc... předem dík...
tak tedkon bych potřeboval radu odborníků... jak se vám zdá tohle dvouampíkový kombíčko od fendera ? bude dobrý pro tu DX170ku... ? a váš názor na poměr-cena jestli by nebylo lepší za tuhle cenu sehnat jinačí kombo... a popřípadě vaše návrhy na dostatečný kombo abych se s ním vešel do osmi tisíc... předem dík...
-Ibanez GRG170Dx