CRATE V5 - úprava?

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: CRATE V5 - úprava?

Příspěvek od rudie »

lunchie píše:ted koukam na to schema ... ten odpor 220k (r7) pred druhou triodou na zem jsi tam mohl nechat. Taky bych ten vstup zapojil na R1 (47k pred prvni triodou) a vyhodil z tama r2 a c25

zkus nahrat co to dela ...

přepajel jsem to tak jak si řikal, ale něco tam je pořád asi navíc, musím to pořádně omrknout....součástku po součástce....možna to vezmu do školy na osciloskop, kdybych na to nepřišel do par dnů.

edit:
tak jsem udelal nahravku....
Kytara: Tele, snimač u kobilky, volume a tone na max
zezačatku voluma si na čtvrt pak neco malo za pulkou ...hraju to přes pentodu (když to přepnu na triodu tak to chrči meně) stejně tak když cca v pulce hraju jemněji tak to tolik nechrči....je to jakoby špatně přebuzene nebo co :D
ale když nehraju nahlas (clean) tak to jede vcelku dobře...ale to chrčeni tam jde krapet slyšet

nahravka je ZDE
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Lukus

Příspěvek od Lukus »

Ja myslim ze to je jak pises, ze se prebuzuje pentoda, ehm teda tetroda nebo co to je. Zkusil bych R16 a R31 vymenit oba za 100 nebo 110k, jestli to necemu pomuze.
Bach LP (SD SH-1 59'/SD SH-4)
Maxon OD808 kopie
Digitech RP-55
Mmjuz mrňůz 4W, JCM800 kopie
Mesa Boogie 1x12 w/ MC90
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Lukus píše:Ja myslim ze to je jak pises, ze se prebuzuje pentoda, ehm teda tetroda nebo co to je. Zkusil bych R16 a R31 vymenit oba za 100 nebo 110k, jestli to necemu pomuze.
Sakra to mě vubec nenapadlo :D mrknout na dělič před pentodou :D už to jede skoro jak má akorát mi ještě příjde že to má takový zahuhlaný zvuk.... budu si muset trochu pohrát s korekcí....hodil jsem na rajče nake nove fotky :)
http://radimsnirch.rajce.idnes.cz/Crate_V5_Modifikace/
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
lunchie

Příspěvek od lunchie »

pokud ti to prijde porad nejaky prebuzeny, tak jeste muzes zkusit ten 'gain' potak pred druhou triodou zapojit se 100k do serie (potak misto toho puvodniho 10k odporu co tam byl). taky misto toho delice pred koncovou lampou bys mohl hodit neco jako 'volume' potak, ktery tam zapojis jako odporovej delic).
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

lunchie: hele a co je tohle viš? :)

Obrázek
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

vznikne tim tam odporovej dělič 120R/470K, na tom odporu 120R bude prostě nějakej úbytek napětí, takže se ti pak sníží celý napětí co se pak za tim tahá (k anodám lamp)... ten 470K odpor je tam pro vybíjení těch kondenzátorů po vypnutí zesilovače
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

tak jsem ještě odštípl kondík C5 a C4 jsem zkratoval....Abych měl tonovou clonu udělanou tak že na min. je zvuk basový a na max výškový. a uprava je zatím u konce :)
lunchie

Příspěvek od lunchie »

na tom odporu budes mit ubytek I*R, kde I je proud kterej jde do el84 a pak tech 2 triod. Jak pise Stanley, 470k je ciste na vybijeni kondenzatoru po vypnuti, proud ktery jim tece bude par miliamper.

Ono ten odpor by mel 'simulovat' lehce chovani elektronkoveho usmernovace. Ale jak efektivni to je? Nikdy jsem to nezkousel. U class A SE zesilovace by to moc vliv na 'sag' mit nemelo.
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“