Držák na paličky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Re: Držák na paličky

Příspěvek od Sam Jr. »

pouzdro od Stagg nebrat, má vnitřní vrstvu z chlupaté hadry, která by sice na ostatních pouzdrech byla super, ale tady stačí malinko ohlodané paličky a chytá se to jako na suchý zip :roll: při rychleším pohybu si zhodíte celé pouzdro z kotle a až pak vytáhnete paličku a zbytek jich se vám rozkutálí po zemi. tady udělali soudruzi v Číně vážně chybu :) taky má kovové karabinky, což při nacvaknutí na ladící šrouby nepovažuju za NEJ - kontakt kov na kov. raději ho věsím jen za provázky za hlavičky šroubů.
naopak takový ten kolíček funguje slušně, jen je jakoby dimenzovaný na slabší průměr trubky a na masivnějším HW to taky není dvakrát solidní :( ale měl sem kdysi značkový Pro-mark a bylo to to samé. při rychlém šmátrání naslepo to taky celé může spadnout na zem.

ještě existuje takový pytlík od Meilu, ale ten se zase složitěji připevňuje:
http://www.dolphinmusic.co.uk/product/2 ... older.html

takže nakonec používám už snad 15 let pouzdro, co mě šila mamina podle nějakého zahraničního prospektu ještě v době, kdy se tady nedalo koupit skoro nic a za 2 kila už vůbec ne :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Tak tak... Materiál většiny vnitřku je dobrý, ale kapsy už nejsou tak super... Mně se pališky ovšem zachytávají spíše o lem než přímo o kapsu.
jinak při samotné hře jako rezervní paličky (které tedy tahám ve spěchu) používám nové neohlodané.
Co se karabiny týče, tak naprosto souhlasím, Provázky jsou stejně zbytečně dlouhé, takže na nich mám uzly a věším za šrouby na kotel
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Sam Jr. píše:pouzdro od Stagg nebrat, ........
ještě existuje takový pytlík od Meilu, ale ten se zase složitěji připevňuje:
http://www.dolphinmusic.co.uk/product/2 ... older.html.........
To co píšeš o tom STAGGu, tak to jsem netušila, ale pokud je to tak, pak jsem stejného názoru. :wink:

Co se týče toho "pytlíku" tak tohle dělají i jíní, např Gibraltar... tam je to nejen v tom provedení co ukazujš ty, ale třeba také jako závěsné na stoličku.... považuji to ale za zbytečné, jako třeba držák na nápoj, co se přidělává na stojan z nabídky Gibraltar.... já osobně si to pivo prostě položím na zem :)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Moleek píše:...........jinak při samotné hře jako rezervní paličky (které tedy tahám ve spěchu) používám nové neohlodané..........

nevím, jestli si to jen nepřesně napsal, nebo to myslíš nějak vážně?! :shock: Mám to brát tak, že když už ti ta zmíněná palička spadne na zem a ty jsi ncen vzít jinou a s ní chvíli hrát, tak že tu první spadlou už nesebereš... a nebo v pauz sebereš ale dle tvého psaní už do futrálu zpět nedáš, neb tam máš "jen nové, neohrané" ?! :roll: tak to jsi hodně ojedinělý případ...... :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

paličky mám jedny v ruce a dvoje na kopáku. Sto let si říkám až mě to nasere koupím si futrál a ono nic, naprosto vyhovuje :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:paličky mám jedny v ruce a dvoje na kopáku. Sto let si říkám až mě to nasere koupím si futrál a ono nic, naprosto vyhovuje :wink:
Tomu "paličky položené na kopáku" fakt nerozumím :roll: ...... kdysi jsem to také tak měla, ale stačila první delší šestnáctková trochu rychlejší pasáž na dvojšlapku, a milé paličkybyly všude kolem po zemi..... :?
ošťa

Příspěvek od ošťa »

Nějak si nedokážu představit, jak se může kopák tak "rozklepat", aby z něj ty paličky spadnuly.
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

ošťa píše:Nějak si nedokážu představit, jak se může kopák tak "rozklepat", aby z něj ty paličky spadnuly.
Záleží jak moc máš zvednutý kopák a jak dlouhé používáš paličky a kolik jich tam máš na sobě.. kopák máš pod určitým úhlem...a taky má nějaký rozměr (šířku 14" a víc...) když na něj položíš paličky a ony se nevlezou na šířku, tak ti přečuhujou přes ráfek nebo na něm aspoň leží na jedné nebo na druhé straně a tak jsou z kopce... a už tam vznikají dva úhly, které když se sečtou spolu s vibracemi většinou se rovnají tak akorát pádu... ideální je, když se ti paličky vlezou na šířku kopáku (nejsou položené ani na jednom ráfku), pak se při nahnutí kopáku opírají o bližší ráfek a nespadnou pokud jich na sobě neleží víc a neklouzají po sobě...ale to už je máš zase někdy daleko a blbě se berou...
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Monikad píše:
Moleek píše:...........jinak při samotné hře jako rezervní paličky (které tedy tahám ve spěchu) používám nové neohlodané..........
nevím, jestli si to jen nepřesně napsal, nebo to myslíš nějak vážně?! :shock: Mám to brát tak, že když už ti ta zmíněná palička spadne na zem a ty jsi ncen vzít jinou a s ní chvíli hrát, tak že tu první spadlou už nesebereš... a nebo v pauz sebereš ale dle tvého psaní už do futrálu zpět nedáš, neb tam máš "jen nové, neohrané" ?! :roll: tak to jsi hodně ojedinělý případ...... :D
Myslím to tak, že ty, které tahám uprostřed písničky beru z nových. Samozřejmě, že spadlé sbírám a používám dál a skladby většinou zahajuji s ohranýma paličkama. Tohle je vážně pro případ, aby se nezahákly o ten lem tam. :wink:
Plýtvat paličkami se vážně dovolit nemůžu :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:
pehve píše:paličky mám jedny v ruce a dvoje na kopáku. Sto let si říkám až mě to nasere koupím si futrál a ono nic, naprosto vyhovuje :wink:
Tomu "paličky položené na kopáku" fakt nerozumím :roll: ...... kdysi jsem to také tak měla, ale stačila první delší šestnáctková trochu rychlejší pasáž na dvojšlapku, a milé paličkybyly všude kolem po zemi..... :?
no jo vím že to není zrovna bubenický košer ale funguje
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Zrovna jsem se vrátila ze zkoušky. byly tam "erár" bicí Pearl Vision a tak nějak jsem schválně položila pár paliček na kopák. Znovu jsem si ověřila, že chvění kopáku pod údery beaterů dvojšlapky začne to, co dokončí gravitace. Po chvíli se paličky válely po podlaze..... :?
pehve

Příspěvek od pehve »

ohhh....to mě moooc mrzí :?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:ohhh....to mě moooc mrzí :?
??? :shock: :roll:
pehve

Příspěvek od pehve »

no že se ti rozutekly, potvory, možná do toho moc řežeš, víc než já
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:no že se ti rozutekly, potvory, možná do toho moc řežeš, víc než já
No "řežeš"... tohle slovo nesnáším. Správný bubeník hraje přece dynamicky!! nicméně v rámci té zkoušky šlo o poměrně našláplou tvrdší rock-crossoverovou muziku, a tam se v rámci dynamiky zase tak moc "pianko" nehraje! Tročku vezmeš za dvojšlapku a už je to vše dole. 8)
Ony ale nepadaly jen ty paličky. V té zkušebně totiž byly ty erární PEARL, ale jaksi pod ně nikdo neopatřil kobrec, no a protože je tam podlaha z lina, tak už v půlce písně se souprava rozcházela do všech koutů té místnosti!! :shock: :twisted:
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Nezáleží na tom co hraješ nebo jak moc "dynamicky" , ale jak je máš na tom kopáku položené. Naposled mi paličky spadly když jsem hrál dechovku a při běžném hraní ve zkušebně (rychlej a víc nahlas) se ani nehnou...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Asi jo, já je tam běžně nepokládám a ani to nemám v úmyslu začít na starý kolena tak dělat.

Nicméně bych asi tuhle debatu "o ničem" utnula. je to fakt už bezpředmětné, ale hlavně je to v tomto threadu offtopic. Dík :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“