Aria STG-006 + nuX mighty 15

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Junisek

Aria STG-006 + nuX mighty 15

Příspěvek od Junisek »

Dobrý večer, poradili byste mi prosím s výběrem kytary a komba?
Nejsem začátečník, na kytaru si už několik let brnkám, bohužel mám možnost hrát pouze na dvě příšerné kytary s propadlým krkem a strunama v nebesích, (rozhodně by nestály za opravu, jedna stála 200Kč...). Prostě a jednoduše, brání mi v mém zdokonalování se ve hře na kytaru - popravdě, rockový sóla nejdou hrát na španělu se strunama 1cm od hmatníku, která neladí...
I z tohoto důvodu chci sáhnout po elektrické kytaře. Zalíbila se mi právě http://shop.guitarpark.cz/Kytary/Elektr ... G-006.html, cenově i vzhledově se mi líbí, do rukou mi padla skvěle, jen se strašně rozlaďovala, ale to asi bylo tím, že nebyla seřízená. Máte někdo s touto kytarou zkušenosti? Jak asi platí u všech levnějších kytar - záleží na jednotlivých kusech.
K tomu se mi ještě zalíbilo toto kombo http://www.youtube.com/watch?v=VkQVurcN ... grec_index, na domácí zkoušení by mi jistě stačilo.
Vlastní ho tady někdo? Nebo znáte nějaké jiné, obdobné kombo, které byste mi doporučili?

Díky za všechny tipy a rady :)
wikxzen
Rádce

Re: Aria STG-006 + nuX mighty 15

Příspěvek od wikxzen »

Využívej FAQ - KDE NAJÍT ODPOVĚDI NA NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY - ČTĚTE!
elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... ml#p272725

Jinak má poznámka ke kytaře z obchodu. Když se několikrát rozlaďuje v obchodě, tak si ji nevšímej a hledej kus, který ladí dobře a ladění drží.
Vše je to o penězích, čím více investuješ (a dobře), tím méně starostí s kytarou budeš mít. Není od věci se zmínit o stylu, který hraješ nebo chceš do budoucna hrát (hodně pomůže vypsání pár oblíbených kapel, kytaristů).

Zesilovače a komba řeš tady:
komba-zesilovace-reproboxy/
Tam využij téma FAQ - TO ZÁKLADNÍ O KYTAROVÝCH APARÁTECH, najdeš tam toto:
komba-zesilovace-reproboxy/to-zakladni- ... ml#p336846
DexterBzuk

Re: Aria STG-006 + nuX mighty 15

Příspěvek od DexterBzuk »

No jenom ty víš, jaký máš ke hraní na kytaru vztah, ale pokud nejsi začátečník, bral bych něco co stojí maličko víc jak 3 000. Neříkám, že kytara je vždy dobrá investice, ale už tak za 9 tisíc ti vydrží hodně dlouho. To samé kombo. Navíc, pokud oboje koupíš na bazaru, máš alespoň nějakou šanci, že na tom tolik nebudeš tratit, až se rozhodneš to prodat.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“