behringer VT911

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
mlíko

behringer VT911

Příspěvek od mlíko »

Ahoj máte někdo zkušenosti s tímto efektem? http://www.thomann.de/cz/behringer_vt91 ... rdrive.htm Koukám že je v něm lampa to se mi na něm líbí, bylo by to jen jako kreslítko na čistej kanál. A lampu bych hned vyměnil bud za EHX nebo sovtek.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
lunchie

Re: behringer VT911

Příspěvek od lunchie »

moc velkou chvalu jsem na tenhle behringer nevidel a pochybuju, ze vymena lampy na tom neco zmeni. Ja mam vt999 tube monster nebo jak se to jmenuje no a ten muzu docela doporucit (a ani nemusis menit lampu).
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Tak on Uli nic moc nevymýšlel, ale obkreslil starý slavný BK Butler preamp (prodávaný třeba jako Chandler tube driver). Ten zmíněnej Ibanez má víc součástek (integráčů, takže je např. zvuk lépe filtrován za zkreslením), VT911 je velmi blízko původnímu 3 knoflíkovýmu Chandleru - několika součástkama se to dá doupravit na úplně přesnou kopii... Je to velmi jednoduchý schéma. Měl jsem doma i tu rackovou verzi Chandlera, která fungovala s trochu vyšším napětím, ta hraje trochu líp, ale tyhle nejmenší preampy jedou lampu jenom na nějakých 9V, což je sakra málo. Výsledný zvuk tak nemá tu dynamiku a razanci lamp s typickým anodovým napětím cca 250V. Na nějaký pop docela použitelný, ale pro náročného je to prostě ve zvuku znát. Přírodě neporučíš a lampy potřebujou svoje napětí.
BTW. i ten Ibanez jede na malý napětí, co se týče zvuku, tak je to stejně individuální, třeba budeš happy (já teda bych to bral jako z nouze ctnost).
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Btw... pro to, čeho je VT911 kopie, se stačí juknout na http://www.butleraudio.com/tubedriver.php . Teda teď už to má 4 knoflíky - oddělené korekce, zatímco VT911 je původní 3 knoflíková verze, ale v jádru je to pořád to samé.
Jak jsem už říkal, je to velmi jednoduchý preamp, dobrý tak pro Davida Gilmoura nebo Erica Johsona ;-) (ve spojení s dobrým zesikem), ale je to otázka stylu a chuti.
Obrázek
mlíko

Příspěvek od mlíko »

dík moc asi to koupim jen tak ze zajímavosti za ty prachy bych to rád zkusil :)
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
posjirka

Příspěvek od posjirka »

trocho off topic, ale třeba se to někomu hodí.
Behringer VT911 nemá s TubeDriverem téměř nic společného. Ano vychází z něj, ale je upravený na DC 9V napíjení, zatím co Tube Driver má napájení střídavých 12 V, které následně usměrňuje přes 2 jednocestné usměrňovače, a získává tak téměř Dc 30V (+/- 15V), to už je sakramenský rozdíl. Navíc zapoejní elektronky je jiné. VT911 funguje v +9V proti zemi, v Tube Driveru je to mezi +15V a -15 V s tím, že zem je tu jako plovoucí..... Ano upravit by to šlo, ale tak že by se celý tišťák vyhodil a udělal nový .

škoda taky jsem na něj měl zálusk .....
trsátko musí přežít i atomovej výbuch
torst

Příspěvek od torst »

Mě by spíš zajímal VT999
http://www.music-group.com/Categories/B ... 99/p/P0519
Lamp. preamp za hubičku? Jasný, má jen jednu ECC83, takže to nemůže být úplně ono.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“