ENGL Přelampování

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
DaveX

ENGL Přelampování

Příspěvek od DaveX »

Zdravím,

chystám se poprvé přelampovat svůj zesilovač ENGL Thunder a nechcu nějak narazit tak bych chtěl znát názor někoho zkušeného.

Můj typ je buď komplet Engl - konec ENGL TUBE 6L6 GC-STR (RT21X), preamp ENGL TUBE ECC 83 FIRST QUALITY nebo Mesa Boogie, Sovtek

A ještě by mě zajímalo co znamená to GRADE u lamp.

Čerpal jsem na stránkách Thomann.de

Děkuji všem za odpovědi
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: ENGL Přelampování

Příspěvek od Wohma »

Grade by mela byt trida podle biasu, teoreticky pokud menis za stejnej grade, tak bys nemusel prenastavovat bias, ale je to vzdycky lepsi zkontrolovat. Elektronky v preampu s nejvetsi pravdepodobnosti netreba menit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DaveX

Příspěvek od DaveX »

Aha, tak tohle je Grade:)

A ještě by mě zajímalo ono Engl uvádí, že jedna ECC83 je v konci to musí být nějaká speciální nebo to je prostě obyčejná ECC83?

Každopádně ty preampové bych neměnil v blízké době, ale co sem tak četl tak mají zásadní vliv na zvuk(bodejď by taky ne) takže kdybych chtěl třeba dodat více basů tak vyberu lampy, které mají podle popisu více basů? Např. Sovtek 12AX7WB, které mají údajně moderní zvuk a zdůrazněné basy?
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jedna elektronka 12ax7 (ci podobna) je u kazdeho push-pull zesilovace technicky spis v koncaku. S tema preampovkama klidne zaexperimentuj, hodne lidi si dava do V1 nejakou lampu s mekcim zvukem (typicky 5751 a podobne).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Já jsem minulý týden přelampovával preamp na pittbullu u Pavla Horkého. Dal mi tam Sovtek 3x12AX7WB a ta jedna “speciální“ byla do invertoru, ECC83 S. WB hrají dost v středech a nejsou tak ostré jako WA, které se používají spíš na čisté zvuky. Když dá někdo ranec za aparát, na lampách už by šetřit neměl.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“