Pedalboardy
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
A zkoušels ubrat output level na krabičkách, zkontrolovat propojky, napájení ? To je takové věštění kolikrát...
Ano, zkoušel. Při zapojení mimo smyčku přímo na vstup komba se to chová OK
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
-
Teorge
A nemá tvůj zesilovač něco jako Effect Loops Level +4dBV/-10dBV přepínač?
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Zkus propojit send a return kabelem (třeba propojkou co máš k efektům) - zaručeně dobrým !!! - abys zjistil jestli to zkresluje smyčka jako taková (třeba lampa ve smyčce). Když nezkresluje, zkus přeházet efekty - jako první dej Boss chorus (má bufer...) - může to být třeba taky špatně přizpůsobenými impedancemi (píšeš že je to markantní u MXR).
Edit: a jakého Statesmana máš ?
Edit: a jakého Statesmana máš ?
Statesman Daul
Fender SSS MIJ. Fender de luxe HSS USA. Schecter, BOSS CE2 MIJ, DM-3 MIJ,CS-1 MIJ, Ibanez TS808, MXR Phase 90, Fulltone Fat Boost 2,, Korg, Hughes Kettner Statesman.
Je to stejné...................Při propojení smyčky Se a Re se částečně zvýší hlasitost, více z zkresleného kanálu.
Víš, ono je víc dualů. Hlavní rozdíl bude asi mezi hlavou a kombem. Hlava má přepínání seriová/paralelní. Tak napiš PŘESNÝ typ aparátu, ať ti můžeme pomoct.
Sorry, to jsem si neuvědomil.
Je to kombo Statesman STM Dual EL84.
Je to kombo Statesman STM Dual EL84.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik píše:vychytavky
http://www.premierguitar.com/Magazine/I ... sider.aspx
A některý je možno koupit i u nás.
http://www.rockster.cz/Pedalboardy/Stag ... eni-pedalu
http://www.rockster.cz/Pedalboardy/Stag ... vac-pedalu
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to by me teda zajimalo jestli ma vse TB
^ S takovým pedalboardem byly asi veliké starosti co se zdroje/zdrojů týče.
Začínám přemýšlet nad variantou, která by spočívala v rozdělení velkého pedalboardu na dvě poloviny - zatím jsem si tady nevšiml, že by někdo s něčím takovým to zkusil. Jednak by mi to přišlo skladnější - obrovský kufr (RC 23020A od Warwicka) člověk jen tak někam nedá - dva malé zavřené kufříky může člověk uložit nad sebe, vedle sebe a ještě má v kufru auta další prostor a tak podobně.
V krátkých intervalech přenášení se taky rozložení váhy na obě ruce zdá přeci jen šetrnější vůči pažím před hraním než se kroutit s monstr-kufrem v jedné ruce a ještě do schodů!
Na místě ve zkušebně, která není tak prostorná, lze pak s oběma malými pedalboardy lépe manipulovat a přizpůsobit na zemi. Otázka propojení obou otevřených kufříků by se řešila delší propojkou (cca 30-60 cm) a multizdroje (od Smrčky) mají snad dostatečně dlouhé zdrojové kabely.
Mám zkrátka specifický problém s velkými efekty (3x Moog, velký podlahový preamp, kvákadlo, 4 menší efekty a do budoucna ješte nějaké expression pedály, switche a přepínače...)
Pracoval někdo tady s touto variantou a realizoval ji (jaké úskalí například musel řešit atd.)?
Začínám přemýšlet nad variantou, která by spočívala v rozdělení velkého pedalboardu na dvě poloviny - zatím jsem si tady nevšiml, že by někdo s něčím takovým to zkusil. Jednak by mi to přišlo skladnější - obrovský kufr (RC 23020A od Warwicka) člověk jen tak někam nedá - dva malé zavřené kufříky může člověk uložit nad sebe, vedle sebe a ještě má v kufru auta další prostor a tak podobně.
V krátkých intervalech přenášení se taky rozložení váhy na obě ruce zdá přeci jen šetrnější vůči pažím před hraním než se kroutit s monstr-kufrem v jedné ruce a ještě do schodů!
Na místě ve zkušebně, která není tak prostorná, lze pak s oběma malými pedalboardy lépe manipulovat a přizpůsobit na zemi. Otázka propojení obou otevřených kufříků by se řešila delší propojkou (cca 30-60 cm) a multizdroje (od Smrčky) mají snad dostatečně dlouhé zdrojové kabely.
Mám zkrátka specifický problém s velkými efekty (3x Moog, velký podlahový preamp, kvákadlo, 4 menší efekty a do budoucna ješte nějaké expression pedály, switche a přepínače...)
Pracoval někdo tady s touto variantou a realizoval ji (jaké úskalí například musel řešit atd.)?
Bayger switch nebo cokoli podobného a na efekty udělat patrovou konstrukci. V první řadě na kerou šlapeš centrální switch + ovládačky od komba nebo MIDI. Omezíš půdorys = menčí hmotnost kejsu. Dva kufry je blbost leda tak kufr před kombo kufr do smičky.
Mě to jako blbost nepřijde, pokud s tím hodláš hodně cestovat. Já osobně mám v plánu se vykašlat na všechny kufry, koupit si desku, potáhnout ji kobercem a je to. Na cestu to pak hodit např do obalu na klávesy. Stejně to dávám v autě vždy až nahoru naležato... a ten kufr mě mám pocit omezuje. deska je deska. až začne bejt malá, půjde do táboráku a za pár kaček seženu větší
ty kufry stojí děsný love a do zvuku nic nepřidají 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nevidim rozdil vtom mit jeden nebo dva kufry (myslim zhlediska nejake funkcnosti) proste mezi ne pichnu kabl a je to to same
-
Teorge
Wikxzen: já uvažoval o tom vyrobit si rozkládací pedalboard, něco jako:

s tím, že by jsi to při přenosu složil do toho účka a měl bys další účko(s uchem), do kterého by jsi ten složený pedalboard zasunul a zamknul ho. To účko už by nebylo skládací a buď by v něm byly lišty na nasunutí pedalboardu, nebo by byly na okraje jen přidělané L lišty.

s tím, že by jsi to při přenosu složil do toho účka a měl bys další účko(s uchem), do kterého by jsi ten složený pedalboard zasunul a zamknul ho. To účko už by nebylo skládací a buď by v něm byly lišty na nasunutí pedalboardu, nebo by byly na okraje jen přidělané L lišty.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrý nápadTeorge píše:Wikxzen: já uvažoval o tom vyrobit si rozkládací pedalboard, něco jako:
Teorge: myšlenka rozhodně zajímavá. Chystáš se do budoucna pracovat na tom?
Dalabo: Baygerův switch systém je (dle recenze od p. Poláška) výborně vyřešený, ale dal jsem přednost Octa-Switchi (bazar), který by mi měl také dobře posloužit a cena je rozhodně příznivější. Nehledě na to, že Octa-Switch je rozměrově menší než PS-6 od Baygera. Tuším, že v délce to je rozdíl až cca deseti cm a v šířce nějaké +- 3 cm. Detaily, ale pro mě již docela zásadní. Co bude ožehavé, tak to budou délky propojek, pro začátek budu muset vše otočit vzhůru nohama k Octa-Switchi, aby vůbec propojky dosáhly do vstupů a výstupů.
Před rokem jsem tady někde psal, že Octa-Switch a podobné věci nehodlám řešit a nebudu je zapracovávat do sestavy. Letos je vše jinak!
Dalabo: Baygerův switch systém je (dle recenze od p. Poláška) výborně vyřešený, ale dal jsem přednost Octa-Switchi (bazar), který by mi měl také dobře posloužit a cena je rozhodně příznivější. Nehledě na to, že Octa-Switch je rozměrově menší než PS-6 od Baygera. Tuším, že v délce to je rozdíl až cca deseti cm a v šířce nějaké +- 3 cm. Detaily, ale pro mě již docela zásadní. Co bude ožehavé, tak to budou délky propojek, pro začátek budu muset vše otočit vzhůru nohama k Octa-Switchi, aby vůbec propojky dosáhly do vstupů a výstupů.
Před rokem jsem tady někde psal, že Octa-Switch a podobné věci nehodlám řešit a nebudu je zapracovávat do sestavy. Letos je vše jinak!
-
Teorge
Rád bych, ale jsem líný shánět materiál
Asi se zkusím zeptat nejstaršího bráchy, jestli by mi něco takového nebyl schopný v práci vyrobit.
Já to asi nechápuTeorge píše:Wikxzen: já uvažoval o tom vyrobit si rozkládací pedalboard, něco jako:
img
Nicméně nedávno jsem taky přemýšlel o nějakém šikovnějším řešení pedalboardu. První mě napadlo všechno nacpat do racku a ovládat to nějakou midi TB lištou. Jenomže to by bylo příšerně drahé