Audacity - nahrávání, problém s druhou stopou

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
ludwyg

Audacity - nahrávání, problém s druhou stopou

Příspěvek od ludwyg »

zdravím.
Mám problém s Audacity 1.2.6.Vše fungovalo v pohodě až doteď.Když nahraju nějaký part na gitare a pak chci nahrát sólo jak druhou stopu a po spuštění se nahráva do druhé stopy i první stopa+sólo na gitare.Předtím to šlapalo v pohodě.co stopa to part nebo nástroj, vše se dalo stlumit a podobně.teď se mi to zdvojuje do všech stop.první druhý,první a druhá do třetí a tak dále
děkuji za pomoc.
Punk´s not dead
Mejla

Re: Audacity - nahrávání, problém s druhou stopou

Příspěvek od Mejla »

Jo to audacity dělá no...stáhni si jinej program...já používám MIxcraft 5 myslim a jsem spokojenej ;)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Zkontroluj si, co máš jako vstupní zařízení pro nahrávání. Musí tam být line-in (nebo mikrofon, pokud nahráváš přes něj). Pokud to nepomůže, přepni to ještě v nastavení Windows, občas to zlobí.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MejlaSN píše:Jo to audacity dělá no...stáhni si jinej program...já používám MIxcraft 5 myslim a jsem spokojenej ;)
Ne, řešením je správně nastavit zdroje nahrávaného signálu. Problém je mezi židlí a monitorem, ne v software.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mejla

Příspěvek od Mejla »

Nero píše:
MejlaSN píše:Jo to audacity dělá no...stáhni si jinej program...já používám MIxcraft 5 myslim a jsem spokojenej ;)
Ne, řešením je správně nastavit zdroje nahrávaného signálu. Problém je mezi židlí a monitorem, ne v software.
já vim, ale i tak to audacity je takový nic moc... špatně se srovnávaj stopy, aby časově seděli, v tom mixcraftu je to přehlednější, má víc funkcí na upravení a doladění nahraného zvuku...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mixcraft 5 stojí 75 dolarů, Audacity je zadarmo. Z toho je asi zřejmé, že Audacity je základní jednoduchý nástroj, s kterým ale jde dělat docela dost, pokud je člověk šikovný.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ludwyg

Příspěvek od ludwyg »

rotten77 píše:Zkontroluj si, co máš jako vstupní zařízení pro nahrávání. Musí tam být line-in (nebo mikrofon, pokud nahráváš přes něj). Pokud to nepomůže, přepni to ještě v nastavení Windows, občas to zlobí.
vše sem skoušel, i přeinstaloval a podobně.jenže den předtím sem nahrával bezproblémů a teď hov....
děkuji za radu
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Co máš tedy nastaveno v Audacity jako vstupní zařízení? Přepodkládám, že pak budeš mít špatně nastavený Windows Mixer a máš playing through recording - tzn. při nahrávání se ti zároveň přehrává předchozí stopa a windows mixer ji (pro tebe nežádoucně) přeposílá znovu na vstup nahrávání.

Jiná možnost v podstatě není.

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hlavně se nezabývat tím, že "ještě včera to fungovalo" 8) OS (a Win asi specielně) dokáží občas věci, že by se jeden divil.......ale fakt je ten, že o to hůž se to pak řeší, protože někdy se nemusí jednat o změnu v nějakém nastavení někde "na ráně" :D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“