Zřizuji studio

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: Zřizuji studio

Příspěvek od DJ Murano »

Zdravim, nebudu zakládat nový téma...Kamrád si chce zřídit vokální "studio" a poprosil mě, abych mu vybral vybavení. Má k dispozici 20 000 a dlouho mi trvalo, než jsem skloubil hodně kvalitní zboží s nízkou cenou. Lehce jsem limit překročil, s čimž teda nakonec souhlasil, ale že prej víc už ani ťuk.
Tak se obracím na zkušenější, jestli by nějaký ten komponent nevyměnili za lepší a cenově stejný, nebo tak nějak. Zkrátka bych potřeboval radu
Přílohy
Vokální studio.xls
(35 KiB) Staženo 98 x
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mám jediný dotaz: na lampový mikrofon byl požadavek nebo si ho explicitně vybral (sedí mu na jeho potřeby)? Mikrofon je jedna z nejdůležitějších částí - v maximální míře ovlivňuje další charakter - rozhodně víc než třeba převodníky ve zvukovce, někde jsme se o tom tady trochu bavili - tak jen aby to nebylo 11kKč, které by se ale daly investovat do jiného typu majku, co by byl charakterově lepší nebo univerzálnější (podle toho, co kolega potřebuje).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Abych řekl pravdu, on o nahrávání neví vubec nic :D zkoušel jsem ho přesvědčit, že když bude ten svůj "rap" nahrávat u mě, bude to mít levnější, pak mi ale nabídl, že v tom studiu můžu nahrávat i já. Řikám si no neber to, kde jinde seženeš 20k na studio :D Takže kromě vokálu bude ten mikrofon využíván třeba i na snímání akustický kytaray, tak mi přišel takovej nejlepší, a mimo to Rode je jméno :) ještě jsem viděl za zhruba stejnou cenu sE Electronic, ale řekl bych, že Rode je lepší. Krom toho navíc disponuje kulovou charakteristikou, což je taky přínos (pokud jsem to dobře pochopil z tý knížky :mrgreen: )
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

DJ Murano píše:Abych řekl pravdu, on o nahrávání neví vubec nic :D
V tom pripade je naprostej nesmysl do toho sypat 20 tisic. :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

Já vim a taky jsem mu to říkal, na chvilku se mi ho dokonce podařilo přesvědčit, ale druhej den mě naháněl jestli už mám vybraný to vybavení...no tak jsem se do toho pustil, koneckonců jsou to jeho prachy :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

"Je lepší" - bys opravdu jen řekl, nebo je to z tvojí pozice fakt? :lol: RODE je úplně stejný jméno jako jakýkoli jiný. Tohle bych fakt na jménu rozhodně nestavěl, nebo bych do toho nesypal 11kKč 8)

Wohma má pravdu, ale když už bys sestavil vybavení pro kámoše aspoň zčásti ve svůj prospěch :lol: tak si vybírej to, co ti sedne (aneb klasika: vyzkoušet, vyzkoušet, vyzkoušet). Samozřejmě jde i koupit a prostě se s tím ztotožnit, ale kdž máš možnost, tak jí využij co nejlíp.

P.

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja bych mu koupil neco jako MXL V67 nebo podobnej mikrak, kdyby fakt rozjel nejaky mensi studio, tak se mu ten mikrofon muze jeste dlouho hodit, nejakej drahej lampovej pak urcite prikoupi.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně. Jako mikrák za větší peníze fakt nemá cenu kupovat jen podle názvu :wink:

P.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

Souhlas...MXL pro něj na startu udělá stejnou službu..a může si koupit i obyč stojan, protože k2 je o strašně moc těžší a normální šmejd ho neunese :-)
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

pavlii píše:Wohma má pravdu, ale když už bys sestavil vybavení pro kámoše aspoň zčásti ve svůj prospěch :lol: tak si vybírej to, co ti sedne (aneb klasika: vyzkoušet, vyzkoušet, vyzkoušet). Samozřejmě jde i koupit a prostě se s tím ztotožnit, ale kdž máš možnost, tak jí využij co nejlíp.
Přesně tak jsem to i vybíral, v podstatě jsem tam dal vše, co jsem si vysnil do začátku mýho vlastního studia. Rád bych ale místo "začni s timhle, lepší pozdějc přikoupíš" už začal přímo s tim lepším, abyc se později mohli přikupovat věci z jiný kategorie, např. midi klaviaturu/kontroler. Proto jsem zvolil i zvukovku 0404. Jasně, mohl jsem začít s 0202, ale proč bych ji pořizoval, kdybych stejně potom přikoupil něco k tomu?
pavlii píše:Jako mikrák za větší peníze fakt nemá cenu kupovat jen podle názv
Proto se ptám :wink: jestli s tim třeba někdo máte zkušenost nebo víte o něčem lepším
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“