Cowbell - jak upevnit (update tématu)?
Pravidla fóra
Cowbell - jak upevnit (update tématu)?
Mám dotaz, přátelé:
našemu bubeníkovi chceme k narozeninám koupit buď tenhle cowbell nebo tyhle chimes.
Samozřejmě se ho nemůžu zeptat, co by chtěl radši, protože by to nebylo překvapení.
Hrajeme takovou rockovou-hardrockovou všehochuť, ale poslední dobou téměř výhradně jižanský rock a'la Molly Hatchet nebo Lynyrd Skynyrd... co by užil víc?
Díky
našemu bubeníkovi chceme k narozeninám koupit buď tenhle cowbell nebo tyhle chimes.
Samozřejmě se ho nemůžu zeptat, co by chtěl radši, protože by to nebylo překvapení.
Hrajeme takovou rockovou-hardrockovou všehochuť, ale poslední dobou téměř výhradně jižanský rock a'la Molly Hatchet nebo Lynyrd Skynyrd... co by užil víc?
Díky
Naposledy upravil(a) Gobak dne 12.05.2011 13:48, celkem upraveno 1 x.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Re: Chimes nebo cowbell?
Nejsem bubeník, ale v typu hudby, který jsi popsal, podle mě mnohem víc užije ten kravský zvonec.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, do jizarny zvonec!! Ty tycinky jsou tak do nejakyho esoterickyho new-age 
Hraju výhradně na šrot.
Díky... budiž tedy zvon. Akorát mi prosím ještě poraďte: má bicí Gretsch Catalina (nemá rampu)... jakej k tomu mám koupit ještě držák... stačí tohle?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Pokud mu vyhovuje mít zvonc přidělaný na ráfku kopáku, pak je to přesně to pravé ořechovéGobak píše:Díky... budiž tedy zvon. Akorát mi prosím ještě poraďte: má bicí Gretsch Catalina (nemá rampu)... jakej k tomu mám koupit ještě držák... stačí tohle?
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
A možná podložit tlustší látkou, možná gumou atp., aby to neodřelo ráfek.Monikad píše:Pokud mu vyhovuje mít zvonc přidělaný na ráfku kopáku, pak je to přesně to pravé ořechovéGobak píše:Díky... budiž tedy zvon. Akorát mi prosím ještě poraďte: má bicí Gretsch Catalina (nemá rampu)... jakej k tomu mám koupit ještě držák... stačí tohle?
Re: Cowbell - jak upevnit (update tématu)?
Když to já právě nevím... jsem kytarista, o tomhle netuším nic. Kam se to tak obyčejně přidělává?
to je různý, já ho upínám na h.h.těsně nad plechy na středovou tyčku. Samozřejmě že jsem si nejednou od zvukařů a bicmenů vyslechl že se to tak nedělá, což je mi fuk.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Presne takhle si ho pridelal vcera na zkousce nas bubenik, protze perkusionista (co normalne hraje zvonec) mel v novy pisnicce plny ruce prace s bongama... takze uz jste minimalne 2 kteri to delaj takhle "spatne"
Ale fungovalo to, ramus jak na karnevalu v Riu
Hraju výhradně na šrot.
chytrej klukAbu píše:Presne takhle si ho pridelal vcera na zkousce nas bubenik, protze perkusionista (co normalne hraje zvonec) mel v novy pisnicce plny ruce prace s bongama... takze uz jste minimalne 2 kteri to delaj takhle "spatne"![]()
- Monikad
- Rádce
No přesně tohle vídám a moc nechápupehve píše:to je různý, já ho upínám na h.h.těsně nad plechy na středovou tyčku. Samozřejmě že jsem si nejednou od zvukařů a bicmenů vyslechl že se to tak nedělá, což je mi fuk.
Já upevňuji zvonec na držák poblíž ride, tedy pěkně na pravou ruku mezi ride a druhou hajtku. je to přirozené....ještě tam mám i tamburínu!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- Monikad
- Rádce
To je právě to....záleží na bubeníkovi, kde to má tak akorát po ruceGobak píše:Když to já právě nevím... jsem kytarista, o tomhle netuším nic. Kam se to tak obyčejně přidělává?
jj, každý to máme jinak, u mně je práce nohy na pedálu h.h. pořád stejná .. a dynamika zvonce - tu dávám silou úderu.Monikad píše:No přesně tohle vídám a moc nechápupehve píše:to je různý, já ho upínám na h.h.těsně nad plechy na středovou tyčku. Samozřejmě že jsem si nejednou od zvukařů a bicmenů vyslechl že se to tak nedělá, což je mi fuk.Vždy´t topak docela hatí veškeré práce nohou na pedálu hajtky??? A taky se na to musí hrát tak nějak hodně blbě, přece.... nemluvě o tom, že halsitost hajtky a cowbellu jse různá a hajtkový mikráček to ale bude snímat naráz a bude to nevyvážené do soupravy.
Já upevňuji zvonec na držák poblíž ride, tedy pěkně na pravou ruku mezi ride a druhou hajtku. je to přirozené....ještě tam mám i tamburínu!!
- Monikad
- Rádce
Tady http://monikad.rajce.idnes.cz/RED_GUITA ... CF1963.jpg je to trochu vidět při pozornějším koukání, jak to mám sama. Zvonec (i ta tamburínka) vedle riu pěkně vpravo po mé ruce. na tu hajtkovou tyčku bych to fakt dala hodně těžko, neb by to bylo nejen nepřirozeně ěžké pro pružiny co tlačí tu tyčku směrem vzhůru pro otevřenou polohu hajtky, taky by to ale hodně vadilo tomu ovládání odpínáku vrchního činelu hajtky při hře na double pedál.... no a vlastně mě napadlo až te´d, že ta tyčka hh stojanu je přeci hodně tenká, oprot díře ve zvonci - to fakt jde tak moc zatáhnout????pehve píše:jj, každý to máme jinak, u mně je práce nohy na pedálu h.h. pořád stejná .. a dynamika zvonce - tu dávám silou úderu.Monikad píše:.......Já upevňuji zvonec na držák poblíž ride, tedy pěkně na pravou ruku mezi ride a druhou hajtku. je to přirozené....ještě tam mám i tamburínu!!
Ale to jen přemýšlím nahlas
ano, ta tyčka od h.h. je opravdu tenká, pomůže vrazit tam šroubek
ale uznávám, opět to není bubenický košer. Správně jsou na to úchyty. Monika má vyfachčenou sadu, kompletní rampa, mraky činelů, doplnky...já mám amatky, stojany co se sehnalo, 3 činely, někdy ten zvonec a nic víc....
- Monikad
- Rádce
pehve píše:ano, ta tyčka od h.h. je opravdu tenká, pomůže vrazit tam šroubekale uznávám, opět to není bubenický košer. Správně jsou na to úchyty. Monika má vyfachčenou sadu, kompletní rampa, mraky činelů, doplnky...já mám amatky, stojany co se sehnalo, 3 činely, někdy ten zvonec a nic víc....
Dík
ano, limit jsou peníze, ten držák na cowbell není taková suma ale celek stojí majlant.
Rampa je super ale je to o penězích a ty nejsem ochoten za to dát. Samozřejmě je problém v množství těch peněz - dal bych jim za to tak sotva polovičku.
Právě proto mám už několik let nachystaných 20m nerez trubek ze šrotu a už několik let ji stavím
Právě proto nemám nic protože není čas nic dodělat 
Rampa je super ale je to o penězích a ty nejsem ochoten za to dát. Samozřejmě je problém v množství těch peněz - dal bych jim za to tak sotva polovičku.
Právě proto mám už několik let nachystaných 20m nerez trubek ze šrotu a už několik let ji stavím
- Monikad
- Rádce
jasný...chápu. Už jsme trochu mimo téma, měli bychom jako rádci jít příkladem a nerozvíjet offtopic dálpehve píše:ano, limit jsou peníze, ten držák na cowbell není taková suma ale celek stojí majlant.
Právě proto mám už několik let nachystaných 20m nerez trubek ze šrotu a už několik let ji stavímPrávě proto nemám nic protože není čas nic dodělat
Sleduju sleduju a poučil jsem se... no rozhodli jsme se, že koupíme takovej, jakej se líbí nám:
6 1/4" měděný a dáme ho poblíž ride na takovou tu strašidelně vypadající tyčku.
Ještě bych se zeptal: měděný a mosazný, jaký bude rozdíl v barvě zvuku? Preferoval bych teplejší měkčí tón, do takových těch Freebirdů a Gimme back my bullet...
6 1/4" měděný a dáme ho poblíž ride na takovou tu strašidelně vypadající tyčku.
Ještě bych se zeptal: měděný a mosazný, jaký bude rozdíl v barvě zvuku? Preferoval bych teplejší měkčí tón, do takových těch Freebirdů a Gimme back my bullet...
Já si zatím cowbell přidělávám na kopák.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon