AKG Solidtube dotaz

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
vladdasp

AKG Solidtube dotaz

Příspěvek od vladdasp »

Zdravím , mám možnost koupit mic AKG Solidtube za relativně dobrou cenu,
potřebuji hlavní mic na vokál , popřípadě i na širší využití, ale hlavně na vokál..
má někdo zkušenosti s tímto mikrofonem? potřebuji jen názory na tento mic, nikoli
rady na jiný mic, zajímá mě jestli si ho mám pořídit nebo ne, díky :)
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Re: AKG Solidtube dotaz

Příspěvek od DJ Murano »

ono rady na jiný mic by nebyly od věci, pokud by se pohybovali ve stejný ceně. Co se skrývá v tom "za relativně dobrou cenu"?
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

cca 12K .. no já sem tipů dostal opravdu hodně a vím o co se jedná, jsou zde varianty
typu rode k2/ ntk , audiotechnika AT 4047 z bazaru (neodpovídá) , atd.. ale potřebuji to konečně rozseknout,
takže když mám možnost si pořídit tenhle , který je normě dražší , tak se ptám, jestli je to skutečně
dobrá koupě...
dalabo

Příspěvek od dalabo »

No já ti povím že sem byl před lety na porovnání toho mikrofonu jesli koupit nakonec se koupil Rode NTK: tak za cenu 1x AKG byly 2 x Rode a popfiltry stojany skrátka 2 komplety to hrálo roli.
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

a co zvuk? srovnatelný, nebo trochu lepší u AKG? jde mi teď jen o zvuk :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Nepamatuju je to dávno. Jako jak Rode tak Solidtube dostala na p***l od velkého AKG a Neumanu jenže to sou 5x drahé miky.

Myslím Slezák říkal že velkou roli má akustika studia že horší zkukově mikrofon co by ve velkem studiu byl za šit může v malém hrát lepší.
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

no jasně že neumann je lepší, ale kdo má ty desítky tisíc no.. ale myslím že od 10K nahoru to už zas tak blbý nebude.. záleží taky na té akustice a preampu atd.. asi vezmu solidtube pokud ho seženu levněji jak rode , když ne, vezmu rode NTK ..
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

SolidTube mají v jednom hradekém studiu. Ten zvuk je....no nevim...posuď sám http://www.music-hell.cz/studio.html příjde mi takovej prázdnej
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
vladdasp

Příspěvek od vladdasp »

hmm zaprvé mi to nepříjde jako dobrý studio, zvuk je takovej u kytar moc ostrej a daleko převyšuje zpěv i ostatní.. dycky záleží na dalším zpracováním, je taky možný že ten zvuk pak příliš přeupravovali.. akg i rode na tom budou podobně.. akorát to akg bývalo o dost dražší tak by člověk čekal trochu něco navíc, uvidím co napíše ten od kterýho chci koupit to akg, kolik bude chtít :)
DJ Murano

Příspěvek od DJ Murano »

vladdasp píše:hmm zaprvé mi to nepříjde jako dobrý studio, zvuk je takovej u kytar moc ostrej a daleko převyšuje zpěv i ostatní.. dycky záleží na dalším zpracováním, je taky možný že ten zvuk pak příliš přeupravovali...
Ono záleží, co si pustíš za ukázku, dělá tam víc lidí. A spíš bych řekl, že naopak ten zvuk upravovali minimálně
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“