Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
dalabo

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od dalabo »

Mediatech má kably Mogami dost legendární značka za lidovou cenu. Nějaké skušenosti má někdo?
Tubular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tubular »

dalabo: Skusenosti bohuzial nemam ziadne, ale na zahraniciach forach ho casto spominaju a zatial som na neho cital len kladne ohlasy. :)
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
nity

Příspěvek od nity »

tak sem testoval monster vs planet...monster hraje o trochu líp než planet, ale nemá cenu měnit kdyz uz máte PW:)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

nity píše:tak sem testoval monster vs planet...monster hraje o trochu líp než planet, ale nemá cenu měnit kdyz uz máte PW:)
Myslím, že by bylo fér minimálně uvést typ kabelů a případně na čem jsi to testoval.
Anžto já třeba testoval Monster SP1000 vs. PW Circuit Breaker a rozdíl na kombu BadCat Cub II propastný. Ve prospěch Monster. Na druhou stranu Monster Rock vs. Planet Waves Circuit Breaker na kombu Orange Rocker malý ve prospěch Monster.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jestere, zkusil jsi někdy některý z těch Monster konektorů rozdělat (jde-li to vůbec)? Rád bych se podíval, jak to je uvnitř vyřešené. Třeba kvůli srovnání.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Myslím, že jsou zalisované. Doma to zkouknu a když tak napíšu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kdyz jsem mel od Nera pujceny Hot Plate i s Monster kabelem, tak na me ten vnitrek konektoru moc nezapusobil.

Kazdopadne ja si ted delal novej kabel a zustavam verny Sommer Spirit XXL a zlacenym Neutrikum, ten puvodni mi slouzil skoro presne 3 roky a nemel jsem s nim nejmensi problem - novej jsem si delal kvuli delce. 6m me vyslo na rovnou petistovku, vcetne konektoru :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Takže fotky v plném rozlišení jsou na:
http://www.uloz.to/8878741/monster-zip
Bílej jack je SP1000, rovnej je Rock, lomenej je propojka Rock. Už se těším na výživné komentáře. :wink:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:Kazdopadne ja si ted delal novej kabel a zustavam verny Sommer Spirit XXL a zlacenym Neutrikum, ten puvodni mi slouzil skoro presne 3 roky a nemel jsem s nim nejmensi problem - novej jsem si delal kvuli delce. 6m me vyslo na rovnou petistovku, vcetne konektoru :wink:
+1
Taky si tady tu kombinaci nemůžu vynachválit. 3m k PB-5m od PB. Vyhovuje mi gumová izolace kabelu, dobře se motá a necuckuje se :wink:
nity

Příspěvek od nity »

Jester píše:
nity píše:tak sem testoval monster vs planet...monster hraje o trochu líp než planet, ale nemá cenu měnit kdyz uz máte PW:)
Myslím, že by bylo fér minimálně uvést typ kabelů a případně na čem jsi to testoval.
Anžto já třeba testoval Monster SP1000 vs. PW Circuit Breaker a rozdíl na kombu BadCat Cub II propastný. Ve prospěch Monster. Na druhou stranu Monster Rock vs. Planet Waves Circuit Breaker na kombu Orange Rocker malý ve prospěch Monster.
ok, dobra připomínka, pro jistotu provedu test ještě jednou
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

nity píše: ok, dobra připomínka, pro jistotu provedu test ještě jednou
Nemusíš provádět test znovu, jde mi jenom o to, abys uvedl typ kabelu, protože jak Monster, tak Planet Waves má těch kabelů spoustu.
nity

Příspěvek od nity »

Jester píše:
nity píše: ok, dobra připomínka, pro jistotu provedu test ještě jednou
Nemusíš provádět test znovu, jde mi jenom o to, abys uvedl typ kabelu, protože jak Monster, tak Planet Waves má těch kabelů spoustu.
mě šlo spíš o ty aparáty
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester by ale rád věděl (a asi nejen on), jaký konkrétní PW a jaký konkrétní MC jsi zkoušel, když tvrdíš to, co tvrdíš... :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

mám rockable levnej kabel ,má pozlacený pouze konečky konektorů. stál 130 kč. kabely rád mám ale nechápu nač je to pozlacení. je to jako k tomu, aby se ukázalo že je kvalitní nebo to má pouze to pozlacení vliv na zvuk ?
Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

U kytary bude mít pravděpodobně větší vliv na zákaznikovu peněženku než na zvuk. Myslím, že to má redukovat přechodový odpor konektoru. Zajímalo by mě ale, nakolik je to vůbec měřitelné.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vypada to lip a clovek si priplati asi 4Kc. Staci? :lol:
Somnus Aeternus
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

jo, stačí :D
Obrázek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Není pravda skutečné zlato není za 4kč se podivej na ceny Neutrik zlacený nezlacený.
Zlato by mnělo být lepší že neoxiduje zase je měkčí: odře se. Jako s jiných konektorů v průmyslu mohu řict že co musí vydržet roky je zlacené.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dalabo píše:Není pravda skutečné zlato není za 4kč se podivej na ceny Neutrik zlacený nezlacený.
Zlato by mnělo být lepší že neoxiduje zase je měkčí: odře se. Jako s jiných konektorů v průmyslu mohu řict že co musí vydržet roky je zlacené.
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... utrik-np2x
http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... rik-np2x-b

Dokonce ani ne, protoze tomu NP2X-B spis odpovida tento http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... k-np2x-bag
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Aha já si splet silent a zlaceny. Zlata bude jak na rumunském náramku :-(

No jinak. Podivej na ceny prumyslovych konektoru stříbřené a zlacené. To sou někdy dvojnásobky. Nebo kontakty Selco Vieland. Niklovane stojí 240 korun balík zlacene stoji 820 a to jich je jenom poloviční mnošství.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“