epiphone sg hlava - disaster

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
lou

epiphone sg hlava - disaster

Příspěvek od lou »

ahoj, včera se mi přihodila velice nemilá věc :( ...po dvou týdnech se celý natěšený vracím domů, abych zjistil, že u mého prokletého ale i milovaného nástroje praskla (z ničeho nic) hlava (viz foto). nástroj mám čtvrtým rokem a žádnej významnější karambol nezažil, snad jen jednou mohl spadnout na zem (komu ne? :-) ).. chci se zeptat na vaše názory, jak (má-li to vůbec cenu) by mohla být nákladná oprava (nebo ten krám rovnou vyhodit).. celkem jsem do ní vrazil cca 14000, možná i víc, i s výměnou nových snímačů atd atd.. ale dlouho (skoro od dob nedobrého kaufu :-) ) přemýšlým o stratu nebo tele.. ale to je zas na jiné téma :wink: .. díky za názory
[img]imageshack.us/photo/my-images/715/obraz0177.jpg[/img]
[img]imageshack.us/photo/my-images/715/obraz0177.jpg[/img]
mirko
Kontaktovat uživatele:

Re: epiphone sg hlava - disaster

Příspěvek od mirko »

Je to smutné. Oprava asi nevýde ako nová gitara, takže je to aj otázka financii. Ja by som odporučil kúpiť si novú. V rámci posunu v pred aspoň o triedu lepšiu gitaru. Túto si môžeš vystaviť :D
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
lou

Příspěvek od lou »

pravda, je to jedno z možných řešení.. ale nová kytara je pravděpodobně v pořadí až za novým basovým a kytarovým aparátem... uvidíme co se přes léto vydělá :/ .. každopádně se spojím s kytarářem a proberem to... to stihnu však nejdříve za týden, možná za dva (kytara asi k dočasnému zapůjčení bude a vůbec ne špatná :-) )... zkusili by ste někdo odhadnout cenu a způsob realizace takové opravy? mně se zdá, že krk a hlava jsou z jednoho kusu takže by v úvahu přicházel celej novej krk (sakra.. juchůů!! :-) )

nebo možná takhle... je rozhodnutí nechat kytaru opravit perspektivní a prozíravé?
nebo je kytara úplně v pí*i?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

To se mi nezdá že by se takhle ulomila jen tak sama od sebe. Každopádně dá se to v principu opravit i doma - nic nechybí, takže je to jen otázka přesného sesazení, dostatečného tlaku a dobrého lepidla. A myslím že ani od kytaráře by to nemělo být drahé. Zeptej se, kolik by za to chtěl, tohle je jednoduchá oprava. Viděl jsem i daleko horší.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Myslím, že to už to tu někdo řešil, ale s akustikou, která spadla nešťastně na zem... oprava, pokud si dbře pamatuju, se vešla do 1000Kč. Každopádně, zajdi si za kytarářem a ten ti poví přesnější částku.

Krom toho, v tomto případě by správně slepený spoj mohl být ještě pevnější, než, když to je z jednoho kusu. Taky se mi ale nechce věřit, že to opravdu ruplo takhle samo od sebe...
lou

Příspěvek od lou »

no asi je to s podivem ale je to tak... prostě po dvou tejdnech dorazím dom, skoro první co bylo, tak jsem vytáh kytaru z futrálu a nestačil jsem se divit... nějaký pád, uklouznutí má za sebou ale nikdy nic smrtícího...
nebo si to aspoň nemyslim... :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Divné to je, jaké máš struny? Nešvihl s tím někdo při úklidu o zem?
Oprava není těžká, každý kytarář to dělá běžně, v řádu stokorun (Runkas má v ceníku 250Kč!, +lak). Hlavně s tím nehýbej, posbírej třísky, jen trochu povol struny.
Stolař by to uměl, ale svěřil bych to jen ověřenému pečlivému člověku. Blbě slepená hlava je neštěstí, praská to pak pořád dokola.
Šel bych na to disperzním lepidlem D3 až D4, určitě ne epoxy ani PUR.
Možná i víc práce pak bude s dočištěním, tmelením a přestřikem defektu.
Náhodou je to ruplé v dobrém místě, horší jsou krky, které mají hlavu napojenou až v oblasti hmatníku.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Disperzi určitě, hlavně nic co dělá tlustou, těžko stlačitelnou vrstvu nebo bobtná. Tohle je opravdu až výjimečně dobrý případ, vypadá to že nic nechybí a trhla se vlákna od sebe, navíc ve snadno opravitelném místě.
lou

Příspěvek od lou »

struny mám jedenáctky, což dle mého názoru není žádný extrém... ale plánoval jsem vyzkoušet i dvanáctky, jenže za těchto okolností... no uvidíme :) každopádně se osobně nebudu pouštět do žádnejch větších akcí, snad se příští tejden dostanu ke kytaráři a kdyžtak dám vědět co a jak.. jinak o vzhled mi ani tolik nejde, spíš zastávám postoj, "víc šktábanců = víc vintage" ...víceméně mi stačí když to hraje, ale nesmí to mít špatný vliv na zvuk, na ten si od dob nových snímačů docela potrpím :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

O zvuk se neboj, vždyť je to hlava. Ten krk by měl v pohodě ustát i čtrnáctky, strunami to nebude.
lou

Příspěvek od lou »

začínám (z nedostatku času a lenosti odvážet kytaru) přemýšlet o home made opravě.. asi máte opravdu pravdu :) je to prasklé na dobrém místě, stačí to napasovat na sebe a sedne si to.. vyhlédl jsem si tento matroš:
http://www.drogeriemartina.cz/druchema/ ... 08267.html
(samozřejmě ne kilo) nebo měl bych pořídit něco jiného?
pak mě napadají ještě svěrky, ty doma jsou...
nevíte co by se mi ještě hodilo? popř. nějaké tipy, triky :)
na lak a zahlazení děr (jestli vůbec) se pustím časem, tam bych to viděl na nějaký výše zmíněný tmel nebo kit.. byly by to asi jen maličké kosmetické úpravy, víceméně opravdu nic nechybí
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

řikám D3 nebo D4! D2 je měkota, nemusí dlouhodobě vydržet, pruží atd., i po zaschnutí se může ve vlhku začít táhnout jak žvejkačka.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

O víkendu jsem podobně nalomenou hlavu lepil vteřinovým, a OK.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Ale hustým, co? Nebo "natřikrát" - napustit, přelít, slepit?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Úplně obyčejným, ale nechával jsem to dlouho vsakovat, než jsem to sevřel. Něco jsem tam nakapal, zacvičil hlavou, něco vyteklo. A znova, až jsem si byl jistý, že se lepidlo dostalo až na konec prasklin, a že je mahagon dost nasáklý. Pak jsem to zasvěrkoval.
Disperzi jsem zavrhl, protože by se nejspíš nedostala až tak do hloubky.
Taky jsem se bál, abych nezalepil výztuhu, protože prasklina šla přes místo, kde už je matice. Naštěstí v tom měli dost vazelíny.
Před opravou hlava držela na hmatníku a výztuze, struny napnuté! Epi Nighthawk, pěkná kytárka.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

O vyztuhu bych se bal spis s tim CA, prece jen vime co dokazou vypary, zvlast pokud se zacnou chytat na kov... Ale zni to jako dobra metoda. Jeee, Nighthawk, ty mam hrozne rad...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Blbě jsem to napsal, jasně že u výztuhy je CA větší nebezpečí.

Foto z opravy následuje:
Nighthawk nalomená hlava
Nighthawk nalomená hlava
slepeno
slepeno
P1060554.JPG
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

přestříknuto lakem, stylově maskováno
přestříknuto lakem, stylově maskováno
Přebroušeno. Bohužel lak se nevrátil na původní místo, tak jsem to probrousil i přes červenou lazuru
Přebroušeno. Bohužel lak se nevrátil na původní místo, tak jsem to probrousil i přes červenou lazuru
prozatímní výsledek
prozatímní výsledek
Hmatem je ten spoj neznatelný, esteticky nic moc.
Při přebroušení jsem se sice nedostal až na holé dřevo, ale zbrousil jsem tenkou vrstvu lazury pod vrchním PES lakem. Tak co s tím, jak to zamaskovat?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tahle holka za to stála, ne?
(foto před celkovou obnovou)
Epiphone Nighthawk ST3, 1996 Samick Korea
Epiphone Nighthawk ST3, 1996 Samick Korea
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Toto se líbí uživateli woro90-1.