Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
MrB14ck

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od MrB14ck »

taky sem na rokkáble hrál dlouho - na sommery jsem přešel jen kvůli spolehlivosti (dělané s amphenol jacky)
ono pokud té kabeláže nemáš vyloženě třeba 9m a víc tak to zas takový zvukový rozdíl není...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

mě se ten rockable poškodil jen když jsem měl úhlovej. nwm vůbec v čem to bylo, koupil jsem si tedy oba přímé jacky a je super

je to taky o tom jak se k nim chováš :D
Obrázek
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Adys301 píše:mě se ten rockable poškodil jen když jsem měl úhlovej. nwm vůbec v čem to bylo, koupil jsem si tedy oba přímé jacky a je super

je to taky o tom jak se k nim chováš :D
no já se vždycky ke kabelům choval slušně a stejně mi ty rokkejbly časem zhebly (není to jenom moje zkušenost) :lol:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

a kámoš má 1 a půl roku kabel tenson a furt v poho :D ten úhlovej rockable se rozbil už druhej den
Obrázek
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

bubucci píše:
Kuliman píše:Nevíte, jak jsou na tom kabely Warwick rock cable? Používám je odjakživa a nenapadlo mě je měnit, ale zas nechcu jen kvůli porovnání kupovat drahej kabel... jak na to teda sou?
Vzhledem k tvému vybavení by jsi si drahým kabelem vůbec nikam nepomohl, takže můžeš v klidu zůstat u těch warwicků.
sory, že sem se zeptal :roll: Jinak nevím, co je na mém vybavení tak strašnýho, že to hned tak vyvracíš
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

MrB14ck píše:ono pokud té kabeláže nemáš vyloženě třeba 9m a víc tak to zas takový zvukový rozdíl není...
No hodne lidi rika, ze kdyz preslo z Warwick propojek na nejaky lepsi, tak to celkem dost poznali. Ale nezkousel jsem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Wohma píše:
MrB14ck píše:ono pokud té kabeláže nemáš vyloženě třeba 9m a víc tak to zas takový zvukový rozdíl není...
No hodne lidi rika, ze kdyz preslo z Warwick propojek na nejaky lepsi, tak to celkem dost poznali. Ale nezkousel jsem.
no jestli myslíš ty barevný lisovaný tak tomu bych i věřil - já sem nakoupil hodně amphenolů v akci 20kč za kus takže mám teď už i propojky ze sommerů
www.black-audio.net
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:
Poznat to jde, zkoušel jsem to napřímo do komba a rozdíly jsou. Udělal jsem si kabely SpiritXXL/Neutrik a ještě s kámošem jsme to testovali a moc jsme nechtěli věřit, že to jsou takové rozdíly.

2 Kuliman : Ptal ses, tak jsem ti naprosto normálně odpověděl. Pokud signál ženeš přes ten digitech, tak ten sám o sobě degraduje signál no a pokud zkresluješ metalzonem, tak by ten zvuk nezlepšil ani kabel za 5.000,- Jsem zastáncem toho, že by se měli být všechny články řetězce pokud možno rovny.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já doma ty warwicky snad ještě někde mám, tak večer udělám 2 nahrávky a zjistíme, jestli je tam takový rozdíl proti PW Classic. Navíc nahrávky neoznačím, takže budete moct hádat :-) Jestli někoho bude zajímat i ten jejich průřez tak napište, já jeden rozříznu a vyfotím.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nesmysl. Mnohem vic rozdilu bude v tom, jak to zahrajes. To se musi testovat trochu jinak...
Mimochodem Planet Waves Classic taky neni zadna hitparada :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Netvrdím, že jsou nějaké super. No nic, ale aspoň jsi mi ušetřil zbytečnou práci.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Hmm to by mohl byt možná lepší i ten Warwick než ten PW Classic :D

Mimochodem jsem teď zakoupil Sommer Spirit 0,5mm2 (XXL má pak 0,75mm2, takže by měla být více odolná mechanicky, ale v přenosu signálu o chlup slabší) a zdá se mi, že je to velmi příjemný a odolný káblík. Dělám z něj ale jen propojky, kabeláž mám totiž u koupenou (Mogami Platinum). Jedna propojka ze Sommeru a z jacků Neutrik mě vyjde na cca 170 Kč, což není špatné :) Asi v budoucnu spáchám i nějaký ten 4-5m kabel a srovnám jej s tím Mogami Platinum. Mimochodem rozdíl mezi Mogami Platinum a PW Circuit Breaker je OBROVSKÝ - přitom to vůbec není o tom, že by měl Mogami jen brilantnější výšky a jakoby zvuk "míň pod dekou". Výšky má právě kulatějí a příjemnější než PW, přitom má ale úžasně transparentní středy a basy, jsem z něj totálně nadšený... No ale neříkám,že podobná káblík nejde udělat za čtvrtinu ceny z kabeláže Sommer, Cordial apod.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

qwer píše:Hmm to by mohl byt možná lepší i ten Warwick než ten PW Classic :D

Mimochodem jsem teď zakoupil Sommer Spirit 0,5mm2 (XXL má pak 0,75mm2, takže by měla být více odolná mechanicky, ale v přenosu signálu o chlup slabší) a zdá se mi, že je to velmi příjemný a odolný káblík. Dělám z něj ale jen propojky, kabeláž mám totiž u koupenou (Mogami Platinum). Jedna propojka ze Sommeru a z jacků Neutrik mě vyjde na cca 170 Kč, což není špatné :) Asi v budoucnu spáchám i nějaký ten 4-5m kabel a srovnám jej s tím Mogami Platinum. Mimochodem rozdíl mezi Mogami Platinum a PW Circuit Breaker je OBROVSKÝ - přitom to vůbec není o tom, že by měl Mogami jen brilantnější výšky a jakoby zvuk "míň pod dekou". Výšky má právě kulatějí a příjemnější než PW, přitom má ale úžasně transparentní středy a basy, jsem z něj totálně nadšený... No ale neříkám,že podobná káblík nejde udělat za čtvrtinu ceny z kabeláže Sommer, Cordial apod.
Přesně to “pod dekou“ vystihuje ty PW a levnější kabely. Já jsem nakonec prodal Monster Cable a nechal jsem si ty moje výtvory.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

qwer píše: Mimochodem jsem teď zakoupil Sommer Spirit 0,5mm2 (XXL má pak 0,75mm2, takže by měla být více odolná mechanicky, ale v přenosu signálu o chlup slabší)
Qwere proč by měl být kábl menšího průřezu horší v přenosu signálu?
Vím, že jsi slyšel Monster SP1000 jenom krátce, ale přijdou ti Mogami Platinum lepší?
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Lidi, vy se snad neskutečně nudíte, nebo s té analýzy všeho už se stal koníček, docela rád bych ty experimenty slyšel.
Nepopírám, že kabel není důležitou součastí řetězce, ale těch faktorů, které výsledný zvuk ovlivnují je víc.
Pokud však má někdo pocit, že všechny ty Mogami platinum a konektory s 18ct zlata vylepšují jeho hudební výraz a tvorbu, je to samozřejmě jedině dobře.
Bohudík, nemám čas na tyhle analýzy, takže šáhnu po osvědčeném spectraflexu a věnuju energii jiným věcem.
Jako tohle psaní jak ktréj kabel hraje je trochu o ničem, jo kdyby si pět lidí řeklo, že udělaj test kabelu s jením aparatem s jednou kytarou a bez toho, že by kabel na který hrají viděli, tak pak by to mělo nějakéj smysl.
Každý by zahrál, každý by se k tomu vyjádřil, co teda hraje nejlíp :lol:
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Jester píše:
qwer píše: Mimochodem jsem teď zakoupil Sommer Spirit 0,5mm2 (XXL má pak 0,75mm2, takže by měla být více odolná mechanicky, ale v přenosu signálu o chlup slabší)
Qwere proč by měl být kábl menšího průřezu horší v přenosu signálu?
Vím, že jsi slyšel Monster SP1000 jenom krátce, ale přijdou ti Mogami Platinum lepší?
Nene psal jsem, že verze XXL 0,75mm2 by měl být o chlup v přenosu signálu než 0,5mm2. Pokud se bavíme o stejném materiálu, což v tomhle případě u Sommer Spirit o stejný materiál jde, tak kapacita u většího průměru drátku bude samozřejmě větší a tím teoreticky přenos horší. Zase má ale XXl větší mechanickou odolnost.

Monster 1000 a Mogami Platinum si vůbec netroufnu srovnat. Jen vím, že výšky měly oba kabely rozhodně příjemnější než ten PW Circuit Breaker... Možná si troufnu ještě tvrdit, že má Monster 1000 takový více hutný zvuk, ale to už se opravdu pouštím na tenký led.

to arcilucifer: když nás to třeba s Jesterem baví :)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Qwer:
Sorry, blbě jsem to napsal. Ta otázka měla být: Proč by měl být kábl většího průřezu horší v přenosu signálu? No nicméně sis to domyslel a odpověděl správně. :)
Arcilucifer:
Já celkem seru na to, z čeho jsou ty kabely udělaný. Ale řeknu to tak. Qwerův Black Cat bych si, poté, jak jsem ho slyšel hrát s kabelem PW, nekoupil. Protože by mě neskutečně sraly ty usyčené výšky. Když jsem ho ale slyšel přes Monster, tak už bych ty prachy vyvalil. Protože to najednou hrálo o mnoho lépe. No ale holt já jsem jen obyčejný pokojíčový hráč, posedlý hledáním slušného zvuku, no ...

EDIT: Jsem nějaký zmatený. Ne Black Cat ale BC Cub II.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Já to nijak nechci napadat, většinou hraju jenom kytara, kabel a aparát, ale spíše, aby to uplně nezomotalo hlavu klukům, co budou amp vybírat.
Tohle se dá řešit, když máš kvalitní i všechno ostátní a samozřejmě si to umíš patřičně nastavit a nehraješ s kapelou, kde se všechno sleje dohromady, nýbrž v absolutním tichu studia posloucháš ty niance.
Otázka je, komu stojí za to jít do takových kabelů a kdo je využije.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

To máš určitě pravdu, ale sotva si někdo bude kupovat k tranzistorovému kombu a levnému multiefektu kabel v ceně 3000Kč, aby zdvojnásobil svou cenu aparatury. No a koncerty bych vůbec neřešil. Tam je asi šuma fuk, co má člověk za aparát, natož za kabel. Myslím ohledně zvuku, né spolehlivosti.
Jinak jako všude jinde platí: zkoušet! zkoušet! zkoušet! Nemá cenu si kupovat superdrahý kabel, když mi to nic nepřinese. Leda aby člověk mohl machrovat na fóru? :oops:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Co sem se bavil se dvěma technikama neplatí silnější kabel = větčí životnost. Tasker 0,75 se mi slámal rychleji než Spirit 0,2: tenčí drát je ohebnější ALE všecko to závisí od ostatních materiálů jesli je tam měká guma neopren nebo tvrdá guma a tak.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“