Drop B
Pravidla fóra
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Re: Drop B
Silnejsi struny, seridit oktavy... hledat na foru.
Dobře, řekněme že sem teoreticky sehnal tlustší struny (desítky sou asi málo) a seřídil oktávy (těmi kameny na kobylce, že jo). V drop B to ladí. Bude to pak ladit i v klasickém ladění?
-
woro90-1
Kytara se seřizuje pokaždé, když se mění typ strun nebo dlouhodobě používané ladění. Různé struny se ve stejném ladění na stejné kytaře chovají různě. Stejné struny se na stejné kytaře v různých laděních chovají různě. Fyzika je svině 
Tak to si asi Slipknoty moc nezahraju, aniž by to znělo jak když tahá kočku za ocas
Potřebuju mít funkční hlavně klasické ladění (hudebka).
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak si knot ve slipech zahraj v normálním ladění - neumíš transponovat? 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Asi nebudeš na to mít prachy(tady je nikdo nemá)
, ale šikla by se ti ještě jedna kytara.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
nebo slipknot hrej v drop D a na stejných pozicích jak při drop B
no hlavne kdyz davas jiny struny a jiny ladeni tak musis sestelovat prohnuti krku, coz se vetsinou dela tim sroubem u hlavy kytary. Ze mas krk spravne prohlej se pozna tak, ze zmacknes nejtlustsi strunu na 1 prazci a zaroven i na poslednim a nemela by se ti ta struna nikde po ceste dotykat prazcu a musi bejt vsude ve stejny vzdalenosti od prazcu. Dobry je taky pockat tak 1 den od ty doby co to prestelujes, nez se to usadi vsechno
Díky za rady, drop D vyzkouším, ale do prohnutí krku se moc montovat nebudu, zas takovej šikula nejsem
Ale přece jenom v hudebce chtějí používat klasik. ladění (EHGDAE), takže potřebuju najít mnějakou kombinaci abych to mohl přeladit, to se ale poddá 
- OndrejCvrk
Točení šroubu v krku není o šikovnosti... =) Jde o to, aby ti při nataženejch strunách kytara tolik nedrnčela o pražce a krk si měl rovnej...
Já si třeba dneska kupoval na kytaru 11ky a měl jsem předtím devítky, je to fakt znát, co to s tím krkem udělá...
Já si třeba dneska kupoval na kytaru 11ky a měl jsem předtím devítky, je to fakt znát, co to s tím krkem udělá...
a jeste technicka na zaver, jestli uz preladis na drop b, kup si 13ky struny, z vlastni zkusenosti muzu rict, ze 12ky trochu plandaji 
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a druha technicka, ja hraju standart H s 11-56 strunama a plne mi to vyhovuje...tedy nezbyva nez zkusit
Do drop B zatím natrvalo přelazovat nebudu, přece jenom sem spíše začátečník a než se něco naučím tak chci být trochu univerzální
Šlo mi spíše o to abych když si to na pár dní přeladím tak abych pak zase nemusel montovat celou kytaru, když ro budu chtít dát zpět. Každopádně všem moc díky