Kytarový popruh, řemen, pás...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarový popruh

Příspěvek od Bummer »

Ta paní z ORX ti udělá cokoliv si zamaneš. Samozřejmě se cena takového popruhu může pohybovat kolem tisíce korun a výš. Ale to je holt daň za originalitu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer: na té fotce to je podle mě právě práce paní z ORX, ale neříkám to na sto procent. Jinak ORX můžu doporučit, mám a je perfektní.
paby

Příspěvek od paby »

no rád bych jí časem napsal, jestli by byla schopna udělat něco v tomto smyslu. (ten motiv). ale bojim se kolik by za to chtěla :D
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tohle asi není nic pro vás, ale nádherné řemeny dělá paní Čapková. Cena cca 1400,-
http://www.capekinstruments.com/cze/popruhy.html
Jeden si letos pořídím.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jo, to je krása...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Ruční práce.
Jinak paní Čapková hrála na bnajo ve Schovankách, a Rosťa Čapek, její syn, vyrábí špičková banja a mandolíny.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
paby

Příspěvek od paby »

to je doopravdy nádhera.. takovýdle motiv mám na mysli.. nádhera :wink:
Edit: Ta paní (Jarka Čapková) dělá kožený popruhy skupině Kabát. ale ty popruhy stojí okolo 2 500,- což je sice darda, ale když chce být někdo originální....
Obrázek
ASmith

Re: Remen

Příspěvek od ASmith »

Dneska mi přišel dlouho očekávaný ORX. Koupil jsem ho v čistě blílé barvě, 8cm široký a k mojí Cortce KX5 WP nádherně sedne. Zpracování je na nejvyšší úrovni a o pohodlí by měly spíš vyprávět moje už dost zhuntovaný záda. Prostě pokud kvalitní kožený řemen tak jedině ORX !!
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Kolemjdouci

Váš oblíbený popruh

Příspěvek od Kolemjdouci »

Jaké popruhy preferujete vy co do šířky a materiálu?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 11.07.2011 20:19, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce. Upraven název tématu.
symar

Re: Popruh

Příspěvek od symar »

Jemná širší kůže. Nylon je nanic, když sundám kytaru z ramene ještě jakou dobu ten řemen cítím. Kůži ne. Mluvím tedy o kytaře elektrické, čili těžké.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
John M. William

Příspěvek od John M. William »

symar píše:Jemná širší kůže. Nylon je nanic, když sundám kytaru z ramene ještě jakou dobu ten řemen cítím. Kůži ne. Mluvím tedy o kytaře elektrické, čili těžké.
Souhlasím, jen preferuju užší popruhy :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

symar

Příspěvek od symar »

Tak širší myslím tak bajvoko do těch 8cm. Ne ty šílenosti, co je občas vidět. Ty ORXy jsou optimální, viz výše zmíněný odkaz.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Re: Váš oblíbený popruh

Příspěvek od Adys301 »

popruh moc nepoužívám, mám ernie ball, parchant jeden,vyrval se z držáku na řemen a kytara mi spadla na nohu :evil:
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Moc nepoužíváš? Co hraní ve stoje - nic?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

Nero píše:Moc nepoužíváš? Co hraní ve stoje - nic?
moc ne, téměř jen v sedě(hlavně kvůli krátkému kabelu). chystám se na menší nákup příslušentví - kabel, lepší popruh, struny, trsátka
Obrázek
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

No, ja si asi co nevidět koupím zámky na řemen. Už jsem si ověřil, ze úplně bezpečnej není zadnej popruh a chytit novou kytaru v posledni chvili jen par centimetrů nad zemi je docela nepříjemnej zážitek. Jinak mam měkkýho koženýho Gibsona s takovou tou Custom pi*kou, na LP úplně obyč z tvrdý kůže bez motivu a na akustiku takovej hnusnej z bílý látky a koženejma koncema. Jednoznačně nejlepsi je ten z jemný kůže.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
John M. William

No, já mam zámky na druhé kytaře, ale na nové zatim ne a ani nějak neplánuju, že si je pořídim. Ze zkušenosti musim říct, že pokud s ní neházíš jako Janick Gers, tak nehrozí, že to spadne, když máš kvalitní popruh (nemyslim teď nějaký ty šmejdy za 100, co se snadno vyháknou). Na druhou stranu, když tam jsou, určitě má člověk pak větší jistotu - to jo, ale i ty zámky je nutno kontrolovat, dotahovat, protože při zanedbání "preventivní údržby" se může stát, že ta kytara spadne stejně.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Adys301
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adys301 »

ten ernie ball (89 kč :roll: )je fakt na nic, člověk si ho vezme čtyřikrát a už se opotřebuje, jsem ho zkoušel i na tom visionu co jsem dostal, má totiž ty držáky širší, a stejně se z toho vyrval, chytil jsem kytaru na poslední chvíli.
Obrázek
John M. William

Adys301 píše:ten ernie ball (89 kč :roll: )je fakt na nic, člověk si ho vezme čtyřikrát a už se opotřebuje, jsem ho zkoušel i na tom visionu co jsem dostal, má totiž ty držáky širší, a stejně se z toho vyrval, chytil jsem kytaru na poslední chvíli.
To já mam someone-home-made kožený popruh za 650,- a nemůžu si stěžovat.. Drží tam fest :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“