Gallien Krueger 400RB-IV
Pravidla fóra
-
G_Marris_T
Gallien Krueger 400RB-IV
Zdravim vsechny.Chtěl bych se zeptat co si myslíte o této hlavě ?
http://www.musiccenter.cz/Gallien-Krueg ... e/:3:14683
http://www.musiccenter.cz/Gallien-Krueg ... e/:3:14683
Re: Gallien Krueger 400RB-IV
Vlastním ji a jsem s ní moc spokojenej. Je hodně variabilní takže se na ní dá nastavit hodně zvuků. Dobře se využije ve stylech kde je basa trochu ostřejší, ale jinak dokáže udělat i ten kulatej basovej tón. Doporučuju ti ale ji nejdřiv vyzkoušet třeba ti něčim nesedne
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
-
BUDAJ-31
ja som testoval tuto hlavu v spojeni GK 4X10 NEO.Zvuk bol troska insi ako na ostatnych aparatoch,bol taky robusnejsi,hutnejsi a hlavne taky svetlejsi (vysky) ale inak to bolo super.Urcite tieto aparaty by boly schopne zapadnut do akeho kolvek stylu
Teď jenom otázka? 400RB nebo 700RB?BUDAJ-31 píše:ja som testoval tuto hlavu v spojeni GK 4X10 NEO.Zvuk bol troska insi ako na ostatnych aparatoch,bol taky robusnejsi,hutnejsi a hlavne taky svetlejsi (vysky) ale inak to bolo super.Urcite tieto aparaty by boly schopne zapadnut do akeho kolvek stylu
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
-
BUDAJ-31
400RB aj 1001RBDr.Stein píše:Teď jenom otázka? 400RB nebo 700RB?BUDAJ-31 píše:ja som testoval tuto hlavu v spojeni GK 4X10 NEO.Zvuk bol troska insi ako na ostatnych aparatoch,bol taky robusnejsi,hutnejsi a hlavne taky svetlejsi (vysky) ale inak to bolo super.Urcite tieto aparaty by boly schopne zapadnut do akeho kolvek stylu
Vsak ty RBcka sou vsecky stejne stejny (krome 2001), akorat 400 nema bi-amp.
Ja z teho bi-ampu byl ze zacatku dost nadsenej - ono jo, da se s tym fakt pohrat pekne a kdo ma rad Miller sound, muze si tam udelat krasny vecko (hlavne diky resonance, presence a tomu, ze GK jsou proste veckovy).
Ale normalni smrtelnik co chce mit zvuk dobrej do kapely to stejne nastvany na takovou uroven aby to netrhalo usi, zapne hi-cut filter a t nevyplytnou repraky a hraje..
GK je pro me prakticky konec hledani zvuku. Je sice hoden agresivni a na prvni poslech sedne spis do tvrdsich stylu, ale na druhej poslech, s jinou basou a s dobryma rukama z toho dostanes fakt vsechno.
Jenze jsou to fakt velky tezky kravy. Uvazuju ze se vratim k oranzovym talianum...
Ja z teho bi-ampu byl ze zacatku dost nadsenej - ono jo, da se s tym fakt pohrat pekne a kdo ma rad Miller sound, muze si tam udelat krasny vecko (hlavne diky resonance, presence a tomu, ze GK jsou proste veckovy).
Ale normalni smrtelnik co chce mit zvuk dobrej do kapely to stejne nastvany na takovou uroven aby to netrhalo usi, zapne hi-cut filter a t nevyplytnou repraky a hraje..
GK je pro me prakticky konec hledani zvuku. Je sice hoden agresivni a na prvni poslech sedne spis do tvrdsich stylu, ale na druhej poslech, s jinou basou a s dobryma rukama z toho dostanes fakt vsechno.
Jenze jsou to fakt velky tezky kravy. Uvazuju ze se vratim k oranzovym talianum...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Co by byla lepší volba? 400RB nebo MarkBass LitleMark250?KIWI píše:Vsak ty RBcka sou vsecky stejne stejny (krome 2001), akorat 400 nema bi-amp.
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
A chuť do hry...
Ja nevim, jsem na vahach..ale asi bych se prikronil ke 400 RB...ale tyhle dve znacky mam moc rad, takze, fakt vaham.Dr.Stein píše:Co by byla lepší volba? 400RB nebo MarkBass LitleMark250?KIWI píše:Vsak ty RBcka sou vsecky stejne stejny (krome 2001), akorat 400 nema bi-amp.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Sám sem tenkrát váhal mezi těmahle dvěma. Chtěl sem Little Mark ale ten na skladě neměli a navíc mi zblbli objednávku takže sem to 400RB dostal s dobrou slevou.
Little mark má výhodu že má gain, takže můžeš použít do tvrdší muziky, zase ten GK má ostřejší charakter zvuku a má nastavitelnej boost. Jinak jsou to oba kvalitní aparáty a když máš i kvalitní prsty tak budeš spokojenej.
Little mark má výhodu že má gain, takže můžeš použít do tvrdší muziky, zase ten GK má ostřejší charakter zvuku a má nastavitelnej boost. Jinak jsou to oba kvalitní aparáty a když máš i kvalitní prsty tak budeš spokojenej.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
-
BUDAJ-31
tazko povedat ci ist do GK alebo toho Markbas.Osobne keby som si mal vybrat tak idem do Markbassu ale pod tou podmienkou ze by som k nemu dokupil aj original box Markbass,pac tie boxy Markbasy maju NEOdynove repraky a co som hral aj chvilu na obycajnych reprakoch s mojim Markbassom LM II tak to bolo uplne ine ako ked som zapojil moj zosik do Makbassu bedne (prave vtedy som mal ten pravy nabruseny sound)
já jsem nedávno slyšel jedno kombíčko od MB a naprosto mě to uchvátilo...nádherný zvuk a dalo se tam natočit fakt cokoliv... GK jsem ještě naživo neslyšel... no každopádně obého by pro mě byla škoda 
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
-
trauntnberg
Gallien ma gain takyrene píše:Little mark má výhodu že má gain
jinak markbass a GK ... oboji ma dost jiny zvukovy charakter. little mark - maly,lehky,zvuk vice do stredu,ne tolik agresivni. GK velky,tezky,zvuk spise do vecka,dokaze byt dost zly,biamp(400 ne)
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého názoru, ta 700RB by byla lepší, přece jen, je někdy lepší mít amp nastavenej na 3/10, než na 9/10, z toho důvodu. Ale je to ve směs fuk. GK bude vždycky dobrej 
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Asi bych teď taky radši volil to sedmikilo, je to dobrá vychytávka, nicméně čtyřstovka nehraje o nic hůř a Kdo jí koupí neprohloupí, protože ty aparáty opravdu nemaj jen jeden zvuk ale jsou dost univerzální.
Čus, hádám správně, že GK 400RB-IV se už nevyrábí a neprodává? Vypadá to, že bych zase mohl začít hrát a zalíbil se mi tenhle zesík. Všimnul jsem si ho na bazaru, ale už nikde v obchodech, abych si ho mohl vyzkoušet. Říkáte teda, že je to stejný jako 700RB? (krom biampu a výkonu).
Nevim, za kolik se dříve prodával, tak jestli je tadyta cena 7000 Kč odpovídající?
Nebo stojí za to připlatit si na tu 700. Určitě budu kupovat z bazaru
Nevim, za kolik se dříve prodával, tak jestli je tadyta cena 7000 Kč odpovídající?
Nebo stojí za to připlatit si na tu 700. Určitě budu kupovat z bazaru
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Tomas.Tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Podívej, já mam teď objednanou 700, protože a) má větší výkon b) 400 nemá bi-amp, pokud jsem si správně všiml. I na té fotce z bazaru je vidět, že zezadu má pouze Jack výstupy a na bi-amp se používají ty "čtyř-žílový", o tom tu někdo psal.
Ale to je na Tobě, jestli nepotřebuješ ani výkon, ani bi-amp, tak směle do toho, GK je prostě dobrej
Ale to je na Tobě, jestli nepotřebuješ ani výkon, ani bi-amp, tak směle do toho, GK je prostě dobrej
Ano na Bi-amp lze použít pouze speciální speakon kabel. Ale teď jde o to jestli to využiješ. Aby ti bi-amp fungoval musíš mít od Galliena na to taky bednu co to podporuje, normální bedna s hornou to skoro jistě neveme. A taky podle mě nemá regulovatelnou hlasitost na linkovém výstupu. Pokud potřebuješ větší výkon než 280W do 4 ohmu a regulovatelnou hlasitost linky pak si přišetři na 700RB-II popřípadě 1001RB-II který tě tím výkonem už odfoukne 
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Děkuji za odpovědi. Přesně podobný jsem čekal
Výkon právěže moc nehonim. Respektive, v první kapele jsem hrál na Hartke HA3500 + Peavey TVX410 (do 8 ohmů) tzn. nějakých 230W a ve zkušebně jsem nikdy nejel vic než na 3/10 a na podiích tak 6/10 možná ani to ne. Navíc na větších akcích je zvukař a jeho PAčko. Proto hledám něco kde bych neměl spoustu wattů nevyužitých a tenhle Galien už mi dýl leží v hlavě, navíc když se teď oběvil na bazaru.
S bi-ampem jsem se už párkrát setkal, ale řekl bych, že mě nějak extrémně s jeho využitím nepřesvědčil oproti klasikému regulování horny na boxech. Nebo má nějakou zvláštní výhodu, kterou jsem nepostřehl?
Jestli potřebuju regulovatelnou hlasitost linky vám nepovím, protože nikdy se mě na to zvukař neptal.
Vlastně ani nevim, co bych se tu chtěl dočíst, protože vesměs všechno o těch Gallienech mam najetý. Jen rozpoutat obecnou diskuzi o těhlech čtyřstovkách. Nejvíc mě asi zajímá srovnání právě s těma novějšíma 700, jestli má cenu si připlatit, ale na to jsem vlastně už odpověď taky dostal
To mě tak napadá, asi tyhle zesíky budou pěkně letitý, když se na ně takhle na bazaru narazí.
Výkon právěže moc nehonim. Respektive, v první kapele jsem hrál na Hartke HA3500 + Peavey TVX410 (do 8 ohmů) tzn. nějakých 230W a ve zkušebně jsem nikdy nejel vic než na 3/10 a na podiích tak 6/10 možná ani to ne. Navíc na větších akcích je zvukař a jeho PAčko. Proto hledám něco kde bych neměl spoustu wattů nevyužitých a tenhle Galien už mi dýl leží v hlavě, navíc když se teď oběvil na bazaru.
S bi-ampem jsem se už párkrát setkal, ale řekl bych, že mě nějak extrémně s jeho využitím nepřesvědčil oproti klasikému regulování horny na boxech. Nebo má nějakou zvláštní výhodu, kterou jsem nepostřehl?
Jestli potřebuju regulovatelnou hlasitost linky vám nepovím, protože nikdy se mě na to zvukař neptal.
Vlastně ani nevim, co bych se tu chtěl dočíst, protože vesměs všechno o těch Gallienech mam najetý. Jen rozpoutat obecnou diskuzi o těhlech čtyřstovkách. Nejvíc mě asi zajímá srovnání právě s těma novějšíma 700, jestli má cenu si připlatit, ale na to jsem vlastně už odpověď taky dostal
To mě tak napadá, asi tyhle zesíky budou pěkně letitý, když se na ně takhle na bazaru narazí.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- Tomas.Tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu? Kdo by to čekal?Mobius píše:Ano na Bi-amp lze použít pouze speciální speakon kabel. Ale teď jde o to jestli to využiješ. Aby ti bi-amp fungoval musíš mít od Galliena na to taky bednu co to podporuje, normální bedna s hornou to skoro jistě neveme. A taky podle mě nemá regulovatelnou hlasitost na linkovém výstupu. Pokud potřebuješ větší výkon než 280W do 4 ohmu a regulovatelnou hlasitost linky pak si přišetři na 700RB-II popřípadě 1001RB-II který tě tím výkonem už odfoukne
Právě z toho důvodu je IMHO lepší si přišetřit a koupit nový zesilovač. Já osobně jsem si na něj musel půjčit a splácet to budu z letních koncertů.Pepe píše:... ...
pekne letity Gallien nicemu nebrani. sam vlastnim a aktivne hraju na RB200 z roku 1981