Klasika single vejskovej signal,humbucker stredovej.No co ja vim tak Duncany maj vetsinou snimace urceny na jazz az rock(krome keramickejch do music mana - ty jsou na metal).A ty bartolinacky maj vynikajici bassy - takze se to hodi na nejaky takovy ty bublavy metalovy bassy.Samozrejme vzdycky az v prvni rade je to na tobe - jakej chces nastavit zvuk.DJmanasek píše:A prosímtě že se tak ptám, nejsem v těch basách eště moc zběhlý, proč jsou duncany lepší na měkčí muziku, a jaký je rozdíl mezi tím humbuckerem co tam je?Wonder píše:Zdar,
Asi bych ti z tehletech doporucil EDB-555 uz jen kvuli Duncan snimacum,ktery ti na ten funk,jazz a blues asi budou vyhovovat vic .)
EDIT: jo nakonec asi budu brát Mayonese
link>>>Mayones BE-5
IBANEZ SR-505
Pravidla fóra
Re: ---
Isnt everything emo?How can you classify emo? every emotion is emotional even joy so emo is a bullshit retarded type of music for homos!!!
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
Ibanez Sr 505 BM,Warwick 25.1 250w
www.bandzone.cz/fan/wonder
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Dikes chlapi
NO, takhle já to špatně řekl, na basu hraju necelé 3 roky a jednu basu mám, ale chci něco lepšího co mi vydrží. A v tom výběru bass, víš jak, nikdy jsem se o to tolik nezajímal, hlavně o ty snímače, prostě žiju s tím co mám, a ta majonéza to basa jak noha.
EDIT: jo a díky za vysvětlení, snad budu o něco chytřejší teďka...
EDIT: jo a díky za vysvětlení, snad budu o něco chytřejší teďka...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Při ošahavání jsem nenašel žádný kolík. který by to dělal (pokud myslíš SR505)

to : dj.manasek.mayones je určo lepší volba než ta ibaneza.ale to my dva už víme.jen škoda,že tyto bassy jsou u nás v podstatě neznámé.možná to bude i cenou.ta má krasavice elegance v cca 60 litrů-to není moc pro lidi co to maj jen jako koníček.jinak z5 k ibanez já mám 305 .skoro to samé jen jí mám pasiv!!! a hraje prostě sqele.pak jsem videl dalších min 10 a všechny v aktivu.ta pasivka má něco do sebe.
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
A už přišla? Chtělo bych ji vidětzemobass píše:to : dj.manasek.mayones je určo lepší volba než ta ibaneza.ale to my dva už víme.jen škoda,že tyto bassy jsou u nás v podstatě neznámé.možná to bude i cenou.ta má krasavice elegance v cca 60 litrů-to není moc pro lidi co to maj jen jako koníček.jinak z5 k ibanez já mám 305 .skoro to samé jen jí mám pasiv!!! a hraje prostě sqele.pak jsem videl dalších min 10 a všechny v aktivu.ta pasivka má něco do sebe.

taky se těším až zemo poreferujeDJmanasek píše:A už přišla? Chtělo bych ji vidětzemobass píše:to : dj.manasek.mayones je určo lepší volba než ta ibaneza.ale to my dva už víme.jen škoda,že tyto bassy jsou u nás v podstatě neznámé.možná to bude i cenou.ta má krasavice elegance v cca 60 litrů-to není moc pro lidi co to maj jen jako koníček.jinak z5 k ibanez já mám 305 .skoro to samé jen jí mám pasiv!!! a hraje prostě sqele.pak jsem videl dalších min 10 a všechny v aktivu.ta pasivka má něco do sebe.
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
- DJmanasek
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
No u nás dvou neznámé určitě nejsouzemobass píše:jen škoda,že tyto bassy jsou u nás v podstatě neznámé.

Re: IBANEZ SR-505
Asi je blbý psát do 2 roky starýho threadu, ale ta basa je fakt dobrá! 
Když je téma lehce obnoveno tak přidám své zkušenosti i já
Přijde mi zbytečný zakládat nové téma i jen kvůly tomu, že jsem si koupil SR 705 a ne SR 505. Hrál jsem v Kytarách na obě a hrají prakticky totožně. Liší se vzhledu a povrchové upravě. Další změna je, že SR 705 má přepínáč frekvencí středového pásmu buď na 250Hz nebo 600Hz pokud si to dobře pamatuju a nepletu se. Mě se ta hnědá barva SR 505 moc nelíbila, tak jsem trochu připlatil za tu SR 705. Obě baskytary hrají opravdu parádně, ta elektronika dělá divy co se tam dá všechno nakroutit. Trochu si ještě zvykám na rozteč strun, přeci jen to není čtyřstrunka. Jak už to jistě někdo psal, je to univerzální nástroj, i když si myslím, že se spíš hodí do tvrdších stylů, ale to je věc každého zvlášť. Vyhozený peníze to rozhodně nejsou

Přijde mi zbytečný zakládat nové téma i jen kvůly tomu, že jsem si koupil SR 705 a ne SR 505. Hrál jsem v Kytarách na obě a hrají prakticky totožně. Liší se vzhledu a povrchové upravě. Další změna je, že SR 705 má přepínáč frekvencí středového pásmu buď na 250Hz nebo 600Hz pokud si to dobře pamatuju a nepletu se. Mě se ta hnědá barva SR 505 moc nelíbila, tak jsem trochu připlatil za tu SR 705. Obě baskytary hrají opravdu parádně, ta elektronika dělá divy co se tam dá všechno nakroutit. Trochu si ještě zvykám na rozteč strun, přeci jen to není čtyřstrunka. Jak už to jistě někdo psal, je to univerzální nástroj, i když si myslím, že se spíš hodí do tvrdších stylů, ale to je věc každého zvlášť. Vyhozený peníze to rozhodně nejsou
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Zrovna tak prolítám net a koukám na tohle http://www.thomann.de/cz/ibanez_sr505mbm.htm buď jsem si toho nikdy nevšim nebo to je novinka aby dělali javorovej hmatník
. Ale musím uznat, že na týhle basy se mi zdá palisandr zlatej, ta s javorem se mi vzhledově moc nelíbí
. Co an to říkáte? Jak je to na trhu dlouho?
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Jaj, to je ošklivéMobius píše:Zrovna tak prolítám net a koukám na tohle http://www.thomann.de/cz/ibanez_sr505mbm.htm buď jsem si toho nikdy nevšim nebo to je novinka aby dělali javorovej hmatník. Ale musím uznat, že na týhle basy se mi zdá palisandr zlatej, ta s javorem se mi vzhledově moc nelíbí
. Co an to říkáte? Jak je to na trhu dlouho?
je to dobra basa vrele doporucujem.http://www.youtube.com/watch?v=_H7HEfDC ... uE75CDmqjI