Kombo na koncerty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo na koncerty

Příspěvek od bubucci »

EL34 se dá velice lehko příjít na chuť i při higainu :wink:
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Wohma píše:Aha, ja myslel, ze to je to, co mas v podpisu, kde pises hlava :)
no zatim je to jako preamp + konec zlvast, ale budu to davat do hlavy (ale dost už OT :oops: )
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
dalabo

Příspěvek od dalabo »

bubucci píše:EL34 se dá velice lehko příjít na chuť i při higainu :wink:
Asi budu za pitomce ale skoušeli sme dva Engly RB jeden 6L6 druhý EL34 stačilo dát mastery podle ucha aby to hrálo stejně: můžu řict že rozdíl byl až když se tavily naplno pak ten s 6L6 mněl víc bassů a s EL34 to bylo ve středech průbojnější rozdíly mnohem menčí než sem čekal.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

RedBull: Mě se prostě crunchová poloha toho englu nelíbí, takže z mého pohledu univerzální není
Potom bych ti chtěl jen udělat pořádek v paměti - s mtmccoxem jsem se poprvé potkal asi před měsícem, z čehož si vyvodíš, že v dlouhé vsi (nebo to byla roveň?) jsem s vámi nebyl. S tebou jsem se potkal v tělocvičně v lukavici, ano, černou kytaru mám, ale nebyl to záměr, ano černé tričko jsem pravděpodobně měl. Ale pokud bys chtěl vyléčit z pocitu, že všechno posuzuju jen z pohledu metalu, podívej se v podpisu, co mám za kombo, případně se zeptej stanleyho, jak moc hustokrutopřísný zvuk to umí
GRX je možná lowend, ale její zvuk celkem znám a nemyslím, že bych nepoznal dobře znějící aparát - to jde i na levnějších kytarách (narozdíl od opačného případu, kdy dobře hrající kytaru na lowend aparátu nepoznáš)
Je pravda, že se singly to je trochu o něčem jiném, což ale bohužel nemám moc příležitostí vyzkoušet :(

Každopádně zvuk (resp. "líbivost" zvuku) je tak subjektivní a na vkusu záležící, že nemá smysl se dohadovat a právě proto se mi zdá jako nesmysl, aby Rikimaru vybíral kombo podle nějakých "našich" plků.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ale o to nejde, že se tobě nelíbí - jde o to že to umí a někomu vyhovovat může. Mě se taky nelíbí Singl Recto, ale uznávám ho, jako univerzální aparát. Konkrétní zabarvení a nuance se ti líbit nemusí - to je ten subjektivní pohled a objektivní je ten, že to ten zvuk napříč žánry dokáže vyloudit a někomu vyhovovat může.

Nereagoval jsem ani na jednu rychnovskou akci, ale na fotky z Vašeho posledního venkovního hraní, které tu byly vystaveny. A já si furt říkal, že v Lukavici byl kluk s levorukou Ibanezkou a poměrně značnými technickými problémy, ale to že se ten člověk spojuje s nějakým nickem jsem teda netušil :wink:

Ono když člověk začíná, tak jeho technika vypadá dost děsivě, když si vzpomenu na sebe.

Jinak už jsem to tu psal já kytary vybírám na sucho - vybírám dřevo, elektronika je věc snadno vyměnitelná. Jinak vybírat dobře znějící aparát, či kytaru - to je věc, kterou nemusí zvládat dobře každý muzikant. Myslím si, že je dost rozdílů, stejně jako u nadání vůči hraní.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Sadam.S píše:Každopádně zvuk (resp. "líbivost" zvuku) je tak subjektivní a na vkusu záležící, že nemá smysl se dohadovat a právě proto se mi zdá jako nesmysl, aby Rikimaru vybíral kombo podle nějakých "našich" plků.
A k čemu potom diskuzní fóra jsou :?:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Abysme se mohli pochlubit a domluvit kde zachlastat :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:
Rikimaru píše:no šak chtěl bych spíše tu signature Mark Tremonti ... PRS za 16k ...
Jde o PRS SE, to je stejna trida jako kytary Schecter a vyssi Corty. Ale hrajou dobre.
Je to už lehce OT a zaneseno další debatou - jen bych podotkl, že PRS SE můžou hrát dobře, ALE zejména Tremonti signature a SC je hodně třeba přebírat. Hrál jsem na skvělé kusy i na kusy úplně hluché.

A k tématu - já teda Engly typu Thunder, Screamer nebo nedej bože Special Edition považuju za dost univerzální aparáty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak Special Edition je trochu jina trida a cenova kategorie :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nikdo nepopírá - já jen aby mi tu nikdo netvrdil, že Engly všeobecně nejsou univerzální, jen ať maže zahrát si na SE :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no nevim, treba o thunderu rict ze umi sirokou paletu zvuku jde imho jen v rovine "od velmi spatnych po celkem pouzitelne" :) jako univerzalni aparat ho teda nevnimam ani nahodou. a ze hraje ve vsech nastavenich dobre - no bezprazcova basa taky prece muze ladit ve vsech polohach :))

jinak statesman s EL34 ma gainu dost, minimalne ten co jsem zkousel ja.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jednomu se líbí, druhému ne - já bych si osobně Thundera taky nekoupil, ale nebudu kvůli tomu říkat, že je to špatný apec. Obzvlášť když to je slušná lampa na bazaru sehnatelná kolem 16k.

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja nerikam ze je spatny, jen ze neni univerzalni.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Boj o Thundera nikdy asi neukončíme. Tak aby se to vyrovnalo, za mě je Thunder univerzální aparát cenově dostupný, nemůže zase srovnávat s Markem IV chce to nesrovnávat jablka a hrušky.

Statesman - zkoušel jsem ho tenkrát v HK, pro mě to mělo taky gainu dost, ale že by měl nějaké velké rezervy to se mi ani na ten boost mod nezdálo.

kvasna

Příspěvek od kvasna »

:D stacim se jenom smát jak se tu nesmyslně hádáte podle čího subjektivního názoru je Engl univerzální nebo ne ...... ja teda bejt nezkušenným uživatelem ktery třeba na toto vlákno zabloudí tak se v něm ihned ztratím protože myslím že tahle hádka pár lidí tomu vláknu nic nepřinese max tak chaos.......
jeste bych chtěl dodat že slovo "univerzálnost" je slovo vysoce subjektivní a nemá cenu tu o tom polemizovat klazdý má jiný vkus i sluch a univerzální vec pro každého vypadá trochu jinak..... :roll:
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zas takhle bych to neuklidil ze stolu, univerzální sám o sobě asi nebude jednokanál bez zkreslení - zcela objektivně bude pro kytaristu hrající od jazzu po death asi celkem k ničemu. Voxe AC-15 si asi taky nekoupí, protože mu bude chybět gain, ale pak má možnost "univerzálních" aparátů které mají možnosti velmi široké objímající co nejširší spektrum - to je zcela objektivní posouzení. Subjektivní je o tom jak se mi ty zvuky líbí.

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Univerzálnost aparátu bych definoval jako možnost reprodukovat zvuky ze širokého spektra hudebních stylů. Tj. hráč jej může využít pro věrné napodobení zvuku z nahrávky při jejím coverování (vynechme, prosím, diskuzi o "rozdílných rukou") za použití vhodné kytary.
Naproti tomu aparát se širokými zvukovými možnostmi může být i takový, z kterého dostanu více variací na jeden zvuk, který se ale na věrně znějící covery nehodí, protože má prostě svůj nezaměnitelný charakter.

Takže je-li řeč o Thunderu, nazval bych ho spíš aparátem se širokými zvukovými možnostmi. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ona je jeste otazka, kolik zvuku z toho clovek dostane "soucasne" a kolik zvuku z toho jde vytahnout pres ruzny krabicky a jiny nastaveni. Osmikilo je neuveritelne variabilni aparat, jenze aby z toho clovek dostal peknej clean, krupavej crunch, rockovy zkresleni a metalovou pilu, tak musi mit budto plno krabicek, anebo to nemuze mit vsechno snadno dostupny treba na koncerte. Oproti tomu kdyz je zesilovac ctyrkanal (nebo a la ENGL dvoukanal s boostama), tak jsou vsechny zvuky dostupny zaraz, clovek muze prepinat bez meneni nastaveni, tj. je to pouzitelne vsechno naraz. Tyhle dve veci je asi dulezite rozlisit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

už se v tom ztrácím... můžete mě sem přihodit spíše nějaké odkazy...neznám Engly....
Kytara: Cort X6 BK
Aparatura: Engl Ritchie Signature, Engl Box 2x12
http://www.zakladniinstinkt.cz
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

pokud stále trváš na novém a cena má být do 25t Kč tak potom Engl Screamer http://kytary.cz/engl-e330-screamer-50- ... /HN099541/ a jedna ukazka na youtube (dalsi si najdeš sám) http://www.youtube.com/watch?v=vaLx_qwF ... re=related (je to teda hlava + orange box - taky V30)
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“