Meinl Streamer ride 20"

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
stinm

Meinl Streamer ride 20"

Příspěvek od stinm »

Ahoj, dneska jsme narazil na bazaru, že jeden pán tento ride prodává a levně. Nikdy dříve jsem o tomto ridu neslyšel, ale zjistil jsem že je z 80. let a že většinu tvoří bronz a pak zinek. Má prý tvrdý zvuk, který nejde přehlédnout, ale chybí mu tam tepelné zabarvení. Víte o tomto činelu někdo více? Chtěl bych si ho pořídit, ale nevím jestli se nevyrovná starým amati činelům...
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Meinl Streamer ride 20"

Příspěvek od Monikad »

80tý roky bubenicky pamatuji docela dobře.... navíc jsem na konci 80tých let hrála na MEINL (řada Lazer, už se taky nedělá, ale po bazarech se vyskytuje... a není nijak zlá!!) ale tenhle STREAMER slyším poprvně - neznám!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
stinm

Příspěvek od stinm »

Tak dneska jsem pánovy napsal aby mi ho zaslal, tak jsem zvědav. Píše že ton je dost vysoký a určitě se neztratí. Vím, je lepší si radši zajet a odzkoušet, ale to bych musel jet přes celou ČR, což se mi nechce. Pak napíšu jaké jsou poznatky :).
AXL v440 modern bass
DVP
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Myslím, že ani tak bez odzkoušení jsi neudělal zle. Sice ho taky vidím poprvé, ale MEINL je bezesporu kvalitní značka a pokud bude bez nějakého poškození, tak si myslím, že za ty peníze odvede dobrou službu. (A pokud to bude nějaká poctivá práce, tak to může být opravdu výhodný nákup.). Nový do 1000,- nekoupíš a bazarové kousky za tyhle peníze nejsou taky bůhví co. Já mám od Meinlu činely Headliner (vlastně nejnižší řada) a za ty peníze odvádí velice dobrou službu. Samozřejmě napiš až dorazí... a kdyby se ti nelíbil, tak bych měl možná zájem :D
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Mě teda Headliner řada nějak solidní nepřijde, Joe....

Ale s tím ridem máš pravdu. Navíc na ridu je celkem problém cokoliv poškodit, takže tam nebo tak, za litřík je to dobrý kauf i "naslepo". :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
stinm

Příspěvek od stinm »

Pán chce za něj dokonce 800,- a na youtubu jsem hledal zvuk jak by mohl znít, ale od této streamer řady jsem našel jen hh, která podle mě má opravdu krásný zvuk. Tak jsem zvědav.
AXL v440 modern bass
DVP
stinm

Příspěvek od stinm »

Tak s radostí oznamuji, že dnes mi ride přišel. Jsem nad míru spokojen. Vysoký ton, krásně znějící, je jako nový na to, že mu je skoro už 30 let :), kdyby měl nikdo zájem, přidám foto, popř. zvukovou stopu.
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

stinm píše:Tak s radostí oznamuji, že dnes mi ride přišel. Jsem nad míru spokojen. Vysoký ton, krásně znějící, je jako nový na to, že mu je skoro už 30 let :), kdyby měl nikdo zájem, přidám foto, popř. zvukovou stopu.
Gratulace... a jasně že MÁME ZÁJEM!!!! 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

nějak se mi ten zinek nezdá, kde jsi to vyhrabal? Zinek nemá v kvalitním plechu co dělat, kvalitní plechy jsou bronzový v nejčastějším poměru 8-20% cínu.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“