Staré clean kombo - jak zkreslit ?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mr punk10
Bandzone: sklonit

Staré clean kombo - jak zkreslit ?

Příspěvek od mr punk10 »

Ahoj chtěl jsem se zeptat jestli jde tranzistorové kombo které má čistý kanál nějak zkreslit třeba něco pozměnit vevnitř a nebo si musím koupit efekt třeba boss ds1? děkuji moc za každou radu ;) já mám multiefekt digitech rp50 :) :)
CATANA
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Re: Staré clean kombo - jak zkreslit ?

Příspěvek od Slimy »

Tak efekt bude nejjednodušší ;) - nevím, jak je to u tranzistorů a boosterů, ale nějaká vyložená zkreslovadla pomohou ;)
"Lots of people talk and few of them know..."
mr punk10

Příspěvek od mr punk10 »

Dobře díky podivám se :)
CATANA
kvasna

Příspěvek od kvasna »

A to neni v tom tvym multiefektu zabudovanej zadnej distortion nebo alespon nejaka simulace aparátu cím by jsi zkresloval aniz by jsi musel investovat peníze do nejaké dalsí krabky ?...
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
mr punk10

Příspěvek od mr punk10 »

Jo v tom multiefektu jsou jen simulace nějakých zesilovačů ale když nezapnu noise gate tak to děsně šumí a to mě mrzí , tak mě napadlo nebude to třeba tim že mam na kytaře 3 singly ? :D :D
CATANA
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli máš nějaké strašně moc kruté hi-gain zkreslení a kytaru s levnými singly, tak se nediv, že to dělá bordel. Mj. od toho tam tu noise-gate máš, byť je poměrně mizerná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

Já myslím,že problém bude jinde.Bordel to dělá,protože linkový výstup z multiefektu zapojíš do vstupu komba,který je určený pro slabý signál z kytarového snímače,prostě pro jinou úroveň i impedanci.Má kombo efektovou smyčku?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To nemusí být nutně příčinou (ale může). To spíš bude hnus kvůli tomu, že do komba posílá signál s aktivovanou emulací reproboxu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Impadanci bych do toho v tomhle pripade nepletl. Vstup komba bude mit impedanci pravdepodobne vysokou a vystup z efetky zase nizkou, takze zadny problem.
Uroven by mohla delat problem, pokud je hlasitost na efektu vytocena naplno a dochazi k prebuzeni vstupu komba. U tranzistoraku to muze byt neprijemny zvuk. Neni problem poladit uroven (hlasitost) na efektu.

Sam jsem asi pred 12ti lety (kdyz jsem mel "obdobi multiefektu") odehral mnoho koncertu s multiefektem pripojenym do kytarovyho zesilovace (nejdriv tranzistor Peavey, pozdeji kopie Marsallsky ctyrdiry) a zvuk byl slusny.
Jak spravne pripomina Nero - v tomhel pripade je dobre vypnout na efektu simulaci reproboxu.
Hraju výhradně na šrot.
grock

Příspěvek od grock »

Nemůžu -z vlastní zkušenosti- souhlasit!Měl jsem ten samý problém,když jsem zkusil dát mezi kytaru a amp HOT mulťák Boss GT-3.Toho šumu se nezbavíš a zvuk nanic,i když jsem zkoušel bez simulace i se simulací a laboroval s úrovněma.Seriozně to nešlo použít!Jediná šance je smyčka...Nebo pustit mulťák jen do nějakého konce.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Zrejme prilis mnoho gainu v retezci GT-3 - Hot. S impedanci to opravdu nema nic spolecneho, kvuli impedancnimu neprizpusobeni na nf kmitoctech zadny sum sam jen tak z niceho nevznikne. Spis ten Boss sumel sam od sebe a preamp lampace to jeste vic zesilil. Vynechani preampu a zapojeni az do konce (return) to muze vyresit, ale ne kvuli impedancim, ale kvuli urovnim a zesileni.

Stejne si myslim ze problem puvodniho tazatele bude nekde jinde.
Hraju výhradně na šrot.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“