Genz Benz El Diablo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Genz Benz El Diablo

Příspěvek od pigdestroyer »

no, to je prave ono, ja mam nejdelsi zkusenost s V60 prave v boxu engl 4x12.. a teda rikam zlatej béringr box! ten je sice krapet prebasovanej a min hlasitej, ale da se to vyladit.. ten engl byl uplne marnej... byla to celkem funglovka, takze mozna se to casem zlepsi.. ale nepokousel bych to..
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Red Bull píše:V60 jsou spíše kontroverzní, nalezneme je i v boxech ENGL, které IMHO nedělají zas tak špatné boxy. V uzavřeném 2*12 boxu co jsem měl se ty repra nechovaly vůbec špatně.
Včera jsem na akci slyšel Rectifiera s ENGL bednou a znělo to, jako by všechny repráky byly prokoplý (dost na tom ještě udělalo podladění snad do Hčka nebo kam)... ALe jestli to byly V30 neo V60, to už netušim
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:
Red Bull píše:V60 jsou spíše kontroverzní, nalezneme je i v boxech ENGL, které IMHO nedělají zas tak špatné boxy. V uzavřeném 2*12 boxu co jsem měl se ty repra nechovaly vůbec špatně.
Včera jsem na akci slyšel Rectifiera s ENGL bednou a znělo to, jako by všechny repráky byly prokoplý (dost na tom ještě udělalo podladění snad do Hčka nebo kam)... ALe jestli to byly V30 neo V60, to už netušim
no tak to asi nebyly60ky, V60 zni jakobys mel stopadesatinasobnou tonovou clonu na kytare a basy vyrezany krome jedne jedine krajne neprijemne frekvence, vysky se odstehovaly do humpolce.. ten box jen bez "buci" jak ozrala krava misto aby hral.. na cistej zvuk by to mozna mohlo byt dobry, na zkresleni nepouzitelny.. ale to je jen ma zkusenost.. takze jesi repra znely jak prokoply, tak to asi nebyly V60 :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jde i o konstrukci boxu a o to jaký signál a jaký zvuk se do něj žene ze zesilovače. Já používal ten box s hocke hlavou v několika generací změn zkresleného zvuku.

1. Hocke 100W celolampa bez zkreslení + boss DS-1
2. Hocke ----------------------------------- + Roctron gainiac II do returnu efektové smyčky
3. Hocke ----------------------------------- + L-amp tříkanálový lampový preamp (kopie Soldano SP77) taktéž do returnu

S pocitem, že by to výšky neumělo jsem problém neměl, ale nikdy jsem od toho nechtěl grind ani nějaký supercool moderní sound.

IMHO to u mě vyvažovalo to, že jsem měl na hlavě možnost nastavení Presence. Možná s absencí tohoto nastavení zvuky by ty V60 prostě nezněly.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no ja sem pres to hral s bugerou 6260 a chtel jsem z toho dostat jen lehce nakresleny crunch na emo, zadny bordel...
zkousel jsem vsechno mozny, i presence na max.. fakt jsem nechtel verit ze by box ENGL hral tak strasne spatne.. navic tak prebasovane. i kdyz jsem mel basy uplne stahly, stejne z toho lezlo jen to buceni jak rikam, to je asi nejvystiznejsi popis toho soundu :) oproti tomu muzu skutecne odprisahnout, ze G12E 50w /mozna rocket?/ repro v delane bedne hraje jen o trosicku hur jak mesa boogie box ktery jsem mel par tydnu vedle toho. s uplne identickym charakterem, jen ma trochu min basu a neni ten zvuk tak pevny, rozdil zvukove max 10procent, financne 1000procent.. kdybych to nemel vedle sebe, nikdy bych to netvrdil. to V60 ma uplne divny charakter, rekl bych az nehudebni :) oproti te mese a G12 ale rad bych to jeste zkusil, treba se na tom da nastavit i dobry zvuk, me se to ale nepovedlo ani po dlouhe dobe..

2REDBULL nemas nekde nejakou nahravku jak to znelo ? bych fakt chtel slyset.. treba mame uplne jine predstavy o zvuku.. ja nemam rad jen vylozene brutalni sound, skoro bych rekl, ze si mozna tady nastavuju zvuk jako jeden z nejvetsich mekysu, davam malo gainu, malo vysek i basu a stredy hodne..aby to pekne brumlalo.. :) ale nedokazal jsem z toho fakt vytahnout vubec nic..

EDIT3: me se libi treba takovy zvuk, sice na me vseci rvou ze je to jalovy.. ale ja rad hraju s takovym..

EDIT666: a chtle jsem z toho neco takovyhodle.. bez sance :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jo, ten zvuk Leng Tch'e je v pohodě. Delší dobu jsem zněl takhle, ale teď zase experimentuju s vintage módem a takovým starším zvukem :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

Hanz456 píše:Zdarec lidičky, potřeboval bych poradit. Již rok hraju na tento zesilovač ale ted mě začal zlobit:-( Začalo v něm pískat (docela nepřijemná frekvence, vycházející jakoby z pravého trafa ale né furt) a pak čas od času celá hlava cvaká jako když přepínají obvody:-( Nevíte, někdo co s tím? Nejsem první majitel, takže záruku využít nemohu.
Tak jsem všechny problémy vyřešil... Jednak odešly výkonové lampy, takže výměna, a cvakání způsoboval FS.
Byl zlomenej kabel.
Jinak jsem dokoupil reprobox (1960BV) a zesilovač hraje jak sviňa. 8) S koupí jiného ještě počkám. Dual rectifier zůstane ještě chvilku jen na ploše u PC :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Myslím, že až koupíš Recto, tak si na Diablo ani nevzpomeneš ;) Nevím, ale mě ten aparát nezaujal ničím... A to ho znám dost dobře.
Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

To máš asi pravdu :D Ale spusta lidí si recta nemůže dovolit a já si myslím, že diablo je jedna z těch levnějších variant na solidnější aparát. PRAVDA, že za 20k už člověk sežene i Engla...
ALE rozhodně bych toho ďábla nezatracoval... 8)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

... a také každému Recto nesedí a mají pro to své důvody.

El Diablo 60 jde nyní nové v akci sehnat pod 19 000,-
http://www.bici.cz/Kytary/Elektricke-kytary/Komba-a-zesilovace/Genz-Benz-El-Diablo-60

Fade,
jestli jsi to zatím nepostřehl, máš tu 6 příspěvků z celkových 30 a vesměs je každý o tom samém - že tě tyto aparáty nezaujaly.
Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

Jediný s čím mám u Diabla problém je, že postrádá externí přepínače kanálů. Slušeli by mu asi víc než 3x efektová smyčka:-/ Nebo by mohl mít MIDI. ALe to by se samozrejme odrazilo na cene... Když už jsme u toho, nevíte o něčem dostupném čím bych to mohl nahradit? Z pokusu, něco vyrobit doma, nic nebylo.
V usa prodávají tohle...http://www.sweetwater.com/store/detail/MiniAmpGizmo
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

dayslypper píše:... a také každému Recto nesedí a mají pro to své důvody.

El Diablo 60 jde nyní nové v akci sehnat pod 19 000,-
http://www.bici.cz/Kytary/Elektricke-ky ... -Diablo-60

Fade,
jestli jsi to zatím nepostřehl, máš tu 6 příspěvků z celkových 30 a vesměs je každý o tom samém - že tě tyto aparáty nezaujaly.
Pravdu máš a zasloužíš si diplom :)
Nečetl jsem to celé a poslední příspěvek, kde se zmiňuju o tom, že se mi nelíbí, je sedm měsíců starý, takže mi nedošlo, že jsem to už psal.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Hanz456 píše:externí přepínače kanálů
Pokud v pedálu nejsou nějaké přídavné logické obvody (ty bývají spíš až u 3-kanálů), tak by neměl být problém identifikovat funkci pinů v konektoru pro footswitch (případně napsat do Genz Benzu).

Jen ti pak stačí sehnat ten konektor, koupit nějaký MIDI kabel (pokud ti bude stačit 6 žil), a spájet to tak, abys to šlo zapojit přes jacky do MIDI kontroleru.

A jestli ti nebude vadit, že rozvrtáš footswitch, tak by to mělo jít i tak, že ke spínačům z něho paralelně vyvedeš dráty pro relátka v MIDI kontroleru. Když ty vývody z footswitche vyvedeš pomocí nějakých jackových zástrček, nemusí to i špatně vypadat.

A výhodu to má i takovou, že když budeš ovládat kanály MIDI kontrolerem, budou ti svítit a zhasínat kontrolky na footswitchi. Můžeš i do jistý míry kombinovat MIDI kontroler s footswitchem, když si budeš pamatovat, co na footswitchi máš v daný moment zapnuté nebo vypnuté.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“