ano, nakonec jsme si hodnoty sjednotili, to je dobře. Věř že když jsem měl někdy pocit že nerozumím hře nějakého bubeníka, nezachytím myšlenku...prostě nevím jak to dává - vždy jsem to musel prvně vytrénovat na virblu a až potom dále na soupravě.Joe86 píše:Jen pro upřesnění...já neříkám, že etudy jsou na nic - to rozhodně ne..a cvičení pouze na malý buben je taky velmi obohacující...ale to mi došlo až časem a kdyby mi to řekl někdo na začátku, tak bych mu to nejspíš nevěřil a udělal si to po svém...jasně, od toho je přece fórum, aby si to tady lidi přečetli a zbytečně neztráceli čas...svatá pravda:každý na to musí přijít sám...takže v podstatě s těmi názory -etudy a malý buben- souhlasím, ale nehnal bych to tak do extrému...myslím, že většina začínajících bubeníků má v plánu v budoucnu (co nejdřív) založit kapelu a k tomu potřebují celou sadu a tady je myslím další celkem významná složka dovednosti hry na bicí (jako vlastně asi u všech nástrojů, ale u bicí to platí obzvláště) a to je souhra s kapelou...a to se člověk sám nenaučí a taky čím dřív člověk začne tím líp... nejenom proto si myslím, že je od začátku dobré ve vyváženém poměru kombinovat obojí- malý buben s etudami i hru na celou sadu (v lepším případě i s někým). Pokud někdo hrál první rok své bubenické dráhy jen na malý buben, tak smekám před jeho vytrvalostí, pílí a morálkou...já, obyčejný smrtelník, posedlý touhou hrát v kapele, jsem měl od začátku jinou vizi...ale bubínek je prostě základ, to nepopírám a souhlasím s tím
Když jsem někdy začal nějakou novou školu na virbl většinou jsem tam našel zahrabaný ve cvičeních rukoklady co jsem kdysi pracně odposlouchával... Kdybych to nacvičil dříve , ušetřil bych si hoodně času...