Bazarove kombo pod 13000Kč
Pravidla fóra
Bazarove kombo pod 13000Kč
Čau potřeboval bych poradit. Před nedávnem jsem se dohodl s par klukama, že založíme kapelu, tak jsem se konečne rozhodl že si koupím výkonější kombo.
Chtěli by jsme hrát hlavně trash metal, takže bych si predstavoval kombo s agresivnějším zvukem. Kombo bych bral nejraději nake bazarove, abych mněl dobrej poměr ceny a vykonu a to maximalně do 9000 Kč víš už opravdu jít nemůžu.
Zatím jem narazil na
http://kytary.cz/randall-rg75g3plus/HN099960/ Cenově v bazaru vychází skoro na 9000, ale také jsem zahlídl kombo randall RG50TC celolampove to stojí přesně 9000. Hybridni RG75G3 ma 25W vetsi vykon nez RG50TC, ale za zase to RG50TC je celolampove, takže se ňák nemůžu rozhodnout poradíte někdo prosím?
U toho 50W si nejsem jistej jestli bych přeřval bubeníka.
Chtěli by jsme hrát hlavně trash metal, takže bych si predstavoval kombo s agresivnějším zvukem. Kombo bych bral nejraději nake bazarove, abych mněl dobrej poměr ceny a vykonu a to maximalně do 9000 Kč víš už opravdu jít nemůžu.
Zatím jem narazil na
http://kytary.cz/randall-rg75g3plus/HN099960/ Cenově v bazaru vychází skoro na 9000, ale také jsem zahlídl kombo randall RG50TC celolampove to stojí přesně 9000. Hybridni RG75G3 ma 25W vetsi vykon nez RG50TC, ale za zase to RG50TC je celolampove, takže se ňák nemůžu rozhodnout poradíte někdo prosím?
U toho 50W si nejsem jistej jestli bych přeřval bubeníka.
Naposledy upravil(a) Michalk dne 20.06.2011 23:04, celkem upraveno 1 x.
Re: Bazarove kombo pod 9000Kč
Počítej s tím, že lampáče bývají podstatně hlasitější. 50W v lampě do kapely bohatě stačí (pokud to má být thrash). Já mám 40W a dávám to na plno jen ve chvílích, kdy chci vyzkoušet, co to umí. Ve sklepě s klenutým stropem téměř bez možnosti vylepšení akustiky hraji na půlku, v profesionálně odhlučněné zkušebně maximálně na třetinu, když jsem daleko od bubeníka.
Ty zmíněné Randally jsem nikdy neslyšel, ale obecně se o nich říká, že je ten zvuk dobrý právě tak akorát na tvrďárny. Takže by ti to mohlo vyhovovat.
Za tu cenu stejně není příliš na výběr, pokud by to měl být lampáč na thrash do zkušebny.
Ty zmíněné Randally jsem nikdy neslyšel, ale obecně se o nich říká, že je ten zvuk dobrý právě tak akorát na tvrďárny. Takže by ti to mohlo vyhovovat.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem na jeden RG50TC hrál a není to špatné, přišel mi zajímavější než třeba VK, což je asi tak jediná alternativa. Sem tam se objeví něco jako IMG nebo nějaké kopie Marshallů, ale častěji potkáš ty Valvekingy.
Takze v tehle cenove relaci asi moc alternativ k Randallu nebude, kdyz nepocitam peaveho. A co treba Marshall nedavno jsem zkousel jedno 100W MG a neznelo to uplne nejhur je to zvukove srovnatelne?
To by mě zajímalo, co za MG to bylo, protože ty mají zvuk obecně dost tragický. Zaslechl jsem cosi o nějaké nové sérii, co má být lepší, ale i tak...
Naposledy upravil(a) Bummer dne 17.06.2011 11:27, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Pravda ze jsem za tim na nic lepsiho nez na toho marshalla asi nehral(kdyz nepocitam par ozkousenych kombicek v kamenych prodejnach) co to bylo za typ netusim, ale uz se asi neprodava co jsem koukal podle
vzhledu.
vzhledu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Možná ještě Bugery...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
uhlix
- last.fm: http://www.last.fm/user/uhlix
- Bandzone: http://bandzone.cz/llyr
Bummer:
Na naší nahrávce "Two years of emptiness" není použitý Marsahll MG100, takže rozhodně bych naší nahrávku neuváděl jako příklad studiové nahrávky tohoto zesilovače. Nicméně rozumím, že zvuk se ti nelíbí, kromě akustických kytar je to nahrávané simulacema.
Na naší nahrávce "Two years of emptiness" není použitý Marsahll MG100, takže rozhodně bych naší nahrávku neuváděl jako příklad studiové nahrávky tohoto zesilovače. Nicméně rozumím, že zvuk se ti nelíbí, kromě akustických kytar je to nahrávané simulacema.
V tom případě se velmi omlouvám. Vím, že na MG jinak hrajete a protože mi ten zvuk přišel dost podobný tomu, co už jsem dřív slyšel jinde, asocioval jsem si to s těmi nahrávkami.
Jinak to album je super, to opravdu jen zvuk se mi nelíbí.
Teď ještě naučit Kaťase zpívat čistě. 
Jinak to album je super, to opravdu jen zvuk se mi nelíbí.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Michalk: Kdybys měl zájem, v nejbližší době budu dodělávat aparát s preampem vycházejícím z engla E530 a 50W koncem, do těch 9t by se to asi vešlo, kdyby tě zajímalo víc tak SZ 
EDIT: koukam, že už je to staré téma, asi už nebude aktuální...
EDIT: koukam, že už je to staré téma, asi už nebude aktuální...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
-
uhlix
Bummer:
Díky moc, jsme rádi, že tě naše hudba zaujala, zvuk na další desce bude zaručeně lepší, nahrávat se bude lampový zesilovač. Ohledně vokálů tě ale asi zklamem, nová tvorba se ubírá zajímavým směrem a na čisté vokály asi nebude mnoho prostoru.... uvidíme, uslyšíme.
Jinak ohledně lamp/tranzistorů - vůbec celá diskuze k tomuhle tématu mi přijde zbytečná, o kvalitní lampovém zesilovači na nahrávce není pochyb tam to je (stejně jako kvalitní box, nástroj, mikrofony, nastavení a hlavně hráč) rozhodující. Naživo to už je jiná, tam je rozhodující hráč - dobrá skladba a podání, sebelepší vybavení už nehraje zase takovou roli - jak psal o nás Bummer, i s levným zesilovačem může některá kapela znít dobře, je to taky daný stylem jaký kapela hraje, na MG brutal death naživo nezahraješ... další je požadavek hráče jak se chce slyšet na podiu, lidi dole pod stage každopádně poznaj kulový a kapelu hodnotí úplně podle jiných kriterií, než jestli mají tranďáky za pár kaček nebo zesilovače za statisíce...
Takže můj osobní názor - pokud někdo chce bazarový kombo do 9000Kč Marshall MG, nebo Marshall Valvestate vřele doporučuju.
Díky moc, jsme rádi, že tě naše hudba zaujala, zvuk na další desce bude zaručeně lepší, nahrávat se bude lampový zesilovač. Ohledně vokálů tě ale asi zklamem, nová tvorba se ubírá zajímavým směrem a na čisté vokály asi nebude mnoho prostoru.... uvidíme, uslyšíme.
Jinak ohledně lamp/tranzistorů - vůbec celá diskuze k tomuhle tématu mi přijde zbytečná, o kvalitní lampovém zesilovači na nahrávce není pochyb tam to je (stejně jako kvalitní box, nástroj, mikrofony, nastavení a hlavně hráč) rozhodující. Naživo to už je jiná, tam je rozhodující hráč - dobrá skladba a podání, sebelepší vybavení už nehraje zase takovou roli - jak psal o nás Bummer, i s levným zesilovačem může některá kapela znít dobře, je to taky daný stylem jaký kapela hraje, na MG brutal death naživo nezahraješ... další je požadavek hráče jak se chce slyšet na podiu, lidi dole pod stage každopádně poznaj kulový a kapelu hodnotí úplně podle jiných kriterií, než jestli mají tranďáky za pár kaček nebo zesilovače za statisíce...
Takže můj osobní názor - pokud někdo chce bazarový kombo do 9000Kč Marshall MG, nebo Marshall Valvestate vřele doporučuju.
No tady bych zas nesouhlasil hlavně s tím že je jedno na jakyý aparát se hraje a pod podiem to není znát....zrovna nedávno jsem slyšel na koncertě MG a poznal jsem to ihned podle toho na mě hrozně ubzučenýho tenkýho zvuku........ Jinak na MG jsem nehral takže nemužu posuzovat nicméně rok a půl jsem měl novýho valvestate AVTčko a musim říct že ikdyž jsem se ho ze začátku zastával(nevědomost ,málo ,zkušeností neporovnáváno s lepšími aparáty) tak to teda taky neni zrovna trefa do černýho... tyhle aparát y mě přijdou děsně tenký, neprurazný, ubzučený a stím ani zvukař moc nenadělá....
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
-
uhlix
kvasna:
Bohužel (nebo naštěstí) výsledný zvuk není otázka pouze zesilovače.... nakonec bavit se o zvuku je jako tancovat o architektuře...
Bohužel (nebo naštěstí) výsledný zvuk není otázka pouze zesilovače.... nakonec bavit se o zvuku je jako tancovat o architektuře...
Tak u zesilovače se dá říct, že má na zvuku (a nejen na zvuku) kytary zdaleka největší podíl. Až pak, kdesi daleko něm jsou snímače a pak teprve dřevo. Takže skutečně má cenu řešit, zda si za 9000 koupit MG nebo třeba VHT, starší Rockwell, Randalla nebo Valvekinga z bazaru.
Tak jsem si na leto sehnal brigadu, takze ted uz koukam i po necem drazsim tak kolem 13K. Taky jsem si vsim ze za 15K se da poridit novej 40W Blackstar celolampa a co jsem slysel od znamyho, tak komba od blackstaru udajne hrajou pomerne dobre .
Jestli to nechceš na nějaké brutálnější prasečiny, nelze nedoporučit.
Kromě těch to umí vše a moc pěkně.
Ja mam prave i docela rad klasiku jako Black Sabbath nebo Led Zeppelin, takze kdybych chtel nekdy do naky rockovejsi bandy, nechtel bych si uz kupovat novej aparat jen kvuli tomu ze jednu dobu mne bral trash.
Je to klasicky znějící rockový aparát s dostatkem gainu (i na thrash - ten na něj hraju a ve zkušebně mi stačí gain na půlce) a dvěma druhy zkreslení (jedno lehce vintage, druhé modernější). Vyzkoušej.