home-made brzda

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
dalabo

Re: home-made brzda

Příspěvek od dalabo »

Marshall má taky větrák v sobě.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

tomproc píše:to by šlo použít - to by se u nás mohlo válet... jinak přemejšlim že mam doma navíc 1 vetrák od CPUčka... myslíte že by to šlo použít kdyžtak na chlazení nebo že by ten elektromotor moh rušit zvuk :?:
Toho bych se nebál. Jestli jsi to teda myslel tak,že by ten větrák dělal moc velký kravál. Nejobyčejnější SUN-ONy jsou na 12VDC a pěkně tiché. Rušit by to mohlo maximálně kdybys hrál opravdu hodně potichu,ale to možeš vyřešit poťákem,kterým prostě stáhneš napětí,co pude do toho větráčku.
tomproc

Příspěvek od tomproc »

větrák nakonec ani dávat nebudu... když hraju tak to úplně na max dávat stejně nebudu, a tak jak to mam to teplo v pohodě odvádí... ještě sem hodim fotky pro inspiraci , jen co se ke mě dostane foťák

jinak sem to sbastlil tak aby to nebylo napevno na repráku ale abych to moh za pár sekund odpojit
Ibanez RG 270 DX; Jolana Marina; Squier bulletstrat
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tam jde o to, že brzdy a možná některé zesilovače mají větrák napájený signálem do repra! = zvukovým výstupem ze zesilovače!, usměrněným, vyhlazeným. Pokud by to nebylo dobře odděleno, budící tranzistory větráku by mohly lupat/hučet do repráku.
Mazec. Začne se točit, jen když to opravdu hraje nahlas, otáčky v přímé úměře ke zvukovému výstupu.
denniskarol

Příspěvek od denniskarol »

Já osobně bych moc nedoporučoval domácí brzdy pokud máš nějake slušnej apec. Pokud se ti něco v brzdě zavaří - je dost pravděpodobný že odrovnáš i zesilovač. Ty zesíky jsou dost náchylné na zrtátu zatížení nebo rázy. Navíc aby se to nepřehřálo až to vybudíš , je třeba super kvalitní součástky a nějakou kontrolu teploty nebo chlazení. Při těch domácích nakoleni brzdách se víc zatěžuje trafo a dříve může odejít nebo se poškodit vinutí - to trafo dělá cca 30% zvuku .
Já používam THD Hot plate a hraje to super na zeslabení -4, -8 i -12Db . Pak už je poznat - ale to je hlavně menším vybuzením repraku.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ono když to opravdu hodně předimenzuje tak by neměl zavařit ani dráťáky od tesly - je to holt o tom jak kvalitně si to dokážeš doma splesknout - já bych si na to netroufnul a to mám rozestavěné lampové 3W kombíčko...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“