home-made brzda
Re: home-made brzda
Marshall má taky větrák v sobě.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Toho bych se nebál. Jestli jsi to teda myslel tak,že by ten větrák dělal moc velký kravál. Nejobyčejnější SUN-ONy jsou na 12VDC a pěkně tiché. Rušit by to mohlo maximálně kdybys hrál opravdu hodně potichu,ale to možeš vyřešit poťákem,kterým prostě stáhneš napětí,co pude do toho větráčku.tomproc píše:to by šlo použít - to by se u nás mohlo válet... jinak přemejšlim že mam doma navíc 1 vetrák od CPUčka... myslíte že by to šlo použít kdyžtak na chlazení nebo že by ten elektromotor moh rušit zvuk
větrák nakonec ani dávat nebudu... když hraju tak to úplně na max dávat stejně nebudu, a tak jak to mam to teplo v pohodě odvádí... ještě sem hodim fotky pro inspiraci , jen co se ke mě dostane foťák
jinak sem to sbastlil tak aby to nebylo napevno na repráku ale abych to moh za pár sekund odpojit
jinak sem to sbastlil tak aby to nebylo napevno na repráku ale abych to moh za pár sekund odpojit
Ibanez RG 270 DX; Jolana Marina; Squier bulletstrat
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
Blackstar HT-40; Blackstar HT-1; (crate v50)
Musíte být nejlepší, abyste byli nejlepší.
Tam jde o to, že brzdy a možná některé zesilovače mají větrák napájený signálem do repra! = zvukovým výstupem ze zesilovače!, usměrněným, vyhlazeným. Pokud by to nebylo dobře odděleno, budící tranzistory větráku by mohly lupat/hučet do repráku.
Mazec. Začne se točit, jen když to opravdu hraje nahlas, otáčky v přímé úměře ke zvukovému výstupu.
Mazec. Začne se točit, jen když to opravdu hraje nahlas, otáčky v přímé úměře ke zvukovému výstupu.
-
denniskarol
Já osobně bych moc nedoporučoval domácí brzdy pokud máš nějake slušnej apec. Pokud se ti něco v brzdě zavaří - je dost pravděpodobný že odrovnáš i zesilovač. Ty zesíky jsou dost náchylné na zrtátu zatížení nebo rázy. Navíc aby se to nepřehřálo až to vybudíš , je třeba super kvalitní součástky a nějakou kontrolu teploty nebo chlazení. Při těch domácích nakoleni brzdách se víc zatěžuje trafo a dříve může odejít nebo se poškodit vinutí - to trafo dělá cca 30% zvuku .
Já používam THD Hot plate a hraje to super na zeslabení -4, -8 i -12Db . Pak už je poznat - ale to je hlavně menším vybuzením repraku.
Já používam THD Hot plate a hraje to super na zeslabení -4, -8 i -12Db . Pak už je poznat - ale to je hlavně menším vybuzením repraku.
ono když to opravdu hodně předimenzuje tak by neměl zavařit ani dráťáky od tesly - je to holt o tom jak kvalitně si to dokážeš doma splesknout - já bych si na to netroufnul a to mám rozestavěné lampové 3W kombíčko...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net