Dark Fender píše:
1) musím souhlasit s některými z vás, že z venku je mexiko krása, ale uvnitř už je to horší. No ne zas tak. Jelikož jsem optimista i sem se občas zasmál. Jak z mýho podpisu vidíte, mám deluxe fat HSS. Privní co mě udivilo, byl způsob čištění od pilin. Je to dobrý nápad pro pobavení. Zbylé piliny nikdo nevyfoukal, ale aby tam nelítaly, udělal výrobce mocnou fintu. Ve vybrání pro snímače je nahrnul do rohu, stříkl na ně lak a tak tam krásně držely. No není to filuta ten výrobce?
me prijd eze 99% vyrobcu na to kasle a vevnitr to nechaj hnusny PRS je zevnitr taky humus, stejne jako americky fendery, ibanez japan (K7) nebo gibson SG special co jsem mel v rukou.
zatim jediny nastroj co jsem mel otevreny a kde to bylo vevnitr fakt hezky provedeny je musicman basa z roku 89 muj cort strat za 5k je vevnitr prekvapive hezci nez 10x drazsi kytary, ale na cistotu MM to nema.
A myslíte že kdyby ty piliny bo co to tam je za s****y v těch kytarách nak zasadně zhoršovali jejich zvuk ? Ja si myslim že kdyby to nak výrazně zhoršovalo zvukovy vl. kytary tak by si dali u tech drazších kytar tu 5 minutovou praci aby to vyčistili ne ? Podle me to snad zas tak nevadí jestli mam v kytaře pár pilin at si tam jsou když nijak nevaděj a vy vnitřku kytary se stejně nehrabu dokud hraje horší by bylo kdybyto ovlivnovalo funkčnost kytary.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
kvasna : tady jde o ten paradox, že noname číny jsou čistý a kytary s mnohonásobně větší hodnotou jsou oproti nim odfláklý. Že to vliv na zvuk nemá skoro žádný je myslím každýmu jasný.
jen ze zvědavosti, u vás je bo = nebo ?
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Tady ty Deluxe Lone Star a Classic Player jsou určitě nejlepší mexické straty v poměru cena / užitek. Už jen když se podíváš na ty snímače, tak zjistíš, že tam nejsou ty hrůzy, co cpou na mexiko standard (nedávno jsem se s nima zase setkal a chtělo se mi blít, to je prostě horší než snímače na Squieru...), ale 2 singl Texas Special a humbáč Pearly Gates - kdybys ty snímače kupoval v krámu, tak za ně dáš 5-6t. Teď jen narazit na slušný kus, každý strat hraje trochu jinak a je podle mě docela jedno, jestli je to mexiko za 13t. a nebo american deluxe... vybrat slušný kus bude trochu problém, protože tyhle Lone star se už moc často nevidí :-/
kvasna píše:Tak to je pidle mého teda hodně silný tvrzení , že se na mexica fendery davaj horší snímače něž na náký čínský kopie od squirelu....................
no za tím si docela stojí, snímače na mexiku jsou prostě asi největší opruz, co jsem kdy slyšel... samozřejmě myslím mexiko standard, na ty vintage serie už cpou použitelné kousky, na standardu jsou ale hnusně znějící tupé keramiky za které bych nedal ani 500 Kč za celou sadu.
kvasna píše:Tak to je pidle mého teda hodně silný tvrzení , že se na mexica fendery davaj horší snímače něž na náký čínský kopie od squirelu....................
no za tím si docela stojí, snímače na mexiku jsou prostě asi největší opruz, co jsem kdy slyšel... samozřejmě myslím mexiko standard, na ty vintage serie už cpou použitelné kousky, na standardu jsou ale hnusně znějící tupé keramiky za které bych nedal ani 500 Kč za celou sadu.
mám stejnou zkušenost, brzo budu přemýšlet , jestli si osadit náhradního strata snímačema z mexika, nebo tam zas dát ty původní od Adonisu a fakt netuším, co bude lepší (horší)
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Zdravím všechny
Tak koukám, že i Fender Mexiko pomalu mizí v propadlišti dějin, ale to je škoda. I když jsem se stal LPčkovej, na svoje Mexiko nedám dopustit a i když jsem už několikrát uvažoval, že ho prodám, vždycky jsem ho vzal do ruky a něco se zlomilo a nedokázal jsem napsat inzerát.
Všem hezký týden
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
Ja za sebe musim rict,ze jsem s mexikem nadmiru spokojenej.Mel jsem spousta kytar,ale tenhle telecaster proste vede.Je fakt,ze jsem uz druhy majitel,takze nemuzu porovnat mexicky snimace (u kobyly mam mini-hb a u krku singl z japonce).Kazdopadne zvuk i zpracovani je bezvadny.Asi jsem narazil na dobry kus,nebo nevim.Zacinal jsem kdysi na squiery a musim rict, ze byli fakt zvukove o tridu horsi.A to nepomohla ani vymena snimacu.Verim, ze nekdo najde skvostnyho squiera mezi tim ostatnim od squieru co hezky vypada,ale nehraje.Kazdopadne ja bych si priplatil a vybiral z mexikancu,ktery jsou uz dnes jen o par tisic drazi.Verim, ze to hledani bude daleko rychlejsi.
Dark Fender píše:Díky Lachime.
Jsem rád, že alespoň někdo mě nemá za blázna, že jsem se zbavil "ORIGINÁLU" a nechal si Mexiko. Jak bude hrát za pár let to nemůžeme odhadnout nikdo, ale faktem zůstává, že si asi každý nechá to, co je pro něj výhodnější a co mu liběji zní a pokud jsou problémy, nebude držet něco, o čem má pochyby. Ještě jednou všem hezký den.
Zdary všem, máš Pravdu, mnohdy si US modely pořizují lidé, kteří si chtěj ,, honit triko,, že jako víc než USA neexistuje. Vše je o VÝBĚRU a pak ještě o VÝBĚRU, pokud máš uši, nebo skutečně přejícího kámoše, který za kupce vybere. Výhradní nadsazení US strátů nad jinou produkcí byla na počátku výroby, to je bez diskuze, ty stráty dnes mají cenu statisíců, to se nás asi nebude týkat. Dnešek je jiná story.
Je o výběru........
Čau Fire Strat
Fire Strat píše:
Zdary všem, máš Pravdu, mnohdy si US modely pořizují lidé, kteří si chtěj ,, honit triko,, že jako víc než USA neexistuje. Vše je o VÝBĚRU a pak ještě o VÝBĚRU, pokud máš uši, nebo skutečně přejícího kámoše, který za kupce vybere. Výhradní nadsazení US strátů nad jinou produkcí byla na počátku výroby, to je bez diskuze, ty stráty dnes mají cenu statisíců, to se nás asi nebude týkat. Dnešek je jiná story.
Je o výběru........
Čau Fire Strat
Zrovna tak, jako si můžeš vybrat dobré mexiko, můžeš si vybrat i dobrého US strata. Ten rozdíl ve zvuku mezi vybranýma kytarama (Mexiko vs. US) tam bude dle mého téměř vždy.
Tak taky bude záležet na tom, o jakém US fenderu se budeme bavit. Věřím tomu, že třeba mezi lepšími mexiky a nějakými Highway 1 se najdou kusy, co budou více méně srovnatelné, nebo i pár, kde by mexiko bylo lepší.
Nicméně když se koukneme na American Standard, Deluxe nebo vyšší, tak je podle mě jasné, že průměrný americký kus bude lepší než průměrný mexický kus. Rozhodně si nemyslím, že by se ty rozdíly stíraly.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Ale tak zas na druhou stranu když si odmyslíme horší snímače které dělají dost na tom zvuku v čem mohou být mexika horší když se vyrábí dle naprosto identických postupů a ze stejných materíálů...... není snad jedno jestli mi kytaru vyrobí člověk v Kalifornii nebo 150 km jižněji od jejích hranic ? Pokud se nemýlím tak většina součástí se používá stejných včetně dřeva a dalších duležitých věcí...
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Dřevo se IMHO bude lišit v jakosti, to znamená, že každý kus dřeva, nebo každý strom nedosahuje svých plných kvalit. To lepší zůstane v USA, to horší ze sklizně půjde do Mexica, přičemž se Amík občas utne a pošle pár dobrých kusů dřeva i do Mexika, kde pak vzniknou kvalitní strati, vybočující nad zemi původu. Asi takhle bych to viděl.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]