Zpěvové + kytarové combo

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
machaloj

Zpěvové + kytarové combo

Příspěvek od machaloj »

Zdravím, chceme s kámošema zakládat kapelu a já v ní mám zpívat a časem i hrát na elektroakustiku. Každý si sháníme aparaturu svoji, aby nebyl problém ve zkušebně, takže se chci zeptat na radu ohledně comba či P.A.-čka(ani pořádně nevím co to znamená :D). Jsem zatím úplný laik, ale nadšený laik:) Jelikož bych to combo/P.A. chtěl používat jak na zpěv tak na el.akustickou kytaru a nerad bych kupoval aparaturu zvlášť pro zpěv a zvlášť pro kytaru, tak se chci zeptat co by bylo nejvýhodnější v mém případě? Mám možnost koupit skládané celolampové combo se zesilovačem Double Poison, bednou Celeston G12K-100, ale co jsem našel na netu tak je to combo výhradně kytarové. Hledal jsem na různých fórech a prý se na zpěv hodí akustické combo, co je na tom pravdy? Byl bych Vám velice vděčný za rady. Kdyžtak pište klidně konkrétní odkazy na ty comba/P.A. Rozpočet by byl kolem 5-8 000 za aparaturu. Děkuji, zdraví Vás Machal.
Washburn WD21SCE
milouš

Re: Zpěvové + kytarové combo

Příspěvek od milouš »

Ahoj.Zkus Marshall AS50D.Hraju na něj i zpívám,ale sám, ne v kapele.Takže mě to vyhovuje.Myslím si ,že ostatní ti spíš doporučí nějakou aktivní bednu,když s tím budeš chtít "přeřvat bicí".Pokud ovšem nebudete hrát country či folk. 8)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Případně bych koukal na Crate CA nebo Kustom Sienna.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
machaloj

Příspěvek od machaloj »

Nene chceme hrát indy rock, prostě pohodičku. Styl něco jak Oasis. Jenže ten Marshall se mi zdá slabý a to samé Sienna, no a crate je už nějaké předražené:) Klidně bych šel do staršího kousku, toho se nebojím..Nějakým lampáčem bych nepohrdl:)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Lampáč se na tohle vůbec nehodí. A za zmíněné peníze si nemůžeš holt moc vybírat, jestli chceš něco pořádnýho, tak si přišetři a kup si AER.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
machaloj

Příspěvek od machaloj »

Proč se lampáč nehodí?(konkrétně)Na zpěv + el.akustiku je lepší combo s tranďákem? Který přesně typ AER prosím? děkuji..
Washburn WD21SCE
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Protože prostě na práci se signálem z akustické kytary se lampové zesilovače nepoužívají - kvůli tomu, jak s tím signálem pracují. To samé u zpěvu.

K tomu AERu - se podívej na jejich nabídku, kolik stojí a co umí. Sám uvidíš...
http://www.thomann.de/cz/aer_akusticke_zesilovace.html

PetrPeter 1975 - 2008
machaloj

Příspěvek od machaloj »

A proč jsou ty AERka tak drahé?Tam se hodně platí za značku nebo co?Protože za 60w combo dávat 20 000 není zrovna málo..Já mám strop max 10 000. Začínáme s kapelou tak nějaký profi nástroj nepotřebuju..Každopádně mi jde hlavně o to, aby mi to combo nezkreslovalo hlas ani zvuk el.akustiky..Ale vůbec nemám přehled jaké parametry by mělo mít(kolik w výkon atd.)do zkušebny a na malé koncerty..? Díky za odpověď..
Washburn WD21SCE
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Do tvého cenového stropu se vejde i malý PA systém. Nejlepší poměr cena/výkon budou mít asi produkty Behringer (EPA 150, nebo EPA 300, ale ta by ten strop mírně přelezla. Obsahují i zpěvový mikrofon). Behringer dělá i slušná komba pro elektroakustiku (řada ACX), všechna mají kromě vstupu pro elakustiku i mikrofonní vstup, ta silnější pak i další vstupy, takže to může fungovat jako malé (mono) PA. Jedno (ACX 900) jsem měl možnost testnout nedávno ve zkušebně, fachčí to dobře, ale v uživatelských recenzích se objevují stížnosti na poruchovost (nevím, jak řeší u nás prodejci reklamace, v zahraničí je prý v tomhle Behringer bez problémů, vyměňuje za nový kus).
machaloj

Příspěvek od machaloj »

No ty Behringery se mi moc nelíbí..Hodně jsem o nich četl, že jsem dost nekvalitní..Do toho PA systému bych mohl zároveň hrát na akustiku i zpívat?Nebo bych musel ještě dokoupit nějaky předzesilovač na mic.?
Washburn WD21SCE
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

machaloj píše:A proč jsou ty AERka tak drahé?
Proč Fabie stojí 220 tisíc a BMW M3 1,7 milionu? :roll:

To malé PA je samozřejmě taky možnost - koukni se třeba na Mackie TH-15A. A před to nějaký malý mixpultík, kam zapojíš kytaru u mikrofon. Klidně nějaký malý Xenyx od Behringeru.

PetrPeter 1975 - 2008
machaloj

Příspěvek od machaloj »

Díky díky, takže ten reprák Mackie TH-15A + nějaký menší mix do 2000 Kč by řešilo moji situaci lépe, než např. http://www.music-city.cz/as100d-100w-2x8-478.html ?Vím, že cena je nad mojí hranicí, ale ptám se jen pro srovnání kvality(zvuku), hlasitosti atd.. Díky.. :wink:
Washburn WD21SCE
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

TH bude pravděpodobně hlasitější a dle mého názoru zvukově lepší.

PetrPeter 1975 - 2008
stargate

Příspěvek od stargate »

Tenhle problém jsem taky řešil a došel k závěru,že buď Roland AC-60 anebo mix Tapco mix 60 a aktivní bedna MACKIE TH-12A,celkem za 10000kč.Sice to bude bez efektů ale ve zkušebně to stejně dělá bordel.
machaloj

Příspěvek od machaloj »

Ten Roland ac-60 je za tu cenu dost výkonově slabý ne?navíc jen 2 x 6" repra je nic moc ne? By mě ani nebylo slyšet ve zkušebně, a na menším koncertu už vůbec ne..Nebo se pletu?:) Jinak do 10000 uz se pomalu vleze ten Mackie TH-15A + ten tapco mix 60..tak je zbytečné kupovat 12A..ne?:)
Washburn WD21SCE
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“