Plexi před bicí

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Plexi před bicí

Příspěvek od Steve Yzerman »

Zdravím,

Před rokem jsme hráli v EXITu na Chmelnici a měli tam super vychytávku -> plexisklo před bicíma. Máme ve zkušebně polepený stěny i strop vejcema a zvuk je slušnej, ale protože to není kdovíjakej prostor, celkem to bubeník přeřvává. Myslíte, že by pomohlo vyměnit stropní vejce za 2x3 metry molitanovejch odhlučnovacích ploch (takový ty s pyramidama - celkem drahý), nebo by pomohlo to plexi? V tom Exitu to bylo skvělý, ale byl to velkej prostor a tak nevim, jestli by to pomohlo v malý zkušebně. Pište kdo máte zkušenosti a pokud ano-> kde by se to plexi vůbec dalo sehnat??

Díky za odpověď
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
Sadam.S

Re: Plexi před bicí

Příspěvek od Sadam.S »

A nepos*al by se z toho potom ten bubeník, kdybyste mu postavili terárko? :D
Imho by se to od tý plexiny mohlo docela odrážet zpět :-O
Steve Yzerman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve Yzerman »

Sadam.S píše:A nepos*al by se z toho potom ten bubeník, kdybyste mu postavili terárko? :D
Imho by se to od tý plexiny mohlo docela odrážet zpět :-O
]

To byl hlavně jeho nápad ;-)
FENDER stratocaster 1984, Orange dual terror / Rockwell redtrip, 4x12 Vintage 30, 1x12 Greenback, BOSS BCB-60, Fernandes Power Bass Japan 1977, Orange Terror bass+Ampeg SVT 410-HE / Markbass mini 810
http://bandzone.cz/we2
http://bandzone.cz/intouch
heczis

Příspěvek od heczis »

Nebudou ty zástěny hlavně kvůli mikrofonům? Viděl jsem to na jednom DVD z koncertu (kapela s orchestrem), ale jinak jsem to viděl jen ve studiu (mezi dechovýma sekcema apod.)
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ano, je to kvuli mikrofonum, zvlaste kdyz se dela zaznam. Jak vsichni vime, na podiu byva docela srumec, takhle se ty nejproblemovejsi veci aspon castecne oddeli. Ve zkusebne to podle me nedopadne dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Wohma píše:Ano, je to kvuli mikrofonum, zvlaste kdyz se dela zaznam. Jak vsichni vime, na podiu byva docela srumec, takhle se ty nejproblemovejsi veci aspon castecne oddeli. Ve zkusebne to podle me nedopadne dobre.
přesně i můj názor :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ve zkusebne to je upne ok, driv jsem pouzival plexisklo i pred svuj aparat nez jsem prisel o stojany :) vozili jsme to na par koncertu i bubenikovi jenze zvitezila lenost. ten bordel proste nejde tak naprimo a trochu to orizne vysky, hlavne z cinelu. ted s novym bubenikem uvazuju ze mu tam terarium znova postavim, protoze ma hodne rockove, hlasite cinely, navic do toho reze a neda se to vydrzet (jasne, spunty pomahaji ale sam se treba neslysim kdyz mam aparat vedle crashe).
jinak z ceskych kapel to v praxi pouzivaji uz leta blue effect. vyznam to ma nejvic v uzavrenych mensich prostorech, na velkym openairu to je celkem burt.
Mr.Dvori

Příspěvek od Mr.Dvori »

Koukám, že topic není už nějaký čas aktivní, ale přesto to zkusím:
Máme ve zkušebně tentýž problém, a přitom je odzvučená naprosto suprově (zeď, odzvučovací vata, akulit, koberec). Jenže bubeník je prase co do toho řeže jak hluchej do vrat (obzvlášť nasadí-li si metronom - to se potom hůř slyší a ještě zesílí) a tak mám po pár letech hraní s ním problém s jedním uchem, který mejvám blíž k činelům... Prosil bych někoho zkušenějšího o radu. Třeba to terárko - kde ho vzít a za kolik, jak se na to tváří bubeník uvnitř (hladina hluku,..)?
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Přidám svůj názor, nedávno sme s kapelou hráli v kulturáku a hlavní kapela tam měla bicí oddělený tímhle plexisklem, jelikož tam bylo i na naše vystoupení, tak sme si ho patřičně "užili"... komunikace s bubeníkem nulová (ať už mezi písničkama, nebo při nich)... never more :D
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

A to ja mam zase zkusenost spis opacnou. V breznu jsme hrali v Plzni v klubu Buena Vista a mistni (poradajici) kapela mela pred bicima 2 takova plexiskla. Nebylo to uplne terarimu, jen takove mensi zasteny, zhruba 1.5 x 1.5m na stojanech, takze hlavne pred cinelama.
Je to docela prijemne, kdyz rozvasneny bubenik prasti do cinelu a kytaristum to NEurizne hlavy.
Komunikace na podiu bezproblemu, vizualni i pres plexisklo, verbalni - stacilo udelat 2 ukroky stranou a hovorit kolem plexiskla. 8)
Hraju výhradně na šrot.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Tak jak jste to měli vy by to byla pohoa, ale náš bubeník byl tím sklem obehnanej komplet :D to melo tak 4x3 metry a u sten 0,5 metrový mezery :D, na výšku asi kolem 2 metrů :D
Mr.Dvori

Příspěvek od Mr.Dvori »

na živý hraní je mi to docela jedno. S tím jsme zatím neměli nikdy jedinej problém (krom maličkých klubíků, ale i tam se to dalo během pár minut vyřešit). Problém je hraní ve zkušebně. Zašijeme se tam v pátek večer a pryč jdeme v sobotu nad ránem :-D. Takže jak to udělat, aby to vyhovovalo bicmenovi i ostatním?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

radit bubenikovi aby do toho min rezal a hral dynamicky je jazz (tj. nesmysl ;)
kdyz hraje potichu ma spatny zvuk bicich, na tvrde zanry je to naprosta nezbytnost aby predevsim virbl rezal "jak hluchy do vrat".

Ale samozrejme to prinasi nemale problemy v malych prostorach. Cinely jsou nejvetsi zlo, a taky nejnebezpecnejsi pro usi (zeptejte se Pavlicka), proto spunty, vytlumeni zkusebny, atd proste vsechno co pomuze utlumit ten rachot (a spoustu odrazu) je vitano. Plexisklovou kukan maji ve zkusebne napr. Jethro Tull, jasne sou to stari panove a uz si hledi sveho podlomeneho zdravi, tim jenom dokumentuju ze to funguje a pouziva se to. 2m vysoka zastena je uz prehnana, ale castecne utlumeni plexisklem neni rozhodne na skodu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Blue Effect (Radim Hladík) na koncertech mají kolem bicích do půlkruhu stočené nějaké měkčené PVC. Mají ho ve výšce činelů cca metr vysoký.
Stejně tak mají i plexi proti kombům.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Mr.Dvori

Příspěvek od Mr.Dvori »

No já nikomu hlasitost hraní na bicí nevyvracím. Bubeník rozhodně nejsem - maximálně si sednu 3x do měsíce za bicí co máme ve zkušebně a "uklidňuji se" :-D.. Ale rozhodně si nemyslím, že "řezat to co to dá" udělá lepší zvuk bicích... Dlouho jsem to neřešil, ale poslední dobou mě to začíná štvát čím dál tím víc. Obzvlášť po tom, když bubeník přišel s tím, abych mu ve zkušebně házel kopák do beden, že ho neslyší.. Čeho je moc, toho je příliš!

Takže když bychom udělali terárko, který by třeba nebylo úplně zavřený, aby se do toho dobře lezlo, v rohu zkušebny, myslíte, že by to pomohlo? A ještě mi prosím někdo poraďte, kde takovýhle plexo sehnat. Pokud možno aby vyšlo co nejlépe v poměru kvalita/cena...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no ja sem tim narazel na klasickou "radu" zvukaru a chytráků, jak "řešit" tuhle situaci, ne přímo tebe.
Mohli by si to zkusit říct třeba Lomtadzemu z Čechomoru ;)
o peckách na virbl v tvrdých stylech si mysli co chceš, to je samozřejmě tvůj boj :)
Mr.Dvori

Příspěvek od Mr.Dvori »

Však já tě ani nijak opravovat nechci.. Potřebuju prostě radu jak vyřešit kravál. Hrajeme bicí + basa + 2 kytary + housle a hrajeme folk metal, tak si představ jakej bordel v té zkušebně je...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja sem hraval k vasi sestave jeste +cello a dva zpevy, takze si to dokazu predstavit vic nez zive :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Momentálně taky uvažujem o něčem do zkušebny na odstínění činelů (bubeník si koupil novou chinu a nemůže se jí nabažit...). Nemusí to být přece zrovna pleštisklo. Bubnistu znám nazpaměť a nemusím ho furt vidět :-) Takže nejspíš uděláme dva paravány ze sololitu (cca 1x1,5 m, ideálně ještě s pantem uprostřed), je to za pár kaček...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ano, china je peklo :lol:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“