Trumpeta-dýchání

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
str25

Trumpeta-dýchání

Příspěvek od str25 »

Ahoj, mám dotaz. Je těžké trumpetu udýchat? Uvažuji o koupi trumpety a nevím jestli to zvládnu s dechem. díky za odpověď.
barlaam

Re: Trumpeta-dýchání

Příspěvek od barlaam »

Nejsem trumpetak, ale hraju tez na dechy, tak si myslim, že to aspoň trochu podobné. Pokud nejsi nějaký prcek (nějaká ---- :?: ), tak by si neměl mít problémy (možná pokud máš astma, ale tady opravdu nevím) a nemusíš být na tom zrovna fyzicky nejlíp. Já třeba nejsem vůbec sportovec a mám aktivní kapacitu plic 6 litrů, hraju 9 let a měřím 2 metry, tak se s tím zase nesrovnávej.
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
str25

Příspěvek od str25 »

Díky za odpověď taky měřím 2 metry :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kolik nás tu šestilitrových dvoumetrových trumpeťáků je? :lol: Udýchat to problém není, trumpeta moc vzduchu nesežere.
vendabenda

Příspěvek od vendabenda »

Ahoj,
ne, trumpetu není těžké udýchat. Jinak je na ní těžké úplně všechno :cry: . Co se dechu týče, je spíš těžké naučit se správné technice dýchání. Pokud chceš na trumpetu začínat, určitě se obrať na nějakého učitele, který ti dá alespoň základy, pomůže vybrat nátrubek atp. Hodně štěstí.
Nářadí: Blessing ML 1S, V.B. Strad. 37ML, Yamaha 5335GS, kapesní trpt. Amati a Kawai,
křídlo Thomann, C trumpet KATO.
Nátrubky - V.B. 1C, Schilke 18.
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“