Schémata na kytarové efekty

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Re: Schémata na kytarové efekty

Příspěvek od BUSTER »

tak si postav distortus maximus a máš to. vono nic jednoduššího co pořádně kreslí asi nepostavíš[/quote]
:roll: říkam že max 1 potenciometr... (neco podobného tomu krank DM ale bez eq)
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

BUSTER píše:
tak si postav distortus maximus a máš to. vono nic jednoduššího co pořádně kreslí asi nepostavíš
metalový zkreslení s jedním poťákem? :lol:
to prostě už z principu nemůže fungovat :roll:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
jastud

Příspěvek od jastud »

MrB14ck píše:
BUSTER píše:
tak si postav distortus maximus a máš to. vono nic jednoduššího co pořádně kreslí asi nepostavíš
metalový zkreslení s jedním poťákem? :lol:
to prostě už z principu nemůže fungovat :roll:
Ale může, akorát to bude "One trick pony". Třeba ten DM by tak šel udělat, korekce by se nastavily nějak napevno a buď výstupní úroveň nebo gain taky.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
hlavně by mě zajímalo proč by to někdo dělal :lol:
tohle chápu u nějakého boosteru nebo na phase 90 ale u zkreslení tohohle typu se těm štelovátkům prostě nevyhneš...
čeho tím chceš dosáhnout BUSTERE?
za poťáky dáš max 30kč/ks když dost přeháním... (tu stačí nějaké obyč - neni to lampák co musí vyrdžet výbuch atomovky a miliardu let :lol: )
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
jastud

Příspěvek od jastud »

MrB14ck píše:nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
jasně je blbost tam ty poťáky nemít, ale principiálně by to šlo.
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

MrB14ck píše:nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
tohle chápu u nějakého boosteru nebo na phase 90 ale u zkreslení tohohle typu se těm štelovátkům prostě nevyhneš...
za poťáky dáš max 30kč/ks když dost přeháním... (tu stačí nějaké obyč - neni to lampák co musí vyrdžet výbuch atomovky a miliardu let :lol: )
¨...je to do mini komba- není místo..budou tam 3 pot-volume koncáku volume ruby,gain --zbytej jsou vstupy a přepínače..ale naslo by se tam místo pro jeden pot..tak oroto jen jeden,,,! a navic je tam malo místa..
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

BUSTER píše:
¨...je to do mini komba- není místo..budou tam 3 pot-volume koncáku volume ruby,gain --zbytej jsou vstupy a přepínače..ale naslo by se tam místo pro jeden pot..tak oroto jen jeden,,,! a navic je tam malo místa..
aha tak to me nenapadlo - ale stejne se ochuzujes o dost zajimavych zvukovych nuanci
www.black-audio.net
jastud

Příspěvek od jastud »

BUSTER píše: ¨...je to do mini komba- není místo..budou tam 3 pot-volume koncáku volume ruby,gain --zbytej jsou vstupy a přepínače..ale naslo by se tam místo pro jeden pot..tak oroto jen jeden,,,! a navic je tam malo místa..
Tak hlavně nazapomeň ten signál z rugyho pořádně zkrotit než ho pošleš do koncáku :-) Moc nechápu proč to děláš takhle. Co použít ten Krank jako preamp a výstup z něj pouštět přimo do koncáku? Bylo by to o dost elegantnější, a nejspíš by to i líp hrálo.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Nepochopím. Nejenom že se okrádáš o tolik zvukových možností,ale taky riskuješ,že se ti to přestane líbit ( zvuk ) a budeš chtět kreslit něčím jiným. Jak pak ten gain stáhneš dolů ? A to tam nechceš dávat poty jenom kvůli místu na panelu ? To je opravdu hloupost.
Mysli trochu dopředu. Takto z toho budeš mět kombo,které bude hrát furt stejně a na nic jiného už nepůjde použít. A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím :D )
Ale jestli to tak chceš, je to tvoje věc :P

Postav si dvoustupňový tranzistorový zesáček. Když ho přebudíš, bude ti kreslit dost brutálně. Ale ten zvuk bude fuzzovatě nečitelný a nevhodný pro nějaké to vybrnkávání. Prostě to bude dělat bordel. Ale když ti jde o počet poťáků ( mě to přijde na stejné úrovni, jako vybírání notebooku podle barvy ), tak tě můžu ubezpečit, že ti na to bude stačit 1 poťák ( gain ) a výstup pustíš naplno dál.
Ale riskuješ, že se ti to rozkmitá a budeš z teho mět oscilátor. Tak si to rozmysli.
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

Rocky_MK píše:Nepochopím. Nejenom že se okrádáš o tolik zvukových možností,ale taky riskuješ,že se ti to přestane líbit ( zvuk ) a budeš chtět kreslit něčím jiným. Jak pak ten gain stáhneš dolů ? A to tam nechceš dávat poty jenom kvůli místu na panelu ? To je opravdu hloupost.
Mysli trochu dopředu. Takto z toho budeš mět kombo,které bude hrát furt stejně a na nic jiného už nepůjde použít. A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím :D )

...tak si zkuš narvat do 3cm(zbylé místo) 5 pot... :roll: chápejte.. mam to jako malé kombítko na cvičení doma... ..panel má 18cm.. je to takové 18w "chrchlátko" panel bude osazen takto: in, volume-tda2030a, vulume,gain-ruby, zap vyp -koncáku(tda2030a), a zap vyp rubyho ..ale napadlo me asi jediné dobré řešení... udělat toho kranka jako normal efekt..-bylo by to lepší .protoze bych to pouzil i na jiný komba.. jen jeden problém... budu muset objednávát ..:( u nas v elnice nemaj ty odpory(asi 3.. a složit to nejde..) )
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Rocky_MK píše:A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím :D )
já sem taky poslouchal a hrál soulfly a podobný kapely když sem se sem registroval - je to o tom že když se v tom začneš hrabat trochu do hloubky tak vždycky narazíš na blues :D
ale konec OT
já bych hlavně takovýhle metaloidní efekt do komba vůbec nezandaval - ať to nejdřív hraje pěkně čistě a pak můžeš vymýšlet nějaké fíčurky se zkreslením...
www.black-audio.net
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

BUSTER píše:
Rocky_MK píše:Nepochopím. Nejenom že se okrádáš o tolik zvukových možností,ale taky riskuješ,že se ti to přestane líbit ( zvuk ) a budeš chtět kreslit něčím jiným. Jak pak ten gain stáhneš dolů ? A to tam nechceš dávat poty jenom kvůli místu na panelu ? To je opravdu hloupost.

...tak si zkuš narvat do 3cm(zbylé místo) 5 pot... :roll: chápejte.. mam to jako malé kombítko na cvičení doma... ..panel má 18cm.. je to takové 18w "chrchlátko" panel bude osazen takto: in, volume-tda2030a, vulume,gain-ruby, zap vyp -koncáku(tda2030a), a zap vyp rubyho ..ale napadlo me asi jediné dobré řešení... udělat toho kranka jako normal efekt..-bylo by to lepší .protoze bych to pouzil i na jiný komba.. jen jeden problém... budu muset objednávát ..:( u nas v elnice nemaj ty odbory(asi 3.. a složit to nejde..) )
A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopak :D Anebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
Nějak jsem nepobral,proč tam chceš cpát rubyho ? Kvůli tomu gainu ? To snad ne :D ono to dokáže ještě víc nakopnout,když před tím máš efekt, ale jako gain to samostatně žádná brutalita není :)
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

MrB14ck píše:
Rocky_MK píše:A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím :D )
já sem taky poslouchal a hrál soulfly a podobný kapely když sem se sem registroval - je to o tom že když se v tom začneš hrabat trochu do hloubky tak vždycky narazíš na blues :D
ale konec OT
já bych hlavně takovýhle metaloidní efekt do komba vůbec nezandaval - ať to nejdřív hraje pěkně čistě a pak můžeš vymýšlet nějaké fíčurky se zkreslením...
Já nenadávám na metal,ale taky je v něm spousta úpadkových sraček :) Já to myslel tak,že je blbost to stavět s takovým "mono zaměřením " (lepší výraz mě ted nenapadl ) :D
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

tak k tomu kranku DM .. nevim podle jakeho to mam delat schematu.. je tu plno schemat.. a nekteré mají dokonce i jiné součástky/hodnoty... koupil jsem uz i pot.. ale nemely ty správné hodnoty.. např. místo 250k me dali 200 a místo 25 me dali 20.. :cry: snad to nevadí ??
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

BUSTER píše:tak k tomu kranku DM .. nevim podle jakeho to mam delat schematu.. je tu plno schemat.. a nekteré mají dokonce i jiné součástky/hodnoty... koupil jsem uz i pot.. ale nemely ty správné hodnoty.. např. místo 250k me dali 200 a místo 25 me dali 20.. :cry: snad to nevadí ??
to nejsou tak hrozné rozdíly - to je v pohodě - já jen že bych udělal kombíčko které umí hrát pěkně čistý a toho kranka zvlášť jako efekt - můj názor
rocky má pravdu - věčně nebudeš jenom hoblovat s tunou gainu - určitě si budeš chtít někdy i bluesově jammnout a z toho kranka se takové zvuky netahají zrovna dobře...
www.black-audio.net
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopak :D Anebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
Nějak jsem nepobral,proč tam chceš cpát rubyho ? Kvůli tomu gainu ? To snad ne :D ono to dokáže ještě víc nakopnout,když před tím máš efekt, ale jako gain to samostatně žádná brutalita není :)
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...[/quote]
jo to bys byl hodnej :) akorat nevim co je to to dvoustupňátko ..? pls
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

ROZHODNE UDELAM TO DVOU.. TO S TIM VOLUME A GAINE A I TOHO KRANKA.. JE TOTO OPRAVDU SPRÁVNÉ ? http://www.4shared.com/document/HESQQF5 ... ayout.html
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

BUSTER píše:A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopak :D Anebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...
jo to bys byl hodnej :) akorat nevim co je to to dvoustupňátko ..? pls[/quote]
:D . Dvoustupňákem jsem zkrátil dvoustupňový tranz. zesilovač :) Je to jenom schema,ale tak jednoduché,že plošňák si uděláš v pohodě sám ručně,já ti tam přihodil aji nákres plošňáku ze spodní strany :)
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

Rocky_MK píše:
BUSTER píše:A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopak :D Anebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
jo to bys byl hodnej :) akorat nevim co je to to dvoustupňátko ..? pls
:D . Dvoustupňákem jsem zkrátil dvoustupňový tranz. zesilovač :) Je to jenom schema,ale tak jednoduché,že plošňák si uděláš v pohodě sám ručně,já ti tam přihodil aji nákres plošňáku ze spodní strany :)[/quote]
to máš z "rádia" ? http://www.kvakadlo.cz/wp-content/uploa ... akadlo.pdf :D . .. takze je to efekt.. ja myslel ze norm preamp.. akorat :oops: malý problém.. me se fuzz zkresliní nelíbí :oops: )teda jestli toto není neco jiného nez ten muff fuzz http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... m=1&itbs=1
BUSTER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BUSTER »

mimochodem.. tady je odkaz na dobré echekty..cry baby.,.. i mix. pult.. http://www.kvakadlo.cz/wp-content/uploa ... akadlo.pdf
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“