Schémata na kytarové efekty
Re: Schémata na kytarové efekty
tak si postav distortus maximus a máš to. vono nic jednoduššího co pořádně kreslí asi nepostavíš[/quote]
říkam že max 1 potenciometr... (neco podobného tomu krank DM ale bez eq)
metalový zkreslení s jedním poťákem?BUSTER píše:tak si postav distortus maximus a máš to. vono nic jednoduššího co pořádně kreslí asi nepostavíšříkam že max 1 potenciometr... (neco podobného tomu krank DM ale bez eq)
to prostě už z principu nemůže fungovat
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Ale může, akorát to bude "One trick pony". Třeba ten DM by tak šel udělat, korekce by se nastavily nějak napevno a buď výstupní úroveň nebo gain taky.MrB14ck píše:metalový zkreslení s jedním poťákem?BUSTER píše:tak si postav distortus maximus a máš to. vono nic jednoduššího co pořádně kreslí asi nepostavíšříkam že max 1 potenciometr... (neco podobného tomu krank DM ale bez eq)
to prostě už z principu nemůže fungovat
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
hlavně by mě zajímalo proč by to někdo dělal
tohle chápu u nějakého boosteru nebo na phase 90 ale u zkreslení tohohle typu se těm štelovátkům prostě nevyhneš...
čeho tím chceš dosáhnout BUSTERE?
za poťáky dáš max 30kč/ks když dost přeháním... (tu stačí nějaké obyč - neni to lampák co musí vyrdžet výbuch atomovky a miliardu let
)
hlavně by mě zajímalo proč by to někdo dělal
tohle chápu u nějakého boosteru nebo na phase 90 ale u zkreslení tohohle typu se těm štelovátkům prostě nevyhneš...
za poťáky dáš max 30kč/ks když dost přeháním... (tu stačí nějaké obyč - neni to lampák co musí vyrdžet výbuch atomovky a miliardu let
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
jasně je blbost tam ty poťáky nemít, ale principiálně by to šlo.MrB14ck píše:nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
hlavně by mě zajímalo proč by to někdo dělal![]()
¨...je to do mini komba- není místo..budou tam 3 pot-volume koncáku volume ruby,gain --zbytej jsou vstupy a přepínače..ale naslo by se tam místo pro jeden pot..tak oroto jen jeden,,,! a navic je tam malo místa..MrB14ck píše:nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
za poťáky dáš max 30kč/ks když dost přeháním... (tu stačí nějaké obyč - neni to lampák co musí vyrdžet výbuch atomovky a miliardu let)
aha tak to me nenapadlo - ale stejne se ochuzujes o dost zajimavych zvukovych nuanciBUSTER píše:¨...je to do mini komba- není místo..budou tam 3 pot-volume koncáku volume ruby,gain --zbytej jsou vstupy a přepínače..ale naslo by se tam místo pro jeden pot..tak oroto jen jeden,,,! a navic je tam malo místa..MrB14ck píše:nojo ale ja je chceš nastavit napevno - mít tam poťáky a pak je vyměnit za odpory a to už se tedy dle mého vyplatí je tam nechat...
za poťáky dáš max 30kč/ks když dost přeháním... (tu stačí nějaké obyč - neni to lampák co musí vyrdžet výbuch atomovky a miliardu let)
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Tak hlavně nazapomeň ten signál z rugyho pořádně zkrotit než ho pošleš do koncákuBUSTER píše: ¨...je to do mini komba- není místo..budou tam 3 pot-volume koncáku volume ruby,gain --zbytej jsou vstupy a přepínače..ale naslo by se tam místo pro jeden pot..tak oroto jen jeden,,,! a navic je tam malo místa..
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Nepochopím. Nejenom že se okrádáš o tolik zvukových možností,ale taky riskuješ,že se ti to přestane líbit ( zvuk ) a budeš chtět kreslit něčím jiným. Jak pak ten gain stáhneš dolů ? A to tam nechceš dávat poty jenom kvůli místu na panelu ? To je opravdu hloupost.
Mysli trochu dopředu. Takto z toho budeš mět kombo,které bude hrát furt stejně a na nic jiného už nepůjde použít. A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím
)
Ale jestli to tak chceš, je to tvoje věc
Postav si dvoustupňový tranzistorový zesáček. Když ho přebudíš, bude ti kreslit dost brutálně. Ale ten zvuk bude fuzzovatě nečitelný a nevhodný pro nějaké to vybrnkávání. Prostě to bude dělat bordel. Ale když ti jde o počet poťáků ( mě to přijde na stejné úrovni, jako vybírání notebooku podle barvy ), tak tě můžu ubezpečit, že ti na to bude stačit 1 poťák ( gain ) a výstup pustíš naplno dál.
Ale riskuješ, že se ti to rozkmitá a budeš z teho mět oscilátor. Tak si to rozmysli.
Mysli trochu dopředu. Takto z toho budeš mět kombo,které bude hrát furt stejně a na nic jiného už nepůjde použít. A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím
Postav si dvoustupňový tranzistorový zesáček. Když ho přebudíš, bude ti kreslit dost brutálně. Ale ten zvuk bude fuzzovatě nečitelný a nevhodný pro nějaké to vybrnkávání. Prostě to bude dělat bordel. Ale když ti jde o počet poťáků ( mě to přijde na stejné úrovni, jako vybírání notebooku podle barvy ), tak tě můžu ubezpečit, že ti na to bude stačit 1 poťák ( gain ) a výstup pustíš naplno dál.
Ale riskuješ, že se ti to rozkmitá a budeš z teho mět oscilátor. Tak si to rozmysli.
...tak si zkuš narvat do 3cm(zbylé místo) 5 pot...Rocky_MK píše:Nepochopím. Nejenom že se okrádáš o tolik zvukových možností,ale taky riskuješ,že se ti to přestane líbit ( zvuk ) a budeš chtět kreslit něčím jiným. Jak pak ten gain stáhneš dolů ? A to tam nechceš dávat poty jenom kvůli místu na panelu ? To je opravdu hloupost.
Mysli trochu dopředu. Takto z toho budeš mět kombo,které bude hrát furt stejně a na nic jiného už nepůjde použít. A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím)
já sem taky poslouchal a hrál soulfly a podobný kapely když sem se sem registroval - je to o tom že když se v tom začneš hrabat trochu do hloubky tak vždycky narazíš na bluesRocky_MK píše:A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím)
ale konec OT
já bych hlavně takovýhle metaloidní efekt do komba vůbec nezandaval - ať to nejdřív hraje pěkně čistě a pak můžeš vymýšlet nějaké fíčurky se zkreslením...
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopakBUSTER píše:...tak si zkuš narvat do 3cm(zbylé místo) 5 pot...Rocky_MK píše:Nepochopím. Nejenom že se okrádáš o tolik zvukových možností,ale taky riskuješ,že se ti to přestane líbit ( zvuk ) a budeš chtět kreslit něčím jiným. Jak pak ten gain stáhneš dolů ? A to tam nechceš dávat poty jenom kvůli místu na panelu ? To je opravdu hloupost.
Mysli trochu dopředu. Takto z toho budeš mět kombo,které bude hrát furt stejně a na nic jiného už nepůjde použít. A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím)
Ale jestli to tak chceš, je to tvoje věcchápejte.. mam to jako malé kombítko na cvičení doma... ..panel má 18cm.. je to takové 18w "chrchlátko" panel bude osazen takto: in, volume-tda2030a, vulume,gain-ruby, zap vyp -koncáku(tda2030a), a zap vyp rubyho ..ale napadlo me asi jediné dobré řešení... udělat toho kranka jako normal efekt..-bylo by to lepší .protoze bych to pouzil i na jiný komba.. jen jeden problém... budu muset objednávát ..
u nas v elnice nemaj ty odbory(asi 3.. a složit to nejde..) )
Nějak jsem nepobral,proč tam chceš cpát rubyho ? Kvůli tomu gainu ? To snad ne
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já nenadávám na metal,ale taky je v něm spousta úpadkových sračekMrB14ck píše:já sem taky poslouchal a hrál soulfly a podobný kapely když sem se sem registroval - je to o tom že když se v tom začneš hrabat trochu do hloubky tak vždycky narazíš na bluesRocky_MK píše:A taky je možné,že třeba časem vyrosteš z toho metalového zabednění a trochu se hudebně posuneš ( tomu sám nevěřím)
![]()
ale konec OT
já bych hlavně takovýhle metaloidní efekt do komba vůbec nezandaval - ať to nejdřív hraje pěkně čistě a pak můžeš vymýšlet nějaké fíčurky se zkreslením...
tak k tomu kranku DM .. nevim podle jakeho to mam delat schematu.. je tu plno schemat.. a nekteré mají dokonce i jiné součástky/hodnoty... koupil jsem uz i pot.. ale nemely ty správné hodnoty.. např. místo 250k me dali 200 a místo 25 me dali 20..
snad to nevadí ??
to nejsou tak hrozné rozdíly - to je v pohodě - já jen že bych udělal kombíčko které umí hrát pěkně čistý a toho kranka zvlášť jako efekt - můj názorBUSTER píše:tak k tomu kranku DM .. nevim podle jakeho to mam delat schematu.. je tu plno schemat.. a nekteré mají dokonce i jiné součástky/hodnoty... koupil jsem uz i pot.. ale nemely ty správné hodnoty.. např. místo 250k me dali 200 a místo 25 me dali 20..snad to nevadí ??
rocky má pravdu - věčně nebudeš jenom hoblovat s tunou gainu - určitě si budeš chtít někdy i bluesově jammnout a z toho kranka se takové zvuky netahají zrovna dobře...
www.black-audio.net
www.black-audio.net
A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopak
Anebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
ono to dokáže ještě víc nakopnout,když před tím máš efekt, ale jako gain to samostatně žádná brutalita není 
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...[/quote]
jo to bys byl hodnej
akorat nevim co je to to dvoustupňátko ..? pls
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...[/quote]
jo to bys byl hodnej
ROZHODNE UDELAM TO DVOU.. TO S TIM VOLUME A GAINE A I TOHO KRANKA.. JE TOTO OPRAVDU SPRÁVNÉ ? http://www.4shared.com/document/HESQQF5 ... ayout.html
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
jo to bys byl hodnejBUSTER píše:A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopakAnebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
Nějak jsem nepobral,proč tam chceš cpát rubyho ? Kvůli tomu gainu ? To snad neono to dokáže ještě víc nakopnout,když před tím máš efekt, ale jako gain to samostatně žádná brutalita není
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...
Rocky_MK píše:jo to bys byl hodnejBUSTER píše:A tos dělal nejřív kysňu a až potom řešíš elektroniku ? Já jen,že se to dělá naopakAnebo si měl nějakou dobrou bednu,kterou chceš využít ?
Nějak jsem nepobral,proč tam chceš cpát rubyho ? Kvůli tomu gainu ? To snad neono to dokáže ještě víc nakopnout,když před tím máš efekt, ale jako gain to samostatně žádná brutalita není
Jestli chceš,naskenuju ti schematko teho dvoustupňáku ( pokud ho nemáš ) a tam máš jen volume a gain ( můžeš to postavit jenom s gainem ) a ten výstup z toho naper rovnou do koncáku a máš to...akorat nevim co je to to dvoustupňátko ..? pls
to máš z "rádia" ? http://www.kvakadlo.cz/wp-content/uploa ... akadlo.pdf
mimochodem.. tady je odkaz na dobré echekty..cry baby.,.. i mix. pult.. http://www.kvakadlo.cz/wp-content/uploa ... akadlo.pdf