Který preamp okolo 10 000?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Který preamp okolo 10 000?

Příspěvek od Latam »

Zdar, nechce se mi zakládat nové téma. Zanedlouho by mi měl přijít hughes kettner crunch master a já si nejsem jistý, co z kterého výstupu jde a tak bych to nerad podělal (je mi jasné, že musím vypnout speaker out, ale na kolik ohmů je to výstup?; dál který výstup je se simulací boxu, který bez atd.). Na internetu je minimum informací. Díky za rady.
Obrázek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No gratulace k dědečkovi, já tady měl maximálně Cream machine, Crunch ne... (ale ono je to obsluhou čudlů to samý). Crunch master mi neříkal bohužel pane, ale byl lepší, protože měl EL84 v konci a prostě hrál líp...

Takže přepínače uvnitř po oddělání krytu - když se koukáš od zadních konektorů dovnitř, přepínače jsou tedy blíž k tobě:
S1 přepnutej vpravo (S2 je jedno kde): tovární nastavení, bypass bude se zapnutým speaker simulátorem
S1 vlevo, S2 nahoře (v pozici přepnuté dál od tebe): bypass bude bez speaker simulátoru
S1 vlevo, S2 dole (tj. blíž k tobě): bypass je vypnutý
Ta tovární pozice S1/S2 je z toho důvodu, že to primárně bylo určený pro hraní do linky ve studiu, pokud to budeš chtít pouštět do aparátu, tak by to chtělo popřepínat dle tvé aplikace...

Tak a teď konektory vzadu:
Čelní input je totožný se zadním, není elektricky rozdílu
Speaker out - HK nespecifikuje impedanci, ono je to v podstatě jedno, co tam zapojíš, leze z toho max 1W, píchni do toho jakejkoliv reprák, co máš doma, neodejte to (z tohoto důvodu)
Přepínač Line/instr. mění vstupní citlivost a výstupní volume, jak koneckonců název napovídá.
Zasunutím jacku do Tube bypassu se deaktivuje funkce malýho bypass přepínače na panelu
Výstupy:
Tube Amp Out: na výstupu je pouze signál z lampového preampu, tedy není tam vůbec signál z bypassu
Instrument out: Pouze bypass(původní signál, tedy ne signál z lampového preampu
Mix out: Na něm je k dispozici sigál z preampu nebo bypass signál dle přepnutí
Cabinetulator mix out: to samý jako Mix out, ale + prohnaný speaker simulátorem

Btw. u Cream machine při větších gainech zlobily vazby u jedinýho přepínacího IO 4066, to byla troška muška v návrhu, pokud to chceš na menší gainy, tak by to mohlo být OK...

Stačí takhle? Když tak se ptej...
Obrázek
dalabo

Příspěvek od dalabo »

[quote="Cybermuff"
Btw. u Cream machine při větších gainech zlobily vazby u jedinýho přepínacího IO 4066, to byla troška muška v návrhu, pokud to chceš na menší gainy, tak by to mohlo být OK...
.[/quote]

To jako co to dělalo pískalo to nebo jak ? HK CM sem měl dost dávno dost univerzální krabice škoda že tak drahá byla :-(
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No při větších gainech to pískalo - ale ne jako vazba od kytary, ta vazba vznikala díky tomu, že všechno přepínání bylo v rámci jednoho jedinýho 4066 Cmosu, od určitý úrovně gainu to začlo pískat samo od sebe... Taky jsem s tím blbnul ve svých konstrukcích před x lety, ale pro lampy jsem to ohodnotil jako nevhodné řešení a rychle to opustil. Stávalo se mi při vývoji často to samé - ale v tranzistorové technice to jinak funguje OK.
Ale počítám, že u tebe by to problém nebude, koupil jsi Crunch master, tedy to zkreslení a gainy nebudou tak vysoko...
Obrázek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak už ho mám doma. Díky moc za ty rady, dost mi to usnadnilo:) Zatím to zní suprově, zkoušel jsem to jak do sluchátek, tak do pc beden, tak přímo do imputu lampového blackhearta a na využívání doma perfektní. Jenom mě zarazil velice slabý signál, který z toho leze (ikdyž to pustím do těch aktivní pc beden, případně do sluchátek). Taky mě trošku štve, že mi leze jenom signál jenom na jednu stranu ("mono"), ale s tím jsem počítal a nějak to vyřeším. Už se těším, až to vyzkouším přímo do zvukovky, případně jenom do lampového koncáku. Nejspíš si nechám i na blacheartovi dodělat smyčku. Jenom teda, trochu smrdí (jako doslova) jako by se něco pálilo a při větším nastavení gainu (cca. od 3 hodin) se zvuk nepříjemně slije a je naprosto nepoužitelný.0 Možná to bude špatná lampa. Žádné vazbení se nekonalo, jenom prostě ten slitý zvuk. Za 2800,- toho fakt nelituju :)
Jinak teda ještě jedna otázečka. Předpokládám, že můžu mít přepnutý spínač tube amp ikdyž nemám zapojený reprobox, že jo?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Jasně... Tohle zařízení je tvým zapojením nezničitelné, bohužel podle zápachu těžko říci, jestli to není trafo. To si musíš očichat sám - taky to mohlo někde ležet ve sklepě, to bys poznal podle charakteru zápachu a podle toho, jestli se zápach lepší. No držím palec, aby to nebylo trafo... To by se za chvíli výhodná koupě trochu znevýhodnila.
S tím gainem mne to nepřekvapuje, asi se to lampama zlepší, ale stejně počítám, že se ti to při vyšším gainu bude koulovatět, to je trochu daný schématem, nic tě nenutí to rvát s gainem doprava... zajímavější je nechat gain trochu níž a tavit master, protože tady je master před koncovou lampou - jako u velkýho zesiku. celkovou "klasickou" výstupní hlasitost z efektu tak nastavuješ na zadní straně, ta Master volume na přední ti umožňuje přehulit koncovou lampu uvnitř...
Obrázek
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Raděj to zavezu k Horkému i s koncákem, blackheartem a JMPčkem a všechno to nechám překontrolovat, když už budu mět cestu. Nerad bych, aby mi některá z těch věcí odešla :) Jinak master jsem měl naplno, ale zkreslení je opravdu minimalní, těším se, až to ozkouším nakrmené TSkem. A ten smrad nebyl sklepní, přestalo to, jakmile jsem HK vypl, takže se něco pálí/přehřívá. Každopádně díky moc za rady.
EDIT. jinak mě docela potěšila stará cenovka na boku: 11 500,-
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Co se týče mého problému, líbí se mi zvuk z tohohle videa: http://www.youtube.com/watch?v=FBGk_QlWhMI
které je nahráváno přes POD XT Live. Který z efektů (HD 300/XT Live) mi poskytne kvalitnější simulaci, tedy dostanu z HD 300 lepší zkreslení?
lunchie

Příspěvek od lunchie »

No podle toho co lidi z lejna pisou a teda co jsem i slysel porovnani, tak me prijde, ze jo. Teda hlavne by to melo jit poznat u modelu, kde volume potem na kytare muzes dostat clean i dirty zvuk. Ten pod HD by se mel vice chovat jako lampovy zesilovac.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

klobasnik píše:Co se týče mého problému, líbí se mi zvuk z tohohle videa: http://www.youtube.com/watch?v=FBGk_QlWhMI
které je nahráváno přes POD XT Live. Který z efektů (HD 300/XT Live) mi poskytne kvalitnější simulaci, tedy dostanu z HD 300 lepší zkreslení?
Tohle je nahrané na pod xt live ale do lampového koncáku, konrétně do tohohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order= který jsem kupoval přímo od kytaristy z té kapely;)
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Mění se mi finanční situace-bylo by pro mě lepší koupit http://kytary.cz/line-6-pod-hd-bean/HN117555/ a časem si dokoupit externí pedál. Má tahle fazole stejné funkce jako HD 300, 400, 500?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

no hlavně jestli jsou Audio partneři to schopni to za tu inzerovanou cenu 3500 dodat... To je slušně mimo, ale pokud ano, tak na jejich chybě ušetříš 7.
Obrázek
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Říkal jsem si že rozdíl oproti ceně Audioteku je moc velká. Zkusím to.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

cena opravena na 10k ... to me prijde tak adekvatni oproti tomu, za kolik se to prodava v US - $400
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

jj... zeptal jsem se včera a ráno napsali, že se sekli a že to hned opravujou :-) No sice to klobasnika nepotěší, ale to by nebyli schopni dodat (nebylo to skladem). To jsem zvědavej, jestli se klobasnik bude dál držet HD bean nebo bude jinej vybranej model...
Jinak na klobasníkův dotaz: Je to v podstatě HD500...
Obrázek
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Je to pech 8) Držím se HD 300, nevíte kde najdu seznam efektů? Jde mi o noise gate a tubescreamer.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ty tam budou stopro
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

HD 300 má oproti HD 400 o 20 míň efektů (80 vs 100), ale ty hlavní tam samozřejmě jsou.
Na rozdíl od 400/500 nemá 300 efektovou smyčku, to by ti asi nevadilo...
Co je ale hlavní rozdíl mezi 300/400 a nejvyšší řadou HD500 - a to je podle mne už docela dost podstatné - že 300 a 400 umí pouze 4 efekty současně. HD500 pak 8, tedy dvojnásobek (těch 7-9 efektů současně je počet, který je +/- standardem pro slušný kytarový procesory už od začátku devadesátých let, Porovnej si počet efektů třeba s Digitechem RP1000 8) ).

hezky to dělají u Line6, abys uvažoval o tý nejdražší verzi :-)
Ty 4 efekty nejsou to pravý pro náročného uživatele, to při složitějších zvucích použiješ velmi často, jasně, že na zkreslení+eq+delay+hall to stačí, ale už si k tomuhle nezapneš kvákadlo, chorus, kompresor, vibe nebo pitch a další... Prostě jen 4 současně.
Obrázek
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Po přečtení Cybermuffových (dík za nový pohled na Behringer) jsem začal uvažovat o V-Amp Pro/V-Amp 3. Mám to brát tak že novější V-Amp 3 bude mít lepší simulace? Každopádně bude nejlepší si všechno ozkoušet v Kytarách, nevíte jak to je s Ostravskou prodejnou? Stačí napsat co bych si chtěl ozkoušet u nich v prodejně a oni to tam dodají?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

klobasnik píše:Každopádně bude nejlepší si všechno ozkoušet v Kytarách, nevíte jak to je s Ostravskou prodejnou? Stačí napsat co bych si chtěl ozkoušet u nich v prodejně a oni to tam dodají?
V podstatě ano - nezávazná objednávka => dovezení na prodejnu => možnost ozkoušení.
A možná by stačilo tam skočit a domluvit to osobně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“