Blány
Pravidla fóra
Blány
Dobrý den
Na své soupravě od Staggu mám zatím převozní blány, protože nejsou penízky. Ale chci se zeptat až je budu vyměnovatjaké mám koupit blány. Vím, že na rytmičák se dává písková blána. A pak co to je za blány powestroke nebo pinstripe? Používají se nějaké speciální blány třeba na kotel nebo tak?
Na své soupravě od Staggu mám zatím převozní blány, protože nejsou penízky. Ale chci se zeptat až je budu vyměnovatjaké mám koupit blány. Vím, že na rytmičák se dává písková blána. A pak co to je za blány powestroke nebo pinstripe? Používají se nějaké speciální blány třeba na kotel nebo tak?
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Blány
Ano, na snare bubínek se nejčastěji používá blána v pískovém provedení (ang. "coated"). není to ale žádné dogma, jen je to nejběžnější.Wolus píše:Dobrý den
na zbytek soupravy už je to 50:50 dle používanosti, jesti jít do pískovaných nebo čirých.... záleží jen na tobě. Kotel není žádná vyjímka, tedy speciální blána se na to žádná nedělá, ale naopak na bass drum, tedy kopák, se dělají speciální typy blan.
Powerstroke nebo Pinstripe, to je označení jednotlivých modelů jedné z blánařských firem, konkrétně tady je to označení výrobků REMO. myslím že zrovna PinStripe na tomy a kotel v čirém, PowerStroke v písku na bubínek, či PowerStroke 3 Bass také v čirém provedení na kopák (doplnit ještě terčíkem FalamSlam) by mohla být dobrá volba pro hutnější sound. Hlavně také ty blány jsou přirozeně řitlumené, tedy se tím zbavíš velké části toho zahoukávání, se kterým se na téhle levnější sadě jistě setkáváš.
každopádně se sluší upozornit, že třeba takováhle sestava blan nepatří k nejdražším, přesto počítej s investicí bezmála poloviny pořizovací ceny tvé soupravy Stagg!! neznám velikosti tvých bubnů, no blány se dají koupit i v sadě na veškeré tomy naráz a jako bonus zdarma pak dostaneš jednu navíc!! Tím se dá docela ušetřit
Jinak si určitě skoukn celou nabídku a popis jednotlivých modelů blan na webu REMO http://www.remo.com/portal/products/index.html
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
V současné chvíli a finančních podmínkách určitě. Rezo blána sice zvuk bubnu ovlivňuje hodně, ale hrací o moc víc!!Wolus píše:Ano setkávám no. Je mi to jasný, že to nebude zrovna nejlevnější. A ještě dotaz, rezonanční blány můžu nechat ty co tam mam ne?
jen se snaž obě co možná nejlépe poladit.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Rezonanční blány tam zatim nech. Navrch si kup nějakou sadu. Doporučuju emperory a v tý sadě máš i ambassadorku na snare.
Na kopák to chce asi něco s tlumenim, nebo to vytlumit dodatečně. Evans Emad dělá například s levnejma bubnama zázraky.
Sečteno podtrženo něco kolem 2000.- ale pak ty bubny nepoznáš, jestli je dobře naladíš.
Na kopák to chce asi něco s tlumenim, nebo to vytlumit dodatečně. Evans Emad dělá například s levnejma bubnama zázraky.
Sečteno podtrženo něco kolem 2000.- ale pak ty bubny nepoznáš, jestli je dobře naladíš.
ať to šlape!
- Monikad
- Rádce
Johnnnnnnnnnny píše:Souhlas. Rezonanční blány tam zatim nech. Navrch si kup nějakou sadu. Doporučuju emperory a v tý sadě máš i ambassadorku na snare.
lepší volbou bude pro kolegu PinStripe v sadě s Ambassadorko na snare zdarma.
Ještě na Staggy bych možná navrhnul sadu PinStripek ovšem s pískovanou PWS3 zdarma.. Na levném bubínku by mohla být lepší než ambassadorka možná ne?Monikad píše:Johnnnnnnnnnny píše:Souhlas. Rezonanční blány tam zatim nech. Navrch si kup nějakou sadu. Doporučuju emperory a v tý sadě máš i ambassadorku na snare.
lepší volbou bude pro kolegu PinStripe v sadě s Ambassadorko na snare zdarma.
EDIT: Vlastně koukám, že tu PowerStroke sama kus výše doporučuješ na bubínek
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Monikad
- Rádce
Moleek píše:Ještě na Staggy bych možná navrhnul sadu PinStripek ovšem s pískovanou PWS3 zdarma.. Na levném bubínku by mohla být lepší než ambassadorka možná ne?
EDIT: Vlastně koukám, že tu PowerStroke sama kus výše doporučuješ na bubínek
ANO...moje nepozornost... a tvůj dobrý postřeh
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Pinstripe nesnášim. Ani na mojí starý sestavě to nehrálo líp jak emperory, ambassadorky a G-1. A to byly bicí za pár korun
ať to šlape!
Ahoj, chtěl jsem se zeptat: chci si vyměnit blánu na virblu... teď mám Ambasador a chtěl bych vyzkoušet něco jiného...čtu tady Powerstroke, předpokládám, že asi PS3...má někdo z Vás zkušenosti s Powerstroke 4? Měl jsem je na tomech a bez velkého ladění z toho lezl hluboký hutný tón bez přeznívání..krom toho, že nejdou prakticky rozbít
Virbl mám plechový...
- Monikad
- Rádce
Přesně... vidím to naprosto stejně!!pehve píše:no nevím, virbl rozhodně není tom.... mně dvojvrstvá na virblu nesedí, je to moc utlumený na víry a přírazy, záleží na stylu hry. Pokud dáváš jen přímý údery tak proč ne.
A tuhle blánu měl někdo z vás na virblu? http://www.drumcenter.cz/eshop/genera-h ... 22090.html nebo její verzi v jedné vrstvě? Celkem mě láká ji vyzkoušet...kdysi jsem ji u někoho viděl a měl jsem možnost si na ni zahrát a líbilo se mi to...otázka co to udělá na mém bubnu...máte ji někdo?
- Monikad
- Rádce
Já ji osobně neznám ani nezkoušela (ctím pouze REMO) ale kamarád, co hraje takový ten brutální metal si ji chválil....Joe86 píše:A tuhle blánu měl někdo z vás na virblu? http://www.drumcenter.cz/eshop/genera-h ... 22090.html nebo její verzi v jedné vrstvě? Celkem mě láká ji vyzkoušet...kdysi jsem ji u někoho viděl a měl jsem možnost si na ni zahrát a líbilo se mi to...otázka co to udělá na mém bubnu...máte ji někdo?
Zdravím
Tak jsem konečně našetřil nějaký ten obnos a můžu koupit blány. Něco vyberu podle vašich rad a pak řeknu jak to hraje
...jenom se chci zeptat...někde sem slyšel nebo četl už nevím kde, že by se blány měly jeden den jenom natáhnout na bubny ať se malinko roztáhnou a ladit až druhý den? je to pravda?
A ještě druhý dotaz...http://kytary.cz/remo-encore-diplomat-c ... /HN106305/
můžu toto použít jako rezonanční blány?
Tak jsem konečně našetřil nějaký ten obnos a můžu koupit blány. Něco vyberu podle vašich rad a pak řeknu jak to hraje
- Monikad
- Rádce
Samozřejmě je to lepší! natáhnout, napnout (u produktů REMO navíc ještě "prokřupat" to lepidlo při okrajích) a nechat sednout alespoň pár hodin. pak teprve ladit. Je to jako když kytaristi mění struny. když natáhnou nové a hned se je pokouší naladit a hrát, ladění nedržíWolus píše:....někde sem slyšel nebo četl už nevím kde, že by se blány měly jeden den jenom natáhnout na bubny ať se malinko roztáhnou a ladit až druhý den? je to pravda?
REMO Diplomat je hlavně rezonanční.... nakonec v tom odkazu, co jsi dal to je římo napsané hned pod nadpisem
-
Sam Jr.
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr
no jen poznámečka: pořízením čínských Remo ENCORE si od převozek nijak extra nepomůžeš, je to stejná třída. leda že by Stagg používal ještě horší "igelitky"
což nemám tušení.
a za sebe doporučuju jako rezonančí blány v tloušťce ala Ambasador. nějak to oproti Diplomatům, který sem léta používal, hraje "hutněji".
a za sebe doporučuju jako rezonančí blány v tloušťce ala Ambasador. nějak to oproti Diplomatům, který sem léta používal, hraje "hutněji".
- SynysterGate$
Encore Remo a čistě jen Remo je velký rozdíl. Ale myslím že jako rezonančky budou v pohodě.
..::Schecter Synyster Custom + Fernandes Monterey Deluxe + ESP LTD 200QM + IBANEZ AEG 8E::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
..::Randall RD20HE + Blackstar HTV-112::..
..::Alesis DM10 Studio Kit::..
-
Metaldrummer
Já bych ti doporučil do těch blan vysolit větší peníže, jelikož vidim, že nějak neuvažuješ o koupi novejch bicí... Usoudil sem, že máš stage set takže by se ti hodili tyhle blány http://kytary.cz/remo-re-pp0680-ps-pins ... /HN093607/ ty Pinstripe rock sou dle mýho názoru dobrý a na SD tam máš zdarma pískovou EmperorX. Takže bys vyšel dobře...
Gretsch Catalina Maple
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)
Zildjian Avedis Custom 14" hi-hats
Zildjian Oriental 18" China Trash
Sabian AAX Metal 16" crash
Sabian AAX Stage 16" crash
Sabian AAX Stage 20" ride
Pearl P-3002D Eliminator Demon Drive(double pedal)