Výběr sestavy - Squier/Cort + Crate/Roland

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
lostleg

Výběr sestavy - Squier/Cort + Crate/Roland

Příspěvek od lostleg »

Ahoj, chtěl se zeptat jaké kombo a kytaru mám z těhle dvou vybrat. Neodkazujte mě prosím na jiné články, mám fórum pročtené skrz na skrz. Kdyby se náhodou našla nebo našlo něco výrazně lepšího, klidně to napište. Vybírám z tohoto squiera:

http://kytary.cz/squier-bullet-strat-hss/HN108565/

A tohohle corta:

http://kytary.cz/cort-g210/HN102535/

K tomu bych si chtěl vybrat jedno z tohohle komb:

http://kytary.cz/crate-fw15/HN096531/
http://kytary.cz/roland-cube-15-xl/HN114504/

Mohli byste mi prosím říct, jaká kytara či kombo je z tohohle nejlepší? Hraju 2 roky, zatím jsem hrál pouze na španělkum chodim k učiteli. Chtěl bych hrát rock, nějakej měkkčí metal, v podstatě téměř všechno. Díky :D
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr sestavy

Příspěvek od Mjkl »

No z komb jednoznačně roland...

z těch kytar... nevím no nešel bych asi do žádné, radši bych vzal něco s pevnou kobylkou (bezúdržbové), nebo mrkni na bazar tam určitě bude něco zajímavého :)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Mjkl: myslim ze kdyz to je jednozvratne tremko, tak to bude tez vpohode
lostleg

Příspěvek od lostleg »

No, tu kytaru s tremolem jsem si vybral schválně, mám pár kapel a písniček u kterejch bych to mohl potřebovat. Jen nevím jestli je jednozvratný nebo dvouzvratný. V týhle cenový relaci spíš jednozvratný co? A s tím bazarem nevim. Jako chápu, že se tam daj pořídit věci, který sou úrovní o dost víš, ale zase když s tím nemám zkušenosti tk nevím jak bych poznal že je na ní něco špatně. Radši bych si pořídil na začátek nějakou novou. :wink:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jendozvratne X dvojzvratne se objevuje v kazde cenove kategorii, jde spise o to, ze dvoj byvaji v tedle kategorii opravdu braky, obcas hodne tezko seriditelne, jednozvratne mi prijde snaz seriditelne..
..a bazar..divil by ses, kolik smejdu s vadama ti prodaji v obchode, to opravdu s bazarem nema nic spolecneho
nemas nejakeho znameho kytaristu? ze by ti s bazarem pomohl?
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Právě že ne.. Jedině kámoše, ten začal hrát ale ve stejnou dobu jak já, takže mi asi moc nepomůže :D . Ještě se tam každopádně kouknu. Kdyby sis ale měl vybrat z těhle kytar, jakou by sis vybral? Lidi tady chválej corty, squier mi ale taky nepřijde jako špatná značka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Squier není špatná značka, ale Bullet modelům bych se vyhl, často bývají zmetkové. Ten Cort G210 by měl být dobrej takže jestli třeba nenajdeš nic na bazaru tak za tu cenu bych do něj klidně šel. Za sebe doporučuju mrknout na http://hudebnibazar.cz/ za stejný prachy se dají koupit lepší věci a vpodstatě většina lidí tady má kytaru jetou, ale nekupoval bych asi na slepo a aspoň zkontroloval základní věci, jako jestli ladí v různých polohách, jestli nevylézají pražce, jestli je rovnej krk atd, je tu článek o výběru bazarový kytary, kde jsou další rady, takže pohledej.

Roland jako kombo není zlá volba ( ba podle toho co se píše tady na fóru jedna z nejlepších ), ale zkusil bych ještě pouvažovat o Crate 15 R, tys sem hodil Crate 15, ta verze s R má větší repro takže zní líp + má reverb. Nemá sice simulace a ten opravdu tvrdý zvuk jak u Rolanda z něj dostaneš až s nějakou dokreslovací krabičkou, ale já bych to vůbec nehrotil, protože tolik zkreslení u tak malýho repráku jako má Roland stejně zní docela naprd a je lepší hrát s menší dávkou zkreslení. Nejlepší je obě věci vyzkoušet v obchodě a uvidíš.
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

Vem Roland Microcube.. ze simulaci tech aparatu dostanes super zvuk.. ja nevim ty Craty.. jsou hrozne zkresleny, normalni zvuk se z nich dostat neda dle meho nazoru..
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nom, myslím, že co se týče samotné "kvality" zvuku, dostal by víc od toho 15R (12" repro je u něj hodně znát a že by neuměl málo zkreslený zvuk, to je mi novinka - že jsem si toho za víc, než 2 roky, co jsem ho měl, nevšimnul... naopak, ten málo zkreslený zvuk mu sluší nejvíc). Kostka bude variabilnější... ale asi bych nekupoval micro, pokud nepožaduje možnost hrát na baterky.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak jak píše Sadam, Cube klidně, ale proč proboha micro ? Na takovýho chcípáka bych nechtěl hrát ani doma, ale pokud by to hodil na záda a jel na baterky, tak proč ne :D jít si po městě a vyhrávat si na cestu.
Joe DiMaggio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joe DiMaggio »

ALe néé, micro nee.. tu radu cube ne microcube :D

jinak kamos ma Crate 15.. a zvuk sme z toho proste nevyloudili, nevim jestli to byla chyba komba ci nase, ale proste zvuk na absolutni prd..
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

ad: jednozvratné tremolo alá strat: tady na foru je téma, které dokazuje že klasické stratovské tremolo se dá seřídit na dvouzvrat, jen to chce trochu šikovnosti! Doporučuju najít!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Nejen že se tak dá seřídit, ono tak bylo vymyšleno, jako dvojzvratné s možností jednozvratného seřízení.
Adamson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamson »

Já bych bral na tvém místě toho Rolanda, sice to nebude nic moc zvuk, taky záleží co hraješ a co vyžaduješ, moc od toho nečekej. No a jak se říká, do kytary se vyplatí investovat, když koupíš něco levnýho tak do toho vrazíš 2x tolik. Se Squierem moc zkušeností nemám a Cort sem měl v ruce jen pár bas. Cort jako značka v baskách má svoje místo ale s kytarama vážne něvím. Možná bych šel do nějaé Yamahy v týhle cenový relaci, můj jeden známý má doma Yamahu Pacificu Strat modro bílej jak ten Cort a vážně hraje dobře, má už ji nekolik let a je to takový flegmatik že ji moc neudržuje a stále hraje výborně a stav je tak velmi dobrý. U jiných kytar v jeho rukách si nejsem jist jetli by přežilo. :D
Obrázek Obrázek Obrázek

:: Jackson DK2 Transparent Black :: Kramer Pacer Blue Metalic :: Jolana Jantar - sběratelská rarita ::
------------------------------
:: VOX Tonelab SE :: Peavey Basic 80 :: Fame 60 ::
Adamson
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr sestavy - Squier/Cort + Crate/Roland

Příspěvek od Adamson »

Tak sem se teda ještě ptal na tu Yamahu a říkal že ji má ještě starší výroby a model kterej už je dneska těžko sehnatelnej a že neví jak jsou ty dnešní Yamahy kvalitní, takže opravdu nevím, myslel jsem že Yamaha tyhle modely ještě dělá ale prej je to jak s firmou Kramer - taky už to není co bývalo.
Obrázek Obrázek Obrázek

:: Jackson DK2 Transparent Black :: Kramer Pacer Blue Metalic :: Jolana Jantar - sběratelská rarita ::
------------------------------
:: VOX Tonelab SE :: Peavey Basic 80 :: Fame 60 ::
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Tak jsem dneska byl v kytarách, squiera neměli i přesto, že na stránkách maj že by ho mělí mít na prodejně, tak jsem si chtěl vyzkoušet toho corta, prodávající mi řekl, že tam má nějakýho tensona (už se mi do toho moc nechtělo), ale že to je z masivu, taky to má hss, tak sem to vzal. U toho roland cubu mi řekl, že je lepší koupit si nějaký lepší kombo na začátek bez efektů, a pak si k tomu dokoupit nějakej multiefekt. Tak mi to zapojil do nějakýho 'Randalla za 4400. Hrálo to suprově ani jsem to nečekal, stejně si ale radši vyzkoušim toho squiera. Navíc to nemělo tremolo. Příště se nenechám tak zvyklat a vyzkoušim si něco co chci :D .
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tenson tremolo má, je to prostě další levná ale celkem doslovná kopie Stratocasteru. Ale ozkoušej si toho víc a pak se rozhodni. Squiera neměli? Kam se poděla ta alej Squierů co tam vždycky byla? :shock:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“