tapping na nižších strunách (H, G, D,...)
Pravidla fóra
tapping na nižších strunách (H, G, D,...)
Ahoj. potřeboval bych poradit. Učil jsem se tapping z videa na youtube. Všechno v pohodě, akorat, že tam je to vysvětleno jako přiklepnutí struny a potom trhnutí dolu. když to udělám na E struně, tak to jde, ale jakmile přejdu třeba na H tak rozezním i tu strunu pod, nebo o ní při nejlepším škrtnu a to je taky slyšet. Tak jak na to, aby to bylo přibližně stejně hlasité a čisté, jako když to hraju na E struně??? 
Re: tapping na nižších strunách (H, G, D,...)
přitom "trhnutí dolů" by si měl dopadnout na nižší strunu ...
to já dopadnu, ale ta mě vlastně zabrzdí jestě dřív než stačím drnknout a sundat prst z te struny nad ni, takže jí ani nerozezním.
nejlepsi to je asi tlumit ukazovackem na levacce
Každej používá vlastní techniky aby při tappingu nerozezněl tu druhou strunou, jak psal Zejus, nejlépe tlumit buď ukazováčkem na levý ruce nebo jakýmkoliv jiným prstem trochu přilehnout ostatní struny. Nebo taky záleží jakým prstem tapping děláš pro mne je automaticky ukazováček takže se to dá ještě tlumit trochu prsteníčkem. Určitě bys na to časem přišel časem sám.Zejus píše:nejlepsi to je asi tlumit ukazovackem na levacce

:: Jackson DK2 Transparent Black :: Kramer Pacer Blue Metalic :: Jolana Jantar - sběratelská rarita ::
------------------------------
:: VOX Tonelab SE :: Peavey Basic 80 :: Fame 60 ::
hraju ho prostrednickem, abych mohl potrad drzet trsatko a nemusel si ho tak schovavat nekam do dlane nebo tak neco
Ano, správně, pardon napsal se to špatně chtěl sem taky napsat prostředníčkem ale napsal ukazováčkem, to je jasný že při rychlé hře asi těžko zahodím trsátko a budu tappovat ukazováčkem. 

:: Jackson DK2 Transparent Black :: Kramer Pacer Blue Metalic :: Jolana Jantar - sběratelská rarita ::
------------------------------
:: VOX Tonelab SE :: Peavey Basic 80 :: Fame 60 ::
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tlumit levou rukou - od toho tam je. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008