Zkreslení ala AC/DC
Pravidla fóra
Re: Zkreslení ala AC/DC
nemusi mit vubec SG od gibsona staci bohate gibson snimace v jakykoliv kytare... nejlip ty co ma angus nbo i burstbuckery nbo i jen ty co sou v specialech nbo studiich a pak nejaka lampa nejlip, nemusi to byt ani nutne marshall a pulka je hotovo... zbytek je jen o krouceni gombiku...
Gibson Les Paul Standard 2002
FOKUS Floyd Rose IB 1
amp: doma-CRATE FW 15R
zkusebna-IMG GAT 1250R 50w lampa
Marshall Jackhammer
FOKUS Floyd Rose IB 1
amp: doma-CRATE FW 15R
zkusebna-IMG GAT 1250R 50w lampa
Marshall Jackhammer
když to umíš správně zahrát, tak se dá hrát v podstatě na cokoliv..v praze máme jen tak na blbnutí mýho strata a kombo "nasrhall" mg10cd...a taky to jde..
ono laikovi na první pohled přijde, že to je všechno přehulený a potřebuješ nějaký kreslítko..ale neni to tak..třeba zrovna výš zmíněný you shook me... se dá zahrát komplet na téměř čistej kanál i se sólem... nejlepší trénink na dynamiku rukou na ac/dc apod. je trénovat na akustický kytaře..ale to platí i obecně...
edit: hlavně potřebuješ naprosto přesně naladěnou kytaru a hrát akordy, který hrát máš...tzn. aby ti zněly struny, co mají znít a nezněly ty, co znít nemají..ale to taky platí obecně...

ono laikovi na první pohled přijde, že to je všechno přehulený a potřebuješ nějaký kreslítko..ale neni to tak..třeba zrovna výš zmíněný you shook me... se dá zahrát komplet na téměř čistej kanál i se sólem... nejlepší trénink na dynamiku rukou na ac/dc apod. je trénovat na akustický kytaře..ale to platí i obecně...
edit: hlavně potřebuješ naprosto přesně naladěnou kytaru a hrát akordy, který hrát máš...tzn. aby ti zněly struny, co mají znít a nezněly ty, co znít nemají..ale to taky platí obecně...
to a to a za chvíli zas tohle
Zvuk AC/DC se dá udělat v pohodě... Práce s Volume na kytaře
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
A hlavně nehrát AC metalovejma vidlema, to fakt nejde. Pokud Angus třeba hraje (jako že v řadě případů jo) lomeňáky F#/D, fakt to nejde nahradit metalovejma vidlema přes dvě struny. Pak to skutečně nemůže nikdy znít jak AC. A že už jsem to slyšel dost lidí mazat takhle...Moleek píše:Zvuk AC/DC se dá udělat v pohodě... Práce s Volume na kytaře
Tak, tak ... zvuk si nakroutíš libovolně, ale ACčka ACčkama dělá zajímavá barevnost (harmonická) jejich nepříliš zkreslených doporovodů. Co není v rukách pastičkami nedoženeš ... (tedy zvětšiny)!Cybermuff píše:A hlavně nehrát AC metalovejma vidlema, to fakt nejde. Pokud Angus třeba hraje (jako že v řadě případů jo) lomeňáky F#/D, fakt to nejde nahradit metalovejma vidlema přes dvě struny. Pak to skutečně nemůže nikdy znít jak AC. A že už jsem to slyšel dost lidí mazat takhle...Moleek píše:Zvuk AC/DC se dá udělat v pohodě... Práce s Volume na kytaře
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
AC/DC je moje asi nejoblíbenější kapela takže logicky jsem se hned co jsem si pořídil elektriku snažil vytáhnout ten jejich správný sound..... zkoušel jsem to přes rozné efekty krabičky komba ekvalizacde a pořád z sem toho nak nemoh docílit. Nedávno jsem si ovšem konečne koupil vysněnou lampu a zkoušel jsem jak to kreslí vytavený na čistej kanál..... a hle na kobylkovy poloze lampa vytavena na 9/10 a naprosto užasnej nakřáplej vintage zreslenej zvuk skoro identickej jako tahaj AC/DC z jejich marshallů......
Takže moje rada do života pokud chce nekdo snadno a jednoduše jejich zvuk 1) kupte si lampu 2) kabel 3) kytaru HB 4) vytavit čistej kanál aby kreslil , nastavit středovej zvuk a hrat a clověk nepotřebuje tunu efektu ani podobnejch picovin protože tenhle sound je založenej na čistý jednoduchosti vživotě bych neřekl že se to da vytahnout i ze strata s HB
BTw: poslední dobou už zreslenej na kombu skoro nepoužívám a míru zreslení si řídim jenom potemciometrem jak na kytaře tak na kombu což by pro mě jeste pred rokem bylo nepredstavitelny ale s lampu se clovek mení
Takže moje rada do života pokud chce nekdo snadno a jednoduše jejich zvuk 1) kupte si lampu 2) kabel 3) kytaru HB 4) vytavit čistej kanál aby kreslil , nastavit středovej zvuk a hrat a clověk nepotřebuje tunu efektu ani podobnejch picovin protože tenhle sound je založenej na čistý jednoduchosti vživotě bych neřekl že se to da vytahnout i ze strata s HB
BTw: poslední dobou už zreslenej na kombu skoro nepoužívám a míru zreslení si řídim jenom potemciometrem jak na kytaře tak na kombu což by pro mě jeste pred rokem bylo nepredstavitelny ale s lampu se clovek mení
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Jak byla ta anketa : 10 skladeb, na které jsou prodejci v hudebninách nejvíc nenáviděny, kdy padaly songy jak stairway to heaven nebo smoke on the water, tak tady bych v anketě : nejotravnější a nejotřepanější témata na muzikantských fórech do top10 určitě zařadil tady ten thread, zvuk jako Zakk Walda nebo Kirk Hamet.
Když to bude v rukách, bude to znít dobře na všem.
Když to bude v rukách, bude to znít dobře na všem.
-
woro90-1
Slyše jsem už AC/DC na hnusné tranzistorové lejno. Lampáčem to není, je to rukama, jak píše bubucci.
A téma je to vážně hrozné
A téma je to vážně hrozné
No mohli bysme k vaší dokomalosti teda ještě založit téma jak vytáhnout v obchodě z nabízených aparátů co nejvěrohodnější zvuk Smoke on the water xDDDDD
........ ted už vážne : jen jsem reagoval na vlákno a napsal vlastní zkušennost a kdybych měl řešit význam ruzných temat co tu někdy proběhnout tak už bych asi musel dávno smazat účet
..... nepopírám že se hodně věcí dá vošmelit rukama, ale na něčem to jde prostě snáž a na něčem hůř ja podotýkal jen tu nejsnažší cestu 
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Ach můj první topic, to je nostalgie, až mi ukápnula slzička
Tak zpětně děkuju za rady tipy a triky na Anguse, nakonec jsem si pořídil basovou výbavu, kterou už zas pro změnu prodávam. Za tu dobu jsem angusův zvuk párkrát z kytary vytáhnul a ani jsem to nemusel mít zapojený v aparátu ani RATu ani Marshallu, ani čínský pračce, stačily ty ruce 
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....