Zkreslení ala AC/DC

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Burimen

Příspěvek od Burimen »

Efekt RAT nebo sg gibson a Maršááááááááááál :lol: ale to asi nebude v vtví cenoví relaci :arrow: :idea: 8)

Re: Zkreslení ala AC/DC

Příspěvek od Cita »

nemusi mit vubec SG od gibsona staci bohate gibson snimace v jakykoliv kytare... nejlip ty co ma angus nbo i burstbuckery nbo i jen ty co sou v specialech nbo studiich a pak nejaka lampa nejlip, nemusi to byt ani nutne marshall a pulka je hotovo... zbytek je jen o krouceni gombiku...
Gibson Les Paul Standard 2002
FOKUS Floyd Rose IB 1
amp: doma-CRATE FW 15R
zkusebna-IMG GAT 1250R 50w lampa
Marshall Jackhammer
termyx

Příspěvek od termyx »

když to umíš správně zahrát, tak se dá hrát v podstatě na cokoliv..v praze máme jen tak na blbnutí mýho strata a kombo "nasrhall" mg10cd...a taky to jde..

ono laikovi na první pohled přijde, že to je všechno přehulený a potřebuješ nějaký kreslítko..ale neni to tak..třeba zrovna výš zmíněný you shook me... se dá zahrát komplet na téměř čistej kanál i se sólem... nejlepší trénink na dynamiku rukou na ac/dc apod. je trénovat na akustický kytaře..ale to platí i obecně...

edit: hlavně potřebuješ naprosto přesně naladěnou kytaru a hrát akordy, který hrát máš...tzn. aby ti zněly struny, co mají znít a nezněly ty, co znít nemají..ale to taky platí obecně... :lol: :lol:
to a to a za chvíli zas tohle
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Zvuk AC/DC se dá udělat v pohodě... Práce s Volume na kytaře
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Moleek píše:Zvuk AC/DC se dá udělat v pohodě... Práce s Volume na kytaře
A hlavně nehrát AC metalovejma vidlema, to fakt nejde. Pokud Angus třeba hraje (jako že v řadě případů jo) lomeňáky F#/D, fakt to nejde nahradit metalovejma vidlema přes dvě struny. Pak to skutečně nemůže nikdy znít jak AC. A že už jsem to slyšel dost lidí mazat takhle...
Obrázek
micafica

Příspěvek od micafica »

Cybermuff píše:
Moleek píše:Zvuk AC/DC se dá udělat v pohodě... Práce s Volume na kytaře
A hlavně nehrát AC metalovejma vidlema, to fakt nejde. Pokud Angus třeba hraje (jako že v řadě případů jo) lomeňáky F#/D, fakt to nejde nahradit metalovejma vidlema přes dvě struny. Pak to skutečně nemůže nikdy znít jak AC. A že už jsem to slyšel dost lidí mazat takhle...
Tak, tak ... zvuk si nakroutíš libovolně, ale ACčka ACčkama dělá zajímavá barevnost (harmonická) jejich nepříliš zkreslených doporovodů. Co není v rukách pastičkami nedoženeš ... (tedy zvětšiny)!
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
kvasna

Příspěvek od kvasna »

AC/DC je moje asi nejoblíbenější kapela takže logicky jsem se hned co jsem si pořídil elektriku snažil vytáhnout ten jejich správný sound..... zkoušel jsem to přes rozné efekty krabičky komba ekvalizacde a pořád z sem toho nak nemoh docílit. Nedávno jsem si ovšem konečne koupil vysněnou lampu a zkoušel jsem jak to kreslí vytavený na čistej kanál..... a hle na kobylkovy poloze lampa vytavena na 9/10 a naprosto užasnej nakřáplej vintage zreslenej zvuk skoro identickej jako tahaj AC/DC z jejich marshallů......
Takže moje rada do života pokud chce nekdo snadno a jednoduše jejich zvuk 1) kupte si lampu 2) kabel 3) kytaru HB 4) vytavit čistej kanál aby kreslil , nastavit středovej zvuk a hrat a clověk nepotřebuje tunu efektu ani podobnejch picovin protože tenhle sound je založenej na čistý jednoduchosti vživotě bych neřekl že se to da vytahnout i ze strata s HB :)
BTw: poslední dobou už zreslenej na kombu skoro nepoužívám a míru zreslení si řídim jenom potemciometrem jak na kytaře tak na kombu což by pro mě jeste pred rokem bylo nepredstavitelny ale s lampu se clovek mení :D
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jak byla ta anketa : 10 skladeb, na které jsou prodejci v hudebninách nejvíc nenáviděny, kdy padaly songy jak stairway to heaven nebo smoke on the water, tak tady bych v anketě : nejotravnější a nejotřepanější témata na muzikantských fórech do top10 určitě zařadil tady ten thread, zvuk jako Zakk Walda nebo Kirk Hamet.
Když to bude v rukách, bude to znít dobře na všem.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Slyše jsem už AC/DC na hnusné tranzistorové lejno. Lampáčem to není, je to rukama, jak píše bubucci.

A téma je to vážně hrozné :D
kvasna

Příspěvek od kvasna »

No mohli bysme k vaší dokomalosti teda ještě založit téma jak vytáhnout v obchodě z nabízených aparátů co nejvěrohodnější zvuk Smoke on the water xDDDDD :D ........ ted už vážne : jen jsem reagoval na vlákno a napsal vlastní zkušennost a kdybych měl řešit význam ruzných temat co tu někdy proběhnout tak už bych asi musel dávno smazat účet :D ..... nepopírám že se hodně věcí dá vošmelit rukama, ale na něčem to jde prostě snáž a na něčem hůř ja podotýkal jen tu nejsnažší cestu :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
rene

Příspěvek od rene »

Ach můj první topic, to je nostalgie, až mi ukápnula slzička :) Tak zpětně děkuju za rady tipy a triky na Anguse, nakonec jsem si pořídil basovou výbavu, kterou už zas pro změnu prodávam. Za tu dobu jsem angusův zvuk párkrát z kytary vytáhnul a ani jsem to nemusel mít zapojený v aparátu ani RATu ani Marshallu, ani čínský pračce, stačily ty ruce :wink:
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“