Snímač na Les paul
Pravidla fóra
Snímač na Les paul
Zdravím, koupil jsem si Bacha les paul, kytara fajn, snímače horši. Potřebuju vyměnit. Chci na ní hrát i podladěné zvuky. Taky aby zachovaly silný sustain. Takže potřebuju dost silný výstup, Uvažoval jsem o seamour duncan Invader, sh 6, dimarzio activator. Ale nechci se unáhlit v rozhodnutí, jak to bývá mým zvykem, takže prosím hoďdte tu něco do placu, svoje zkušenosti, rady, postřehy. Chtěl bych prostě nějaký dravý, silný tón, ale aby byl konkrétní v každé poloze a aby se nerozpliznul v silném zkreslení ale aby uměl hrát i čistě. Díky za rady.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímač na Les paul
Kolik chceš investovat? Tipuju do 1500 na takovou kytaru. Mě se líbí i na podlazení D-Sonic, SH-4. Ty až moc silné, jako D-activator moc nemusím...dlabajíč píše:Zdravím, koupil jsem si Bacha les paul, kytara fajn, snímače horši. Potřebuju vyměnit. Chci na ní hrát i podladěné zvuky. Taky aby zachovaly silný sustain. Takže potřebuju dost silný výstup, Uvažoval jsem o seamour duncan Invader, sh 6, dimarzio activator. Ale nechci se unáhlit v rozhodnutí, jak to bývá mým zvykem, takže prosím hoďdte tu něco do placu, svoje zkušenosti, rady, postřehy. Chtěl bych prostě nějaký dravý, silný tón, ale aby byl konkrétní v každé poloze a aby se nerozpliznul v silném zkreslení ale aby uměl hrát i čistě. Díky za rady.
invadera bych nedával. na nižší ladění je až moc tlustě znějící imho. příkláněl bych se k sh-6, dimarzio super 2, d-activator... prostě něco co má dost detailu ve vižších frekvencích... no ikdyž aby to umělo hrát i čistě tak možná sh-4.
těžko radit konkrétnějc když jsem tu kytaru neměl v ruce... když bych vyšel z toho že by ta kytara měla podobný vlastnosti jako muj fokus-h lp, tak bych řek tone zone, ale eště navíc máme každej jiný uši.
těžko radit konkrétnějc když jsem tu kytaru neměl v ruce... když bych vyšel z toho že by ta kytara měla podobný vlastnosti jako muj fokus-h lp, tak bych řek tone zone, ale eště navíc máme každej jiný uši.
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
Takhle počítám že slušný snímač vyjde na 1500-2500 novej samo. z toho vycházím nechci z toho dělat zase nějakou kovbojku. Časem stejně budu pořizovat origo, ale teď chci aby to hrálo slušně. Co se týče Bach vs Fokus, tak si myslím že vlastnosti budou podobné( podobné dřevo, tvar, technologie postupu) Jinak jsem samozřejmě rád za každý nápad o kterém se dá uvažovat. Jediné co nechci je aktiv. Jo a tady na kytarách jsou nějaké snímače Mec. Designově vypadají zajímavě. Neví o tom někdo něco? Nikde ani na YT ani nikde jsem toho o nich moc nenašel. Neví někdo co je to zač?
Naposledy upravil(a) dlabajíč dne 29.05.2011 15:27, celkem upraveno 1 x.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No já bych ti poradil, ať si do bacha dáš tu sh-6 a do Ibanezky koupíš něco pořádného, http://www.bareknucklepickups.co.uk/mai ... humbuckers
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Co jsem měl možnost si na ně zahrát, přišly mi tak na úrovni RM a spíš bych byl šel do RM. Mimochodem, jak vypadá designově zajímavý snímač?dlabajíč píše:Jo a tady na kytarách jsou nějaké snímače Mec. Designově vypadají zajímavě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nero píše:Co jsem měl možnost si na ně zahrát, přišly mi tak na úrovni RM a spíš bych byl šel do RM. Mimochodem, jak vypadá designově zajímavý snímač?dlabajíč píše:Jo a tady na kytarách jsou nějaké snímače Mec. Designově vypadají zajímavě.

No líbilo se mi na nich že vypadají jako klasické otevřené snímače a jsou pochromované. Prostě co se leskne přitahuje pozornost
Kdyby byly kvalitní tak bych do nich šel za tu cenu...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Co se leskne, musí zákonitě hrát
Tak je zkus, aspoň poradíš dalším případným zájemcům.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Už jsem se lekl, aby někdo nenadhodil nějaký barevný hnus od Dimarziabubucci píše:Nero píše:Co jsem měl možnost si na ně zahrát, přišly mi tak na úrovni RM a spíš bych byl šel do RM. Mimochodem, jak vypadá designově zajímavý snímač?dlabajíč píše:Jo a tady na kytarách jsou nějaké snímače Mec. Designově vypadají zajímavě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008