Squier Vintage Modified Jazz Bass/Epiphone Thunderbird IV

Precission, Jazz, Modern, ...
lindasvk

Squier Vintage Modified Jazz Bass/Epiphone Thunderbird IV

Příspěvek od lindasvk »

Ahojte. Chcela by som si kúpiť basgitaru a uvažujem medzi týmito dvoma modelmi. Už nejakú dobu sa pokúšam nájsť čo najviac informácií, aby som sa rozhodla správne. O Thunderbirde som počula, že sa strašne prevažuje na hlavu a že je strašne ťažký, na druhej strane zvuk je fantastický a to prevažovanie vraj nie je neriešiteľný problém. Nemáte niekto náhodou skúsenosti s týmito basgitarami a neviete mi poradiť, ktorý výber by bol rozumnejší? Vopred ďakujem za reakcie.
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Re: Squier Vintage Modified Jazz Bass/Epiphone Thunderbird IV

Příspěvek od bukvice »

Co bys chtěla hrát za muziku?
AHOJ.
lindasvk

Příspěvek od lindasvk »

bukvice píše:Co bys chtěla hrát za muziku?
Indie rock :)
Durin

Příspěvek od Durin »

Mám zkušenosti s Epiphone Thunderbird V. Ta basa se na tu hlavu převažuje uplně neskutečně a fakt dost blbě se na to hraje. Zvuk mi ale taky nepřišel nic moc. Takový až moc zahuhlaný, nesrozumitelný a za živýho boha jsem z toho nedostal čistý a konkrétní zvuk. Basa je zárověň docela těžká (hmotnost) a po chvíli hraní z ní bolí záda. Navíc tobě, jako dívce by to myslim vadilo.

Konečný verdikt: šel bych do tý Jazz Bassy
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Vintage Modified je zrovna blbá série z Agathisu, raději Classic Vibe s korpusem z lípy ( pro rock slušně použitelné ) nebo nějaký typ z olše ( univerzální ).
Basy od Epi hrají všechny stejně dutě a zapatlaně, pro techničtějšího muzikanta nepoužitelné. Max. na drcení zkresleného zvuku trsátkem.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
lindasvk

Příspěvek od lindasvk »

Jazzman píše:Vintage Modified je zrovna blbá série z Agathisu, raději Classic Vibe s korpusem z lípy ( pro rock slušně použitelné ) nebo nějaký typ z olše ( univerzální ).
Basy od Epi hrají všechny stejně dutě a zapatlaně, pro techničtějšího muzikanta nepoužitelné. Max. na drcení zkresleného zvuku trsátkem.
Squier Vintage Modified Jazz Bass je z javoru :) Vybrala som si tento model od Squier práve preto, že má asi najlepšie referencie v rámci cenovej kategórie...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vyber si vlastním uchem a rukama, jinak to nejde. Ještě popřemýšlej o PB, ten vepřový zvuk má také něco do sebe.
lindasvk

Příspěvek od lindasvk »

woro90-1 píše:Vyber si vlastním uchem a rukama, jinak to nejde. Ještě popřemýšlej o PB, ten vepřový zvuk má také něco do sebe.
Vlastným uchom to asi tak celkom nepôjde, u nás hudobniny, v ktorých by mali Thunderbirda, asi tak ľahko nenájdem :D A nad PB som tiež chvíľu uvažovala...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já mám jednoduché pravidlo - kupuji-li něco, jsem ochoten zaplatit navíc max. 10% ceny této věci, abych měl jistotu, že koupím dobře. U baskytary to bohatě stačí na téměř jakoukoli vnitrostátní jízdenku.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Oprava, Precision je z agathisu. Už mi došlo, co to je za nástroj, je z takového lehkého javoru a hraje celkem ostře a slušně. Zvláštní je, že volíš mezi úplnými protipóly. Hodně konkrétní a jasný zvuk ( taky trochu prázdný, suchý ) proti jeho opaku.
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

Jestli chceš volit opravdu jenom mezi těmito dvěma modely, tak bych šel asi do Squiera. :)
AHOJ.
Durin

Příspěvek od Durin »

Jsou to opravdu 2 uplně jiné konce řeky. Z těchto dvou bas bych na 150.000 % radši bral toho Squiera :D
Co chceš hrát za hudbu?
lindasvk

Příspěvek od lindasvk »

Hrať chcem alternatívu - indie rock. A máte pravdu, vypočula som si nejaké nahrávky týchto basgitár a Squier mi rezonuje oveľa viac. Aktuálne skôr uvažujem, či J alebo P (nasadili ste mi chrobáka do hlavy). J je univerzálnejšia a má čisté tóny a to u mňa tak nejak viedlo, na druhej strane, P by sa do indie rocku hodila možno viac a včera som na nej počula slapovať jedného známeho, takmer mi padla sánka, znela úžasne :)
lindasvk

Příspěvek od lindasvk »

Jazzman píše:Oprava, Precision je z agathisu. Už mi došlo, co to je za nástroj, je z takového lehkého javoru a hraje celkem ostře a slušně. Zvláštní je, že volíš mezi úplnými protipóly. Hodně konkrétní a jasný zvuk ( taky trochu prázdný, suchý ) proti jeho opaku.
Aj Precision sa dá vo verzii Vintage Modified nájsť v inom ako v agathisovom prevedení :)
Durin

Příspěvek od Durin »

Hlavní důvod, proč by se mi líbil Precision je tohle:
Začíná to v 1:40 :)
bukvice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bukvice »

lindasvk píše:a včera som na nej počula slapovať jedného známeho, takmer mi padla sánka, znela úžasne :)
Tak zrovna na slap bych řekl že je lepší jazz bass
AHOJ.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Moje žákyně hrály na Squier JB i Fender PB, ale JB má tenčí krk, vhodnější pro menší ruku. Obecně jsou Fendery u holek oblíbené, protože mají často menší váhu než třeba Spectory, Warwicky apod. Kratří krky ( 20 pražců znamená, že nemáš tak moc vykroucenou levou ruku při hraní, jako u 35" menzury a 24 pražcového krku ) a dobře sedí na těle.
Slap leda na PB se dvěma snímači. Jinak bída.
heczis

Příspěvek od heczis »

Jazzman píše:Moje žákyně hrály na Squier JB i Fender PB, ale JB má tenčí krk, vhodnější pro menší ruku. Obecně jsou Fendery u holek oblíbené, protože mají často menší váhu než třeba Spectory, Warwicky apod.
Možná bych si troufnul doplnit ještě Ibanez - nedávno mi byl jeden zapůjčen (starší SR) a nestačil jsem se divit, jak může být tak levná basa pohodlná a pěkně hrát. Možná bych ještě zdůraznil, že v tomhle ohledu hraje (v mých očích) velkou roli i volba strun a seřízení - to jsem zase v jednom obchodě okusil MusicMana a musel jsem se tomu prodavači omluvit, protože jsem na ní prostě nedokázal zahrát :-|
Jazzman píše:Slap leda na PB se dvěma snímači. Jinak bída.
Jakože v rámci všech PB, nebo že ani ostatní basy (byť třeba se dvěma snímači) nezní při slapu dobře?
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
lindasvk

Příspěvek od lindasvk »

heczis píše:
Jazzman píše:Jakože v rámci všech PB, nebo že ani ostatní basy (byť třeba se dvěma snímači) nezní při slapu dobře?
Tie, čo majú humbucker, ponúkajú výraznejšiu tónovú čistotu a variabilitu, čo je lepšie pre slap. Na druhej strane, poznám aj kopec ľudí, ktorí idú v tomto názore proti mainstreamu (:D) a doslova trvajú na tom, že na PB znie slap lepšie, ostrejšie, výraznejšie a hlavne odlišne... Ja osobne si myslím, že to je všetko vec vkusu...
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

jdi do toho squiera, tvoje zada ti podekujou a ta kytara je za ty penize nesrovnatelne lepsi nez thunderbird

a pb? doporucuju vyzkouset, to je strasne individualni, me treba ten zvuk z pecka prijde uplne k nicemu :mrgreen:
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“