Laney nebo jiný hybrid?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
FilipRocker

Laney nebo jiný hybrid?

Příspěvek od FilipRocker »

Zdravim všechny :)
jestli už toto existuje,tak se omlouvám,ale nenašel jsem nic podobného
Je mi 16 let a hledám kombo. Celolampa je pro mě zbytečná,protože nejsou money... Když jsem se ptal kolem lidí, řekli,že už je lepší koupit si nějakou obstojnější pololampu. Doporučili mi Laney. Marshall je zbytečně drahý. Vox jsou prej nejkvalitnější hybridy,ale zase docela stojí. Chtěl bych,aby to ozvučilo zkušebnu,popřípadě klub nebo menší pódium a nemělo to ten umělý zvuk jak tranzistor.
V úvahu připadala tato: http://kytary.cz/laney-lv300/HN084997/ nebo http://kytary.cz/laney-lv200/HN084996/ . Jen nechápu, v čem je rozdíl. To první je skoro jednou tolik silnější a stojí jen o 1000 Kč víc. Nebo pokud byste mi doporučili jiné kombo.... Ale to LV300 jsem našel i v bazaru jen za 5000 a jestli mohu smět vypustit další otázky... Není s tím kombem třeba něco,když je o polovičku levnější? A jak moc se komba časem ničí,když se na ně hraje i při vyšší hlasitosti? Jestli to koupit z toho bazaru nebo zainvestovat do úplně nového aparátu... Děkuji mnohokrát všem,kterí mi na to odpoví.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Laney nebo jiný hybrid?

Příspěvek od Bummer »

Podle mě si těmito "hybridy" proti tranzistoru moc nepolepšíš. Z mého pohledu hraje LV300 podstatně hůř než třeba obyčejný tranzistorák Peavey Bandit (který bych si já osobně pořídil, pokud bych chtěl kombo do zkušebny, na metal a za slušný peníz), který lze sehnat za stejnou bazarovou cenu. Nedej na to, že má LV lampu v předzesilovači (jestli je vůbec v předzesilovači) - na zvuku to stejně není poznat. Daleko lepší výsledek bych čekal od opravdových hybridů - těch s lampami v konci.

Pokud po nějakém LV toužíš, rozhodně kupuj z bazaru - pak zas prodáš za stejné peníze. Nicméně k tomu hraní nahlas.... zkoušeli jsme ve zkušebně vytáčet toho Laneye LV300 na plno a za chvíli byla celá plná smradu. Asi mu to moc nesvědčilo. Proti tomu 120W Fender Frontman nesmrděl vůbec. Jsou to ale extrémní podmínky a hlasitost, jakou asi jen tak někdo nevyužije, takže bych se toho bazaru zas tolik nebál.

Marshall AVT se tu moc nedoporučuje, narozdíl od těch Voxů Valvetronix. Zkušenosti s nimi ale nemám.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
FilipRocker

Nechtěl bych toho litovat, protože v mém věku sou finance fakt na pěst :D
Taky jsem se zde dočetl,že jestli hybrid Marshall,tak ne AVT,což si říkal i ty, a v žádnym případě ne MG...Co tenhle ten? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
65W hybrid postačí ve zkušebně a klubech popřípadě na menších podiích?
Slyšel jsem i,že Marshall celkově moc na hybridy dobrej neni, jaký je tvůj názor?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Bohužel jsem s žádným takovým kombem nikdy do styku nepřišel, takže v tomhle ohledu ti neporadím. Snad se ozve někdo další. Vím o tom jen to, co se tu můžeš dočíst ty sám. :)

Co se týče té hlasitosti - u "hybridů" s lampou v předzesilovači není v hlasitosti oproti běžným, plně tranzistorovým kombům rozdíl. 65W by ale mělo ve zkušebně (a tím pádem i na menších pódiích) stačit bez problému .
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

FilipRocker

komba-zesilovace-reproboxy/marshall-val ... 16382.html

Když si to přečteš,dozvíš se docela pozitivní věci. Takže o něm budu silně uvažovat, snad se ozve ještě někdo jiný. :)
A na tom bazaru jsem ho viděl za 6000 a teď jsem ho sehnal dokonce za 4000 Kč :)
FilipRocker

Když sem to navrhnul mamce,že si to koupim, a řek sem jí,že je to hodně starý,hned měla kecy, že je to starý,hned se to rozbije...Můžete doložit pár argumentů, který tvrdí,že je to fakt kvalitní a jak všichni píšou, starý Valvestate je lepší než nový MG?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pokud je mamka laik, tak ji řekni, že jednak je to Marshall, což je záruka kvality, a když bude argumentovat ať si radši koupíš MG, tak řekni, že po roce 2005 přesunuli výrobu do číny, že už nový nic nevydržej

A doufej, že to nebude moc koumat, protože jsem si toho většinu vycucal z prstu :lol:

Každopádně tohle kombo máme na zkušebně a když se trochu vytočí, aby se rozehrál reprák, tak je fakt v pohodě a univerzální
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Mamce něco nakukej... Marshall nemarshall nerozumí tomu - a ty zjevně taky ne :-)
Takže lampa není pro tebe (ani pro nikoho jiného) zbytečná. Za těch skoro deset tisíc seženeš v dnešní době na bazaru celolampové kombo - třeba Valvekinga (a ticho !!! je to milionkrát lepší než nějaká "pololampa" co tam akorát polosvítí. HOWG!!!)
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Nebo třeba Crate V xx
Zlatá doba pro děcka...
No a použité věci prostě ztrácí na ceně, zvlášť spotřební šunt jako auta a tranzistorová komba... 8)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Valveking je v pohode aparat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
jerrom

Příspěvek od jerrom »

FilipRocker píše:Nechtěl bych toho litovat, protože v mém věku sou finance fakt na pěst :D
Taky jsem se zde dočetl,že jestli hybrid Marshall,tak ne AVT,což si říkal i ty, a v žádnym případě ne MG...Co tenhle ten? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
65W hybrid postačí ve zkušebně a klubech popřípadě na menších podiích?
Slyšel jsem i,že Marshall celkově moc na hybridy dobrej neni, jaký je tvůj názor?
Ahoj, tohle kombo je původně moje, prodal jsem mu ho za 5t a teď koukám, že už ho nabízí za 6. Měl jsem ho asi 3 roky, taky už z bazaru a naprosto bez problémů, nikdy jsem s ním neměl problém a na hraní se zábavovkou mi stačilo až kam. Prodal jsem ho, protože jsem si koupil lampu.
FilipRocker

A lepší je teda ten Crate než Peavey? Jeden známej mi nabízel Crate v33-112 za 7000, je to už 33W,ale zase sem někde čet,že i to 18W ,je tam za 7000 s 2 reprákama jakoby přeřve v ten 33W s jednim... Ale zase je to lepší kupovat takhle od známého.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asi jak na co... Peavey bude lepší na více zkreslený, Crate na čistý a crunch.

FilipRocker

Celolampa 50W je už pěknej výkon,ale aby na mě na zkouškách nebyli nasraný,protože sem slyšel,že aby kombo hrálo pěkně,musíš ho vytočit.
FilipRocker

Jak říkám,je mi 16 let, jsem nezkušený,ale chtěl bych si koupit kombo,které bych dobře využil a neměl potřebu ho za chvilku měnit.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

FilipRocker píše:Celolampa 50W je už pěknej výkon,ale aby na mě na zkouškách nebyli nasraný,protože sem slyšel,že aby kombo hrálo pěkně,musíš ho vytočit.
To sice ano, ale zas ne tolik, aby všichni ohluchli. Nevím, jak je to u Valvekinga, ale u mě je to jen kousek nad domácí hlasitost (je fakt, že na to, že bydlím v paneláku, hraji dost nahlas).
FilipRocker píše:Jak říkám,je mi 16 let, jsem nezkušený,ale chtěl bych si koupit kombo,které bych dobře využil a neměl potřebu ho za chvilku měnit.
Není třeba mít z toho nějaký strach. To hlavní, co je u lampáče z bazaru na místě zkontrolovat, je stáří a stav lamp. Každý prodejce řekne, že je to čerstvě přelampované, ale pochybuji, že by to byla pravda více jak v deseti procentech případů.
Chvíle, kdy se ho budeš chtít zbavit, určitě přijde. Ale to už budeš mít zas o něco vytříbenější představu o zvuku, co hledáš. V případě koupě z bazaru pak prodáš za stejnou cenu.

FilipRocker

Cosetýče tohohle ,je ještě v záruce a cena se slušně snížila. Jen nechápu,kdo kupoval poměrně dost silný kombo jen na domácí hraní. A je to na 5 lamp,jestli koukám dobře. Zatím jsem doma hrál jen na tranzistor :D Jak je to s těmi lampami? Za jakou domu se musí měnit a kolik tak stojí?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Inu možná chtěl lampu, ohromily ho watty (jako spoustu neznalých), a tak koupil to, co vypadalo nejvíc krutě. :)
Měnit se musí hlavně koncové lampy - tj. u toho Peaveye ty 6L6GC. Mění se, když se zhorší zvuk, začnou být mikrofonické, dělat ruchy atd... Cena výměny závisí od toho, co všechno jsi schopný si udělat sám a zda už máš vhodné lampy nebo ne. Myslím, že u Valvekinga se BIAS neseřizuje, takže tam je to jen za cenu spárované dvojice lamp (zhruba 1000,-) plus práce, pokud si je nevyměníš sám.

FilipRocker

Dvojice 1000 nebo každý tisícovku? A po zhruba jaké době se to vymění? Já,že si ve svym věku celoročním hraním ani na lampy nevydělam...Budu muset hrát příbuznym za prachy :D :D
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

meni se to kdyz to odejde...zalezi jak moc tomu davas pres p***l, v mem kombu jsem menil lampy az jako druhy majitel po cca 3 letech, ztoho rok bylo u me a dostavalo zahul...a cena je litr za par dobrych lamp..cca
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

FilipRocker píše:A po zhruba jaké době se to vymění?
To záleží na kvalitě těch flašek a na tom, jak se k tomu chováš. Hrál jsem na Valvekinga, co měl v sobě tři roky staré tovární elektronky a hrál. Mizerně, ale hrál.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“