Vyzkoušel sis pohrát s konfigurací vstupů a výstupů v ovládacích panelech windows?
č.2
Ano, na kvalitní zvuk externí zvukovku potřebuješ. Respektive můžeš mít i interní, ale s vysokoimpedančním, nebo mikrofonním vstupem nejsou obvyklý. Cubase je jenom software, stejně jako wavosaur, na zvuku to nic nemění
Mixer je do budoucna více-méně (spíš více) zbytečnej komponent, o vše se postará zvukovka
Dík za odpověď, tu konfiguraci jsem nastavoval, i když moc v tom nemá jasno. Podle mejch Win. Vista je to "zvukové zařízení high definition audio, jsou tam nastavení pro přední vstup i zadní zvlášť, ale jsou nastavená totožně. Tak nevim. Asi se tim nebudu hlouběji zabejvat, protože teda stejně potřebuju jinou zvukovku
Říkáš, že mix je zbytečnej, aktuálně ale když ho obejdu a zapojim nástroj (basu) rovnou do kompu,nedostanu vůbec nic. Ale to asi bude rozdílem impedance, ne? Což by teda bez mixu potřebovalo zvukovku s vysokoimpedančním vstupem. Asi jdu surfovat a googlit zvukovky, kdyby bylo nějaký doporučení, uvítám s radostí
S tím mě napadá: když chci nahrát víc stop najednou: do mixu jich samozřejmě několik zapojim, ale pošle on mi to cubasu ve stopách nebo to sloučí všechno dohromady? Když to sloučí, jaký je řešení, abych tam posílal jednotlivý stopy?
Ptám se z větší části akademicky, samozřejmě varianta "nahrát všechno zvlášť" je super, ale řekněme třeba, že chci nahrát jam session a mít možnost pak pracovat s jednotlivejma stopama.