The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
kozarmil

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od kozarmil »

a tc elecetronic nova delay ? je dd 20 lepsia od neho kvalitou zvuku alebo ci je vhodnejsia pre u2
panedge

Příspěvek od panedge »

SDD je lepší a když se ptali Edge,který delay by si vybral,jeho odpověĎ byla právě Korg.TC 2290 je samozřejmě pecka,co to slyším Pupacku,to sou novinky 8) ,No a DD20 je nej z dostupných delayů,takže Honzek má pravdu
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
kozarmil

Příspěvek od kozarmil »

takze s bossom by som to uhral ? áko tak myslim ci sto staci na tie najvacsie hity od nich..pride ,where have no name streets, lookig for,....
panedge

Příspěvek od panedge »

Myslím,že slovo stačí je špatně,DD20 je super delay na U2 :wink:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

kozarmil: Az budes mit neco nahraneho tak sem dej odkaz, rád si poslechnu :)
-- doufam ze to bude brzy :D a preji hodne uspechu.
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

kozarmil: zde několik delayů :)
kozarmil

Příspěvek od kozarmil »

no pocuval som to a mne sa vsetky delaye pacili skoro som nepocul v tom ziadny rozdiel..no tak bud ten boss alebo tc nova delay ..ale ten boss bude asi dostupnejsi.
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Casem to urcite poznas, jen co to dostanes do ucha, ale vidis ze obycejnym lidem to je uplne jedno -- jestli s tim chces vystupovat :)
Myslym, ze BOSS dd20 je nejlepsi volba. U tohoto borce by to ale znelo z kazdym delay dobre :D

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kdybych ted kupoval delay tak du určitě do DD-20 :) a z luxusnější kategorie bych asi bral TC D-two. Sem tu déle nebyl tak píšu až ted :)
z pedálovejch delayů mne sem nedavno zavadil o TC Flashback kterej ma i nejake algoritmy ala 2290 ale poradne sem to neslysel jeste :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Nazdar Chlapi
Mám problém s hlasitostí (Line6 podxt). Na nahrávce je slyšet, že na začátku každého úryvku je hlasitost mnohem výše než u zbytku (a celkově je to takové zvláštně dynamické). Je to nahrané s komba přes mikrofon SM57. Nevím jestli to je způsobeno špatným nastavením STOMP (je použit BLUE COMP), nebo prostě jeho nekvalitou a zda by to srovnala třeba koupě BOSS CS - 3. V podu je použit Comp, čistý zesilovač AMP a Delay.
ukázka: http://www.uloz.to/9476772/comp-mp3

@Pupack. S klukama zkoušíme U2 revival a proto jsem musel koupit sylnější kombo do zkušebny než Pathfinder a zakoupil jsem ZT lunchbox - tato nahrávka je tedy přes něj nahrána.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to je funkce kompresoru, ty si mu nastavil aby to hodně zkomprimoval, čili jakmile bouchneš do strun tak je tam prodleva (attack time) než kompresor stihne snížit úroveň/resp. srovnat zvuk do stejné hlasitosti. Pohraj si s nastavením COMPU. Imho já ten blue comp nepoužíval vůbec, ani Edge ho nepoužívá v reálu, jen na slide a to ještě zřejmě CS1 a je otázkou jestli vůbec, vím že kdysi jo.

Doporučuju si pro potřebu komprese zapnout samotný COMP/GATE co je tam jakoby mimo, víš který myslím, už XT nemám abych řekl přesný název, je tam uprostřed mezi jednotlivými efekty v signálové cestě. Nebo popř. použít RED comp z kategorie STOMP

Ale ten zvuk co si postnul je čistě tím kompresorem, nastavil jsi tam moc velikou kompresi.

P.S. do toho Lunchboxu nezapínej simulaci vox to je škoda... Mick ho má proto že má právě sám zvuk ideální ala Vox, netřeba to degradovat simulací.. používej do komba jen efekty, to kombo je super ;) gratuluju
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

JJ krásný zvuk :), a mohl bys mi pls ještě ujasnit jaky je rodil mezi třeba RED COMP a tim zmiňovaným COMP/GATE?
u RED comp nastavuji Sustain a Level a u Comp nastavuji Threshold a gain - nebo jsou někde na netu popsány tyto funkce? nebo to mám nastvit jen podle sluchu? CS -1 je v podu jako RED COMP?
Jinak abych řekl pravdu, tak jsem z počátku nevěděl jestli mají být simulace Voxe zapnuty, protože jsem do teď hrál jen přes reprodukty. Ale jak jsi tady dlouho nebyl tak i Panedge říkal že vypnout.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

RED COMP v PODxt simuluje MXR Dynacomp na který hrával Edge v období alba Joshua Tree tehdá snad ještě s MemoryManem jako delay

Rozdíl mezi těmi kompresory je teda:

RED COMP - simulace Dynacomp
Blue Comp - Boss CS3
COMP/gate - studiový kompresor

Tak obecně kompresor dělá to, že snižuje, stlačuje signál tak, aby se hlasitější pasáže srovnali s těmi tiššími.
Ty kytarové jsou jednodušší nastavuj podle sluchu, kdy sustain je většinou síla komprese, level síla výstupu obecně (proto se třeba tím red comp při větším LEVEL dá i nakřápnout zvuk, to je proč to používal Edge, komprese skoro na minimu a jen LEVEL jako boost)
Ty dospělejší kompresory už můžeš ovládat detailněji. Vlastně máš 4 hodnoty:

1.Treshold - udává v dB kdy má kompresor začít komprimovat
2.Attack - čas v ms jak rychle má komprese "naběhnout"
3.Release - čas v ms kdy má komprese slábnout nevím jak to lépe česky popsat :)
4. Ratio - poměr komprese (4:1 atd)

určitě o tom bude něco v sekci efekty důležité téma nebo tak ;)

jinak u toho COMP GATE si trochu pohni s Tresholdem na nějakých -16 db řekněme pro začátek a šteluj si gain kterým jakoby kompenzuješ tu kompresi (zvyšuješ volume) ten treshold ti vlastně určuje jakoby sílu té komprese u tohodle modelu (rychlost si to nastavuje nějak samo, attack a release i poměr)

nebo použij ten RED COMP sustain né moc maximálně sem dával půlku a i to je moc, ale záleží jak agresivně hraješ, a LEVEL došteluje podle toho jak ti na tu sílu reaguje kombo
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Takže jestli to dobře chápu, tak buď ZAPNU Stomp (red Comp) anebo COMP a GATE? nebo můžu obojí současně?

V podu mam ještě zaplý AMP, ale mám vypnutý jak AMpmodel (výběr značek) tak i CABmodel - mělo by jít jen o čistý zesilovač kde je ještě možnost nastavení => jakože odkrývám a zakrývám scénu jestli si vzpominas jak to v Gearboxu vypadalo - no a nevim jestli to mam nechat zapnuty, nebo ne. Jo a zkresleni mam spis nastavovat na kombu nebo nebo uz rovnou v podu? ono to bude asi celkem jedno, ale nerad bych to delal jinak nez se to dělá správně.

Doufám že mi tenhle článek Admin vezme, ale vím že kdybych se na toto ptal v oddělení efektů, tak názor ostatních muzikantů nebude tak prestižní jako tady v sekci přímo k U2, kde jsou lidi, že by za studování Edgeho zvuku mohli dostat diplom :)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Takže jestli to dobře chápu, tak buď ZAPNU Stomp (red Comp) anebo COMP a GATE? nebo můžu obojí současně?

V podu mam ještě zaplý AMP, ale mám vypnutý jak AMpmodel (výběr značek) tak i CABmodel - mělo by jít jen o čistý zesilovač kde je ještě možnost nastavení => jakože odkrývám a zakrývám scénu jestli si vzpominas jak to v Gearboxu vypadalo - no a nevim jestli to mam nechat zapnuty, nebo ne. Jo a zkresleni mam spis nastavovat na kombu nebo nebo uz rovnou v podu? ono to bude asi celkem jedno, ale nerad bych to delal jinak nez se to dělá správně.

Doufám že mi tenhle článek Admin vezme, ale vím že kdybych se na toto ptal v oddělení efektů, tak názor ostatních muzikantů nebude tak prestižní jako tady v sekci přímo k U2, kde jsou lidi, že by za studování Edgeho zvuku mohli dostat diplom :)
To si musíš zkusit, jak ti to zvukově reaguje s tím kombem. Každopádně pro Streets například bych si zapl RED Comp s malinko SUSTAIN a Level kolem půlky či podle chuti, spíš pro jeho zvukový charkter, a jako kompresor, který je na Streets potřeba trošku bych použil ten COMP ale decentně :) at nemáš ty výkyvy jak jsi postoval nahrávku. Ono by to klidně mohlo být i bez toho COMP uplně, a zapracovat na dynamice hraní, umět udržet stejně silné údery atd kde je potřeba :)

Jinak vážně doporučuju vypnout i simulaci preampu čistého, prostě komplet OFF a nechat hrát jen aparát a PODxt mít jako pedalboard před ním v inputu.

Čím kreslit. No to je zase na štelování a zkoušení si. Já ten lanchbox v ruce neměl tak nevím jak to je reálně, dej tomu čas, zkoušej poslouchej, porovnávej. Principiálně Edge hraje defacto do čistého aparátu a kreslí krabičkama, ale jelikož má na podiu aparátů několik, vím že každý má nastavený jinak. Jeden čistej, druhej trošku crunch, třetí třeba víc gainu z voxe. Prostě podle songu.
Každopádně v PODU jsem používal hlavně Screamer a simulaci RAT ted si nevzpomenu na název v PODU něco jako classic distortion či tak :)

Hlavní je zvuk aby se ti líbil, čili točit, kroutit, zkoušet :D patfindera už znám jak svý boty, ale s tim lanchboxem ti moc nepomůžu konkretne

ještě edit: je důležitý mít zkreslení před delayem z toho principu musíš kreslit krabkou jinak je to nečitelný mišmaš :) a myslim ze lanchbox nema smyčku? ted nevím z hlavy. čili obecně aparát maximalně crunch když je před tím delay
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Glastonbury festival, U2 live ze včerejší noci:

http://www.youtube.com/watch?v=5qhOkNAx ... er&list=UL

One, Streets, I will follow

http://www.youtube.com/watch?v=mMlqD4xvlfE

EBTTRT, The Fly

http://www.youtube.com/watch?v=tmsLF33f ... er&list=UL

Mysterious Ways, Until the end of the world

http://www.youtube.com/watch?v=DJaZQNqEu8I
Stay
panedge

Příspěvek od panedge »

pupack-skvělý videa,já jen ještě jak píšeš vejš,že Edge hrál v pbdobí Joshua tree na memoryman.Já myslím,že ne,co sem četl,tak od od 1984 jel všechno přes Korg SDD a na turné Joshua tree už měl docela dost namakenaj rack s midi ovládáním.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:pupack-skvělý videa,já jen ještě jak píšeš vejš,že Edge hrál v pbdobí Joshua tree na memoryman.Já myslím,že ne,co sem četl,tak od od 1984 jel všechno přes Korg SDD a na turné Joshua tree už měl docela dost namakenaj rack s midi ovládáním.
asi jo, kazdopadne on je porad s nim tak jakoby spjatej pritom ho defacto nepouzival. Ja mel spis na mysli studiovou desku Joshua tree tam ho udajne pouzil, ale kde je pravda ví jen on :) ono je to hlavne jedno.

Jinak videa super, dival jsem se live, ale na U2 to vypojili a jen Anglie + usa to snad meli live, kvuli pravum či co, trubky :))
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Co jsem tak zběžně koukal na Glastonbury 2011, tak se mi zdá že Edge celkem dost přitvrdil zvuk (zkreslil) - dobře je to vidět na Sunday bloody sunday, Bad
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Co jsem tak zběžně koukal na Glastonbury 2011, tak se mi zdá že Edge celkem dost přitvrdil zvuk (zkreslil) - dobře je to vidět na Sunday bloody sunday, Bad
jo. já si všiml už v Polsku trochu. Mě přijde, že už skoro nehraje na čistého Voxe, většinu songů už hraje na Fender Tweed nebo Bassman a na Voxe už fakt jenom ty starší klasiky a to stejně ve spojení s Fender tweed. Je ale fakt, že ty Fendery zněj parádně hlavně ve spojení s LP nebo Explorerem. Jednou si toho Tweeda koupim, sou to parádní komba a neni to taková kráva jako Vox :D :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“