Laney nebo jiný hybrid?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
FilipRocker

Re: Laney nebo jiný hybrid?

Příspěvek od FilipRocker »

Tak jestli bude 50W,tak ho budu krotit,protože druhej kytarista má pololampu Laney LV200 65W ;)
FilipRocker

Navíc mi 50W přijde zbytečný, tak 30W maximum... A to je na tom bazaru jenom to Crate.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No od toho to má kroutítka "volume". ;) A těch 50W zas není tak moc.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
FilipRocker

To má,ale prej,aby to dostalo dobrej zvuk, chce to aspoň na 4/10 na volume a to už je prej uši trhající ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jo a prej by sis to měl místo okecávání vyzkoušet. Tohle není o trhání uší, ale o tom, aby ses slyšel proti bubeníkovi. To je ten hlavní zdroj hluku, kterej ti bude trhat uši ať už má tvoje kombo 30 nebo 50 wattů.

Mimochodem uši trhal i kdysi-můj 5W Blackstar HT-5. S takovou by sis asi v kapele nezahrál.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

FilipRocker píše:Navíc mi 50W přijde zbytečný, tak 30W maximum... A to je na tom bazaru jenom to Crate.
Pokud mluvíš o lampovém Crate, tak těch 30 W bude v pseudo-A třídě a pocitově ti to bude řvát mnohem víc, než 50 W v A/B, což je třeba ten Valveking.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

FilipRocker píše:To má,ale prej,aby to dostalo dobrej zvuk, chce to aspoň na 4/10 na volume a to už je prej uši trhající ;)
Blbost mam 50w lampu jeste k tomu s 2 reprakama a volume normalne pri zkouce mam 7/10 a usi mi to fakt jeste neurvalo............ podle me je 50 lampovejch w v kombu akorát na zkusebnu
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejsou Watty jako Watty - já bych svou Mesu na 7/10 rozhodně nedal, když si uvědomím, že k ní jsem přivázán 5metrovým kabelem a dál neuteču. A to ani v nějakém kulturáku, natož v malé zkušebně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

kvasna píše:
FilipRocker píše:To má,ale prej,aby to dostalo dobrej zvuk, chce to aspoň na 4/10 na volume a to už je prej uši trhající ;)
Blbost mam 50w lampu jeste k tomu s 2 reprakama a volume normalne pri zkouce mam 7/10 a usi mi to fakt jeste neurvalo............ podle me je 50 lampovejch w v kombu akorát na zkusebnu
Ty mas ale 4x EL84, to je trochu neco jineho nez 2x6L6.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Pravda, měl jsem ve zkušebně moje 15W kombo a když jsem ho zapojil na 2x12 box a dal gain i volume na max., tak 50W pittbull s 4x12 musel být na 3/4 aby to přeřval, ale to už byl hlasitostní masakr. 30W v Class A je až nad hlavu do zkušebny.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

s A class 18W s 2x12 reprem sem to tocil na cca 7/10, ale byl to uz sileny kraval, bylo to spise proto aby to kreslilo koncem jak se do toho praskne...ted s 1x12 50W A/B mam vtom samem prostoru 5/10, vic uz by mi pukla hlava..ale ty craty jsou strasne urvane, takze aparat od aparatu no :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

2filip: Hlavni a prvni vec - NERES watty.
(je skvely, ze sis nasel tohle forum, tomu, co tady mas zatim ke svymu problemu napsany, muzes verit, a spolehni se na to a rid se podle toho, usetri ti to penize, i cas hledani kvalitniho zvuku, FAKT!)
zadruhe, pokud chces pololampu, je to stejny jak trand.
hral jsem kdysi na peavey bandit, hralo to hodne dobre. valvestate, pokud kombo, tak ber to dvoureprakovy, stoji za to, ale svym charakterem (to kombo!!) spis takovy rockovejsi, klasictejsi hevymetal. MG radej neber, mozna to jeste ted nepoznas, ale za rok uz bys vedel ze to byl krok vedle. kdyz jsme byl mlady, drtil jsem svy 15w kombo beringer a slysel jsem MG, znelo mi to dobre. ted poznam i na festakach, kde je obecne vychytany zvuk, ze je neco spatne.. do kapely to neber. mozna snad kdyz se to dobre nastavi, ale v 99procentech pripadu z toho leze jedovaty sicivy zvuk, ktery sice musis strasne ohulit, ale kapelou neproleze. s lampacem je to jiny, prijemne jde slyset pres kapelu. s tema crate V18 a 33 nemam vubec zkusenosti, takze to ti nepotvrdim, me osobne se nelibi design :) a "problemum" s lampama se vubec neboj, v klidu. maximalne ti nekdo pomuze to jednou za pet let vymenit. :) jo, takze abych to shrnul. jesi chces pololapmu/trand, tak ber z bazaru valvestate.
FilipRocker

http://kultura.hyperinzerce.cz/hudebni- ... pelhrimov/

Co byste mi profíci řekli na tohle? :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no jed to vyzkouset, jestli to mas blizko.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“