Repro v 2x12 bedne
Pravidla fóra
Re: Repro v 2x12 bedne
Mně osobně tedy přijde, že to sice proleze ven, ale že by to zlepšilo čitelnost kytary... to tedy ne - dokonce i na YouTUBE v těch různých srovnáních už leckdy poznám V30 jen podle toho, že hraje v jednom pásmu více nahlas a není jí tam rozumět. Samozřejmě každý to může slyšet trochu jinak a vliv na to má určitě spoustu dalších faktorů...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer: k tvojej poznamke, precitaj si cely tento thread, potom vyvodzuj zavery. o vymene repro sme sa uz bavili, je to samozrejme jasna volba, ale ja som od prirody clovek zvedavy a snazim sa skusat rozne veci.
na zahranicnych forach som o beam blockers nasiel vela diskusii, a na tomto fore som o tom nenasiel nic koherentneho, preto by som sa o tom chcel pobavit v tomto threade. na to to forum snad je. V30 nema pre mna zly zvuk, to som uz tusim tiez spominal. skor naopak, paci sa mi ze nema frekvencne vecko, nema moc basov, neznie plechovo ani pieskovo ako niektore lacnejsie repro (fuj). problem su tie vysky/vyssie stredy, uzke frekvencne pasmo ktore killuje moje usi.
Wohma: zahuhlany zvuk nepreferujem. ono to ta mikina sice trochu zahuhlava (a treba to kompenzovat eq) ale preto sa prave pytam na ine moznosti, chcem tam vyskusat nejaky beam blocker nasadit. pri tom zvuceni si to neviem predstavit uplne, ale ako hovorim, pri zakryti len stredu repro by to nemal byt taky problem, mikrak davam mimo os, cize by teoreticky bol umiestnovany vedla blockeru, nie za nim
Wohma: zahuhlany zvuk nepreferujem. ono to ta mikina sice trochu zahuhlava (a treba to kompenzovat eq) ale preto sa prave pytam na ine moznosti, chcem tam vyskusat nejaky beam blocker nasadit. pri tom zvuceni si to neviem predstavit uplne, ale ako hovorim, pri zakryti len stredu repro by to nemal byt taky problem, mikrak davam mimo os, cize by teoreticky bol umiestnovany vedla blockeru, nie za nim
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Tak si ten beam blockers vyrob a vykoušej, no... Osobně si taky myslím že ti prostě V30 nesedí a zkoušel bych na tvém místě jiné repro(Greenback?). Možná jsem blbě četl, ale nevím(e) jak máš nastavený EQ a presence. Uvažuj taky o grafickém EQ do smyčky, cest k vytouženému zvuku je přehršel.
A ještě nerozumím tomu, proč si pouštíš ten box přímo do uší? Ten zvuk se dost mění s odstupem od boxu a do stran, je třeba to vnímat tak nějak komplexně, jak to funguje v rámci kapely/mixu/prostoru...
A ještě nerozumím tomu, proč si pouštíš ten box přímo do uší? Ten zvuk se dost mění s odstupem od boxu a do stran, je třeba to vnímat tak nějak komplexně, jak to funguje v rámci kapely/mixu/prostoru...
Scorstin: Omlouvám se, thread jsem samozřejmě četl, nicméně postupně a už jsem zjevně pozapomněl, o čem vlastně byl, a tak jsem mylně z kontextu posledních několika příspěvků usoudil, že jsi instaloval V30 čerstvě. Tak nebo tak... Na mém názoru to nic moc nemění.
Existuje mnoho reproduktorů, které se dostávají do přímého srovnání s V30 a je u nich vyzdvihována právě absence těch nepříjemných frekvencí (jmenovitě WGS Veteran 30 a jiné kopírky, Eminence V12, Jensen JC12-70EL, Celestion G12K-100). Když rád zkoušíš různé věci... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
box nepustam priamo do usi, akoze by som mal hlavu u repra rovno
myslim normalnu hru v skusobni, povedzme vertikalne otoceny box, ja sedim par metrov od neho vedla basaka, je to nasmerovane na mna. takze hlavu mam zhruba na urovni vrchneho repro, ide ten zvuk na mna priamo. vtedy je to hodne zle, ked to nejde priamo na mna (stojim vedla boxu, alebo blizko pri nom s tym ze mi to hra do noh/do pasa) tak mi to nevadi bud vobec alebo len trochu, zalezi od pozicie. samozrejme ked hrame vsetky nastroje (okrem mna bicie,basa, dalsia gitara,klavesy) tak sa ten efekt trochu zmiernuje, to je asi dane okolitym bordelom.
ine repro to chce urcite vyskusat, tie repra co hovori bummer je trosku tazsie zohnat, aj ked by to asi bolo super riesenie. ale kazdopadne by som kludne nieco aj z obchodu vzal normalne, len greenback asi ee, to ma 25w jeden nie? x2=50w, to je to co ma moj zosik, trochu moc na hrane by to bolo. urcite chcem skusat nove repro, mam v plane skocit si aj do musiccentra a skusit rozne boxy co tam maju, kupit si rozne typy a skusit to pokombinovat...kazdopadne ale az po statniciach, to chce cas a peniaze, ktore momentalne kvoli skole akosi nemam, ledva si platim najom...diplomka, skusky, teraz tie statnice za rohom no
hravam ale stale, koncerty su dohodnute dlho, takze sa to snazim riesit tak 'za behu'. k sirsim upravam sa snad dostanem na jesen.
inac eq mam nastaveny takto asi: bass na stred(5), middle 6-7/10, high 3/10, presence asi na 2. to kvoli zmiernovaniu neprijemnych vysok pri vyssie popisovanej situacii v skusobni. po otvoreni boxu a mikinovej uprave som stiahol basy trochu, asi na 4, a pridal vysky na stred a presence tak na 4, aby to nehuhnalo a zostalo to konkretne. skusal som tie vysky a presence vytocit aj vyssie, a ta mikina tu neprijemnost stale uspesne pohlcuje
len ten zvuk mi uz tak nesedi no...rain, preco si chcel vediet o eq?
Edit: kazdopadne vam vsetkym dakujem za pomoc a prispevky do diskusie
ja sa odoberiem poskusat nieco vhodne na tie beam blockers, ked nieco funkcne vymyslim tak sa zase ozvem. pripadne az budem konecne kupovat nove repro
az ma toto prestane bavit a vezmem si pujcku...
ine repro to chce urcite vyskusat, tie repra co hovori bummer je trosku tazsie zohnat, aj ked by to asi bolo super riesenie. ale kazdopadne by som kludne nieco aj z obchodu vzal normalne, len greenback asi ee, to ma 25w jeden nie? x2=50w, to je to co ma moj zosik, trochu moc na hrane by to bolo. urcite chcem skusat nove repro, mam v plane skocit si aj do musiccentra a skusit rozne boxy co tam maju, kupit si rozne typy a skusit to pokombinovat...kazdopadne ale az po statniciach, to chce cas a peniaze, ktore momentalne kvoli skole akosi nemam, ledva si platim najom...diplomka, skusky, teraz tie statnice za rohom no
inac eq mam nastaveny takto asi: bass na stred(5), middle 6-7/10, high 3/10, presence asi na 2. to kvoli zmiernovaniu neprijemnych vysok pri vyssie popisovanej situacii v skusobni. po otvoreni boxu a mikinovej uprave som stiahol basy trochu, asi na 4, a pridal vysky na stred a presence tak na 4, aby to nehuhnalo a zostalo to konkretne. skusal som tie vysky a presence vytocit aj vyssie, a ta mikina tu neprijemnost stale uspesne pohlcuje
Edit: kazdopadne vam vsetkym dakujem za pomoc a prispevky do diskusie
Naposledy upravil(a) Scorstin dne 1.06.2011 13:00, celkem upraveno 1 x.
Ja kdyz si stoupnu doprostred zkusebny primo do osy repraku, tak mi to taky reze hlavu
To je dany hlavne tim, jak lidsky ucho vnima ruzny frekvence (viz Fletcher-Munsonova krivka) - kolem 2-5 kHz je ucho nejcitlivejsi, coz znamena, ze pri vyssi hlasitosti budou zdanlive nejhlasitejsi prave tyto frekvence.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
wohmo a riesis to tak ze tam proste nestojis jo?
akoze chapem, ale zase to moze byt problem pokial je vas v kapele viac, stale tam niekto bude stat v ceste koho to bude zabijat, a na koncertoch je to smrt pre divakov...si predstav ze stojis pod podiom, kde tie repraky gitaristu su na urovni tvojej hlavy, to ti asi pekne skazi naladu...mne teda urcite
je ale zaujimave ze niektore repra to proste nerobia, nemyslim len tie 15rocne, ale aj nejake custom celestion z marshall avt bedne, co ma prekvapilo dost. g12t mi prisli byt tiez miernejsie v tomto ako V30.
Na koncerte to divak nema sanci postrehnout, pokud se nehraje v kulne na drivi. Treba na Melodce kdyz hraje kytara jen z podia (a ne do PA), tak se da v prvni rade normalne bavit... Navic od toho clovek stoji minimalne nejaky 3-4 metry, coz je taky jina situace nez ve zkusebne 
G12T jsou neuveritelne zahuhlany repraky, ktery hrajou dobre jen s Marshall aparatama, protoze ty jsou zas silene ujeceny
G12T jsou neuveritelne zahuhlany repraky, ktery hrajou dobre jen s Marshall aparatama, protoze ty jsou zas silene ujeceny
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jj to je fakt ze tie g12t samotne moc dobre nehraju inymi aparatmi...mozno v kombinacii.
ale podla mna to ale na koncerte divak sancu postrehnut ma. ja si pamatam viacero pripadov ked mi tato neprijemna charakteristika reprakov isla pod podiom utrhnut hlavu, takze so sa musel vzdialit k baru
nevravim ze to boli vzdy v30, ale casto jo. priamo na melodke to raz bolo urcite, gitarista mal engl kombo, asi thunder/screamer, a velmi zle to bolo ked mi to hralo na urovni hlavy pod podiom...
mno...zalezi, ja z vlastnej skusenosti by som netvrdil ze to divakovi nemoze vadit tieto neprijemne ukricane frekvencie
ale podla mna to ale na koncerte divak sancu postrehnut ma. ja si pamatam viacero pripadov ked mi tato neprijemna charakteristika reprakov isla pod podiom utrhnut hlavu, takze so sa musel vzdialit k baru
mno...zalezi, ja z vlastnej skusenosti by som netvrdil ze to divakovi nemoze vadit tieto neprijemne ukricane frekvencie
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Když posloucháš repro v jeho ose, tak budou všechny uvřeštěné a pokud ho máš ve výšce hlavy, tak to nespravíš nijak. Já stávám tak 1-1.5 od 4x12 která je na zemi a tam je zvuk dobrý, pokud jdu cca 3 metry před aparát, tak přibude hodně výšek a zvuk je celkově ostřejší.
S těma greenbackama bych se toho nebál. Nedovedu si přestavit mít preamp i konec naplno u 50W hlavy, takže nějaké rezervy tam budou. Např. kombo Engl Invader má 100W a je osazeno 1x12 V30, která má 70W.
S těma greenbackama bych se toho nebál. Nedovedu si přestavit mít preamp i konec naplno u 50W hlavy, takže nějaké rezervy tam budou. Např. kombo Engl Invader má 100W a je osazeno 1x12 V30, která má 70W.
Praveze vsetky uvrestane niesu ani na ose, ani s hlavou uplne u repra (ano, blbost, ale skusal som to zo zvedavosti
), takze vsetko je relativne
neviem no, ako som pisal, chce to cas a peniaze skusat a vyberat si. ale ak myslis ze GB by nevadili tak to mozno skusim tiez, ich zvuk mi sedi
Neverim, to muselo jit z PA, nebo musel byt Dan silene nasranej, protoze by ten aparat musel byt nehorazne ohulenejScorstin píše:ale podla mna to ale na koncerte divak sancu postrehnut ma. ja si pamatam viacero pripadov ked mi tato neprijemna charakteristika reprakov isla pod podiom utrhnut hlavu, takze so sa musel vzdialit k barunevravim ze to boli vzdy v30, ale casto jo. priamo na melodke to raz bolo urcite, gitarista mal engl kombo, asi thunder/screamer, a velmi zle to bolo ked mi to hralo na urovni hlavy pod podiom...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no bolo to pod podiom, som si takmer 100% isty ze to slo priamo z komba...uz je to nejaka doba, pamat tak nelsuziWohma píše:Neverim, to muselo jit z PA, nebo musel byt Dan silene nasranej, protoze by ten aparat musel byt nehorazne ohulenejScorstin píše:ale podla mna to ale na koncerte divak sancu postrehnut ma. ja si pamatam viacero pripadov ked mi tato neprijemna charakteristika reprakov isla pod podiom utrhnut hlavu, takze so sa musel vzdialit k barunevravim ze to boli vzdy v30, ale casto jo. priamo na melodke to raz bolo urcite, gitarista mal engl kombo, asi thunder/screamer, a velmi zle to bolo ked mi to hralo na urovni hlavy pod podiom...
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsi na to přišel sám, proč ti to rve uši. Tím bych tuto kauzu uzavřel. Pak snad ještě špunty do uší...Scorstin píše:... ja sedim par metrov od neho vedla basaka, je to nasmerovane na mna. takze hlavu mam zhruba na urovni vrchneho repro, ide ten zvuk na mna priamo. vtedy je to hodne zle, ked to nejde priamo na mna (stojim vedla boxu, alebo blizko pri nom s tym ze mi to hra do noh/do pasa) tak mi to nevadi bud vobec alebo len trochu, zalezi od pozicie...