Různé polohy zpěvu

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
fates

Různé polohy zpěvu

Příspěvek od fates »

Pořád se mě více a více lidí ptá čím to tenhle a zase tamten zpěvák zpívá?

Jak se tomu říká?

Tak jsem pro všechny co o to mají zájem připravil jednoduchou ukázku co je jaký styl zpěvu.

Do podrobna to rozebereme jindy.

Třeba Vám to nějak pomůže

Zde: http://www.zpev-praha.estranky.cz/clank ... poloh.html

Zdravím všechny

Fates
real_dead_one

Re: Různé polohy zpěvu

Příspěvek od real_dead_one »

A tento je co? :)

http://www.youtube.com/watch?v=QlCo9_FB5Nk

jinak dost užitečné ;)
fates

Příspěvek od fates »

Ahoj,
no myslím, že Jonathan Cabana kombinuje Fry screaming a Growling, alespoň to na mne tak působí.

Tohle by tě mohlo zajímat, docela hezký video o nahrávání zpěvu „Björn "Speed" Strid“ ze Soilwork. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=j4Qy_FBo ... re=related
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

dobrý, za snahu to dát dohromady ti odpouštím i faleše (zvlášť u falsetu a vyššího falsetu. škoda že nemůžeš dát fistuli, nasadili by tě v guantanámu místo britney :D )...a taky za řev, vrčí ti to tam dobře :)

jo, u growlu jsi nepřesvědčivej a scream ti zní strašně uzoučce, málo šumů na můj vkus, ale to je fakt jen o vkusu nic víc.
fates

Příspěvek od fates »

Tak samozřejmně je to jen pro ukázku pro ty co se vůbec neorientují a je to vše bez jakéhokoliv nadvojení a
je tam jen trochu dozvuk na zpěvu.

Jinak screamovat se dá v různejch polohách a taky záleží jestli je někdo Tenor nebo Bass a podle toho se taky výsledný efekt hodně liší.

Záleží na náběrech atd. Zas tak jsem si s tím nehrál.

No a proto to na tebe možná tak působí, ale kritiku beru.

Fates
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

fates píše:Tak samozřejmně je to jen pro ukázku pro ty co se vůbec neorientují a je to vše bez jakéhokoliv nadvojení a
je tam jen trochu dozvuk na zpěvu.

Jinak screamovat se dá v různejch polohách a taky záleží jestli je někdo Tenor nebo Bass a podle toho se taky výsledný efekt hodně liší.

Záleží na náběrech atd. Zas tak jsem si s tím nehrál.

No a proto to na tebe možná tak působí, ale kritiku beru.

Fates
tak to je jasný, že záleží na typu hlasu. ale o tom jsem nemluvila. scream je proto screamem, že do čistýho tónu dostáváš pod a nadtóny. osobně preferuju křiky, kde těch pod a nad je víc, protože to zní plněji, objemněji, jako katedrála prostě. ale je to otázka vkusu a proto jsem na něj taky výslovně upozornila. technicky bys to (teoreticky) mohl zvládat i prostorněji se svým epesním chrapláčkem :)
fates

Příspěvek od fates »

To je jasný že zvládám a i jiné věci 8) , je to jak píšeš o vkusu, ale taky o pocitu jak to v tu danou chvíli zrovna chceš udělat :D rád tě někdy pozvu na zkoušku, dám si záležet :D

Co bych to byl za učitele kdybych učil něco co sám neovládám. :D
No ale je pravda, že za svou pěveckou karieru jsem jich viděl hodně. :D :D :D

Fates
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

fates píše:To je jasný že zvládám a i jiné věci 8) , je to jak píšeš o vkusu, ale taky o pocitu jak to v tu danou chvíli zrovna chceš udělat :D rád tě někdy pozvu na zkoušku, dám si záležet :D

Co bych to byl za učitele kdybych učil něco co sám neovládám. :D
No ale je pravda, že za svou pěveckou karieru jsem jich viděl hodně. :D :D :D

Fates
chmm, já to nedávno u svýho lektora sekla, pže mi nedokázal odpovědět na zcela relevantní otázky, na který měl umět odpovědět, neb dopředu avizoval, že tomu rozumí :D na zkoušku se stavím ráda, pokud zkoušíte v Praze :D
fates

Příspěvek od fates »

To chápu taky jsem se s tím několikrád setkal, hlavně 98% učetelů jsou spíše zaměřený na klasiku nebo pop,
takže když za nima člověk přijde, že by chtěl řvát, tak reakce většinou je to nedějel zničíš si hlasivky.
Zrovna jsem se o tom před 14 dni bavil s Lídou Nopovou a schodli jsme se, že hlas občas prostě musí dostat zabrat, ale samozřejmě v rámci dobré techniky a pod dozorem. :D

JInak se připravujeme do studia takže pilujem nějaký věci a zkoušíme v Kobylisých. :D
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

no tak to by šlo, i když je to stejně lehce z ruky :D

hele ten můj poslední lektor právě avizoval, že učí i výraznější techniky včetně growlu a screamu. a pak fakt nevěděl, když jsem měla nějaký dotazy praktický :twisted:
fates

Příspěvek od fates »

No jasný říkám, občas jsou někteří lektoři zvláštní, ale to tak prostě je.

Každej většinou řeší peníze někam chodí za 150-200,. na hodinu a je mu líto dát víc.

No a za rok zjistí, že stejně pořád nic nemumí a je problém si spočítat, že radší dám o někde jinde
něco víc, ale zase se něco naučím.Prostě za kvalitu se hold musí za platit, nemyslím teď jen sebe ale i prostě lektory který berou třeba 500 na hod atd ale prostě tě něco naučí. :D a jsou dobrý v tom co dělaj.

Je třeba se zamyslet proč někdo si účtuje 150,. za hodinu a jinej 400,. no asi tam bude rozdíl ve vědomostech a zkušenostech a od toho se odvíjí i výsledky.Alespoň by to tak mělo fungovat si myslím.

Fates
fates

Příspěvek od fates »

jinak by mě zajímalo kdo jinej ještě u nás učí Growling a tyhle tvrdý techniky?Co to bylo za lektora?

Protože na to aby zrovna tyhle techniky někdo někoho mohl učit musí přesně pochopit o com v tom krku jde.
No a hlavně měl by to sám dobře ovládat, tak proto se ptám kdo to byl? :D
AlliAnn

Příspěvek od AlliAnn »

fates píše:jinak by mě zajímalo kdo jinej ještě u nás učí Growling a tyhle tvrdý techniky?Co to bylo za lektora?

Protože na to aby zrovna tyhle techniky někdo někoho mohl učit musí přesně pochopit o com v tom krku jde.
No a hlavně měl by to sám dobře ovládat, tak proto se ptám kdo to byl? :D
no hele já si nemyslím, že je to o penězích. já lidem taky, když si přijdou že potřebujou píchnout, pomáhám úplně zadáčo. jako samozřejmě je jasný, že dobrej lektor může mít vyšší ceny, ale není to zákonitost a navíc ten o kterým jsem mluvila já nebyl vůbec levnej, řekněme kulantně :)

a šlo o rockovýho zpěváka, jehož jméno budiž nevysloveno :D nechci mu dělat negativní reklamu, je to jinak fajn pán a každej, kdo k němu přijde, si stejně obrázek udělá sám velmi rychle.

btw nevím čím to je, ale jsem dost alergická když se říká growlING NEBO screamING :D
fates

Příspěvek od fates »

Ty názvy, to bude asi ten punkovej přístup.... :D :D :D :D :D
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Hrozně mě zaujala tyhle části v 3:44 a 6:55 jak to zazpíval,a teď si říkam jestli to je o rozsahu nebo to používá hlavovej ton?
:
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“