vestavěná ladička
Pravidla fóra
-
janina.maierova
vestavěná ladička
Mám asi hloupý dotaz, pořídila jsem si svojí první elektroakustiku s vestavěnou ladičkou...mám ji krátce, ještě jsem ji neměla zapojenou,ladička na sucho nefunguje, je to možné?
-
janina.maierova
Re: vestavěná ladička
jj baterka je nová.....jsem z toho zmatená, taky tomu nerozumím
Výrobce a model kytary ?
-
janina.maierova
Ibanez Talman
Mám Ibanezu AEL 10E a ladím normálně i bez zapojenýho kabelu. Zkusil bych ještě jednou vyměnit baterku, popřípadě zkusit ten vypínač zamáčknout pořádně.
Pokud je zapojený kabel, ladička funguje ?
Pokud je zapojený kabel, ladička funguje ?
-
woro90-1
Jak to vypadá když nefunguje? Vůbec se nezapne nebo do ní nejde signál?
Pokud je to stejný systém jako ta moje, tak po zapnutí ladička bliká po 2s intervalech a až po zahrátí struny se ukáže tón a jestli je vysoko nebo nízko.... není to tak i u tebe ?
-
janina.maierova
V papírech píšou..cituji:
kytary se snímačem,s pasivním, nebo aktivním EQ, s ladičkou nebo bez ladičky-XLR
U některých nástrojů s kombinací výstupů XLR/Jack je nutné pro správnou funkci XLR zasunout i (hluchý) Jack
Tak nevím, jestli to s tou ladičkou nějak souvisí, už jsem zkoušela párkrát novou baterku, znovu a znovu pořádně zapnout....a nic, tak nevím, jestli reklamovat či ne......na aparaturku nemám zatím penízky,šetřím na ní...tak nevím, zda zapojená šlape, budu muset u někoho vyzkoušet......
kytary se snímačem,s pasivním, nebo aktivním EQ, s ladičkou nebo bez ladičky-XLR
U některých nástrojů s kombinací výstupů XLR/Jack je nutné pro správnou funkci XLR zasunout i (hluchý) Jack
Tak nevím, jestli to s tou ladičkou nějak souvisí, už jsem zkoušela párkrát novou baterku, znovu a znovu pořádně zapnout....a nic, tak nevím, jestli reklamovat či ne......na aparaturku nemám zatím penízky,šetřím na ní...tak nevím, zda zapojená šlape, budu muset u někoho vyzkoušet......
-
janina.maierova
Ladička se vůbec nezapne:-(
janina.maierova píše:V papírech píšou..cituji:
to stím nemá souvislost...
-
janina.maierova
jsem si myslela že nemá....no...nic...budu muset vyzkoušet u někoho, když bude zapojená.....a v nejhorším reklamovat
Já bych začal od píky...
1)nabitá baterie
2)správně umístěná
3)dobře zaklaplý kryt
4)správně zamáčknutý zapínací čuplík
5)zelená kontolka by měla poblikávat (!!!)
6)zkusit hrát různé struny různou dynamikou (nahlas/potichu, tenký /tlustý...)
7)zkusit hru trsátkem/prsty
8 )možná je špatně usazený snímač pod kobylkou, což není zvenku vidět, nebo můžou být vypojené kabely uvnitř... pokud vše selže, skočit do hudebnin, jestli nepomůžou, poslat na reklamaci...
1)nabitá baterie
2)správně umístěná
3)dobře zaklaplý kryt
4)správně zamáčknutý zapínací čuplík
5)zelená kontolka by měla poblikávat (!!!)
6)zkusit hrát různé struny různou dynamikou (nahlas/potichu, tenký /tlustý...)
7)zkusit hru trsátkem/prsty
8 )možná je špatně usazený snímač pod kobylkou, což není zvenku vidět, nebo můžou být vypojené kabely uvnitř... pokud vše selže, skočit do hudebnin, jestli nepomůžou, poslat na reklamaci...
-
janina.maierova
baterka nová, správně položená a zaklapnutá,
zapínací čudl zamáčknutej řádně a ladička se nezapne....tak zkusím ty hudebniny teda:-)
zapínací čudl zamáčknutej řádně a ladička se nezapne....tak zkusím ty hudebniny teda:-)
Hudebniny, zkušenější kamarád,kytarář, nebo reklamace..janina.maierova píše:baterka nová, správně položená a zaklapnutá,
A zkoušela jsi připojit mono jack? Píšou to v návodu. Je to trochu nelogické, ale možná to tak mají zapojené.
-
janina.maierova
Ještě jsem neměla možnost, mám ji třetí den teprve, ale až bude možnost hnedka vyzkouším....jen mě zajímaly zkušenosti jiných s vestavěnou ladičkou u ibanez talmana, jestli jim na sucho taky nefunguje......děkuji za cené rady....mám fakt zkušenosti jen s klasickou španělkou, takže každá rada se hodí 
Jeden čas jsem Ibanez měl...SGE 130E... A fungovalo to přesně tak, jak máš uvedeno v návodu - vestavěná ladička fungovala jenom tehdy, když byl v samici jack... Je to sice hloupé, ale soudruzi od Ibanez to tak holt vymysleli... Takže navzdory předchozím příspěvkům kolegů jsem na 99 % přesvědčen, že to bude tím... Prostě si sežeň jack (i bez kabelu) a uvidíš...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
woro90-1
Ano, je to divné, ale je to možné. Logicky by mi dávalo smysl, kdyby se u kytary s vestavěnou ladičkou zastrčením kabelu zapínal preamp, ne připojovala baterie, ale pokud to tak má jiná ibaneza, vůbec bych se nedivil kdyby to tak bylo i u Talmana. Pokud to tak bude, doporučuji koupit si mono redukci na malý jack, která ti kromě zapínání ladičky umožní přímé nahrávání do PC, případně hraní do domácí hi-fi aparatury.
-
janina.maierova
Díky, uklidnili jste mě, jste zlatíčka:-)