Hitparáda: 5. kolo

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...

5. kolo Hitparády (můžete hlasovat pro 2 kapely a měnit svou volbu)

Anketa končí za 5.06.2011 19:16

Adam Sporka
14
8%
Apis Ante Portas
23
13%
Amorphine
39
22%
The Event Horizon
13
7%
Lunar 5
44
25%
Tarquam
5
3%
Vejfuk
41
23%

Celkem hlasů: 179

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitparáda: 5. kolo

Příspěvek od Dark Axel »

Hollywood píše:chtěl jsem něco napsat, ale zřejmě bych to tady neúmyslně zase rozvášnil, tak raději jen ocituji Nera z předchozí stránky:
Pro klid všech zúčastněných se od teď nebudu v žádném kole nikterak vyjadřovat ke kvalitě, obsahu nebo formě zaslaných nahrávek, aby se nikdo nemohl bát, že můj názor náhodou ovlivní hlasování.
stejně jako většina toho, co jsi tu napsal - naprosto irelevantní
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Hollywood píše:
woro90-1 píše:To je ale vážně úplně obyčejný turnaround dvanáctky, kde mají do stopek sólo bicí, toho byly v šedesátých letech plné celé stohy desek :roll:

No nic, stačí se podívat do výčtu tvých příspěvků a je to celkem jasné...
Jestli to bylo myšeleno na mě, tak to,že nemám moc příspěvků na tomto fóru, neznamená, že jich nemám víc na než ty na jiných fórech hudebních, bambulo (třeba světových). Určitě nezbírám a nerozdávám rozumy na hudebnímfóru.cz ...nechápu, že na takovej žblecht vůbec reaguju.
...A právě to, že se to dá slyšet ve spoustě písniček (jak sem píšete), mě nepřesvědčuje o tom, že bych měl dát takovému polepu hlas. Vejfuku nic proti tobě prosímtě.
Počet jsem skutečně neměl na mysli, to číslo neznamená nic, bambulo třeba světový.

K tématu: Jasno mám jen u Lunar5, tam je úroveň jako vždy špičková. Jinak jsem se rozhodoval mezi AAP (hezky barevné, sladěné, plynoucí, s dostatkem energie...), Amorphine (správně praštěná smršť), The Event Horizon (čtyřakordová nádhera s úžasně plným zvukem), Tarquam (tam se mi sice nelíbil zvuk, nástroje mi přišly trochu jednoduše znějící, prostě "jsou v tom slyšet jedničky a nuly", hlavně u toho hlavního melodického synťáku - podle mě by zněl lépe, kdyby byl pořádně profiltrovaný, ne jen načisto z oscilátorů) i Vejfukem. Jediné, co mě neoslovilo, byla symfonie pro pískátko, a to ač jsem míval doma různý vintyč PC-bordel. Přišlo mi to prostě laciné, i jako hudba ke hře (ačkoli s hudbou třeba z Golden Axe se to asi moc srovnávat nedá, tam už byly solidní nástroje a polyfonie na lepší úrovni, taky to třiosmě dávalo pěkně zabrat).
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

1. Populární hudba v takové moderní podobě existuje cca 60 let. Každý rok se vychrlí milióny a milióny písní. Težko v dnešní době můžeme předpokládat, že se objeví něco nového, objevného. Něco, o čem můžeme prohlásit: "Tak to to ještě nikdy nebylo." Aneb každá (resp. 99,9999%) píseň v dnešní době bude připomínat některou píseň z minulosti (aranže, melodie, barvy, harmonické postupy, ...).

2. Každý, kdo tvoří muziku, ji zároveň i dost poslouchá. Člověk se neubrání ovlivnění. Nevěřím, že by se někdo přihlásil do místní hitparády s vědomě okopírovanou písní.

3. Nazývat někoho, kdo nesouhlasí s mým názorem, "bambulou", je na diskuzních fórech poněkud infantilní a hodné tak leda žáka třetí třídy základní školy. Zrovna tak jako si myslet, že jen ten můj názor je jediný správný.

4. Měli bychom se zase začít bavit o muzice.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Hollywood píše:chtěl jsem něco napsat, ale zřejmě bych to tady neúmyslně zase rozvášnil, tak raději jen ocituji Nera z předchozí stránky:
Pro klid všech zúčastněných se od teď nebudu v žádném kole nikterak vyjadřovat ke kvalitě, obsahu nebo formě zaslaných nahrávek, aby se nikdo nemohl bát, že můj názor náhodou ovlivní hlasování.
To snad nemyslíš vážně? Dostaneš opravněné napomenutí, které se navíc nijak nevztahuje k závazku který Nero dal a ještě jdeš do protiútoku? Hm... Jako, je to fakt směšný, kdybych tady měl mikrovlnku, tak si asi udělám popcorn a budu sledovat tvojí popravu.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

arcilucifer píše:
Dost slabý mi přijde postovat videa kdo kde koho kopíruje, to není dobrý přístup.

Dobrý přístup není něco vědomě kopírovat! Což je tady evidentní!
Evidentni, evidentni, to samý můžu napsat o vaší hudbě a napostovat videa, můžu tvrdit, že nápad na obal je ukradený od J Biafry, který podobný koláže vytvářel. Barevnost nápadna Požáru mlýna.
I když si nějakej hudební motiv vezmeš a pracuješ s ním je to snad špatně?]
Tady je 99% lidí při tvorbě hudby ovlivněno hudbou, nebo chceš tvrdit, že hudbu neposloucháš a Tvoje tvorba vychází pouze z dojmů a pocitů.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Kód: Vybrat vše

2 Hollywood:
Myslím si, že si tady možná trošku moc vyskakuješ na ostatní členy fóra, přitom sám nejsi nějaká extra třída,pokud je tedy relevantní brát v potaz hudbu, jíž jsi sem poslal. Upřímně, z technického hlediska nic moc, je to rytmicky v některých částech nepřesné. Pokud nejsi vystudovaný hudební kritik, tak si myslím, že by bylo lepší se radši kousnout do jazyka, než tady shazovat uživatele. Je v pořádku říci svůj názor... ale člověk by se měl dvakrát zamyslet nad tím, co vlastně píše, než něco pošle...
Jo a nezlob se na mě, ale napsat takové hrubky v příspěvku co píšeš, to tě práce neomlouvá, to i kdyby tě o půlnoci vzbudili, tak bys to měl napsat správně...

Kód: Vybrat vše

Ad 5.kolo:
Na úvod bych rád zmínil, že toto kolo je opravdu hodně vyrovnané a rozhodně hodně zajímavé... Těžko se rozhoduje, ale nakonec jsem se rozhodl pro Apis Ante Portas a Lunar5. Ale opravdu, dobrá práce hoši... Akorát to Atari mě moc neoslovilo...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

woro90-1 píše: The Event Horizon (čtyřakordová nádhera s úžasně plným zvukem)
potěšils :) díky za názor!
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Hlasy putují k bluesovým primitivům a do Institutu intermédií. :mrgreen:

Ale dobrá práce, lidi! Dva hlasy jsou málo... :)
155petr

Příspěvek od 155petr »

za mě Vejfuk. Fakt jsem si to užil. Druhý hlas si rozmyslím, neb je toho tady tentokrát dost zajímavého. :shock:
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

woro píše:Tarquam (tam se mi sice nelíbil zvuk, nástroje mi přišly trochu jednoduše znějící, prostě "jsou v tom slyšet jedničky a nuly", hlavně u toho hlavního melodického synťáku - podle mě by zněl lépe, kdyby byl pořádně profiltrovaný, ne jen načisto z oscilátorů)
Ono vlastně jediný, co jde přes soft, jsou bicí, všechno (včetně lead synthu) je přes klávesy :mrgreen: njn, stará generace yamahy má celkem slabej rejstřík, ale je třeba říct, že na tu dobu to byl stroj, a dokonce se nějaký zvuky dochovali i do nových Motifů
Zkusím si s tím ještě nějak pohrát, ale budu to muset všecičko nahrát znova, páč jsem z nějakýho neznámýho důvodu ztratil celej projekt i se všema stopama :? a teď už fakt nevim, z čeho jsem ty bicí poskládal :mrgreen:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já jsem si říkal že to budou nějaké postarší klávesy :D Máš-li možnost to páchat přes PC, zkus to jako jsem to dělával já ve FL - použít nějaký VST nástroj s minimálně třemi oscilátory a LP filtrem, za to hoď ještě mnohopásmový parametrický EQ, nakruť si na něm široký hrb a lehké zvlnění na jeho násobcích, a když budeš rychlý, a za slabou čtvrthodinu máš zvuk jako víno. Důležité je, že se ekvalizace a filtr nemění s výškou tónu, dává to tomu přirozenější zvuk.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

ouuu, nečekal jsem :D já to taky všechno dělám ve FL. Díky za podrobný návod, něco vyzkouším :wink:

EDIT: Ještě mě napadlo podívat se do starýho PC, který bylo přes rok nehnutě ukrytý ve zkušebně a teď je zaparkovaný pod stolem ( :mrgreen: ), tam by ty stopy ještě mohly být
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Jelikož se blíží konec hlasování, tak bych rád poděkoval všem, kteří hlasovali pro Lunar5, upřímně jsem ani tak pozitivní reakce nečekal, a taky jsem moc nevěděl, kterou skladbu nasadit (respektive, která by členy fóra nejvíce oslovila)... TAKŽE DÍKY.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Momentálně je to Vejfuk vs. Amorphine. Hlasovali všichni? :lol:

//: hehe, už ne
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Takže nakonec nám v napjatém souboji vítězí Lunar5 - gratuluju k postupu do finále! Ostatním projektům děkuju za účast.

Zároveň se rovnou můžete přesunout do hlasování v 6. kole, které je laděno převážně punkově s pár výlety i mimo hranice tohoto žánru.
vase-skupiny-a-projekty-f74/hitparada-6 ... 25515.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Amorph

Příspěvek od Amorph »

Taky diky vsem za hlasy a blahopreju vitezi!
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Za Vejfuk všem díky, týýý hýýýý.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“