Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Pravidla fóra
Re: Jak z pocitace vytahnout slusny high-gain zvuk
Repro je možné vypnout - v Pro verzi.
Zadávat email není povinné - u toho pole přece není červená hvězdička.
Zadávat email není povinné - u toho pole přece není červená hvězdička.
Nazdar, neviete prečo mám na h***o zvuk keď hrám PM? Znie to tak ,akoby tam bolo málo gainu a pri tom na simulácii mám gain na 10
nemôže to byť tým že mám na zvukovke gain na 0?
Metjuu píše:Nazdar, neviete prečo mám na h***o zvuk keď hrám PM? Znie to tak ,akoby tam bolo málo gainu a pri tom na simulácii mám gain na 10nemôže to byť tým že mám na zvukovke gain na 0?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
co to s tym ma spolocne?Wohma píše:Metjuu píše:Nazdar, neviete prečo mám na h***o zvuk keď hrám PM? Znie to tak ,akoby tam bolo málo gainu a pri tom na simulácii mám gain na 10nemôže to byť tým že mám na zvukovke gain na 0?
je to stejna legrace.
moc som mu nerozumel ale mysli ze hovoril o tom ze ta 11 ma nejaky tvrdsi zvuk?....ale aj tak mna trapi to ze ked si na YT pozrem alebo stiahnem nejake nastavenie v Amplitube tak to nemam moc podobneParis píše:je to stejna legrace.
ok. kdyz riznes poradne do kytary, tak indikator vstupni urovne (input level) ukazuje co?
(... a co je PM?)
(... a co je PM?)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
PM - palm muting 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
myslis indikator na zvukovke alebo v cubase? v cubase je to asi tak v polke a na zvukovke skoro nicParis píše:ok. kdyz riznes poradne do kytary, tak indikator vstupni urovne (input level) ukazuje co?
(... a co je PM?)
imho je pro tohle nejpodstatnejsi indikator v amplitube, tam by to melo trochu cervenat, kdyz poradne (jakoze maximalne) sahnes do strun...
okej takze na zvukovke nemam pridavat gain?Paris píše:imho je pro tohle nejpodstatnejsi indikator v amplitube, tam by to melo trochu cervenat, kdyz poradne (jakoze maximalne) sahnes do strun...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale no tak
na zvukovce je HW indikátor, který přímo souvisí s preampem, takže zde by se mělo budit co nejvíce pro optimální využití A/D převodníku. Ukazatele v SW je obvykle otázkou CO ukazují; tohle bude dost odvislé od nahrávacího řetězce a samotné konstrukce.
Nicméně budou obvykle ukazovat úroveň vstupu A/D převodníku, ale pak pozor - SW regulace zisku je obvykle něco jako digitální ZOOM u kamer/foťáků! Jinými slovy to není prvek, kterým by se měla opravdu z většiny regulovat síla signálu na vstupu (prostě se jen zesiluje to, co vstupuje do převodníku, čili nemění se poměr S/N, což není tedy úplně to žádoucí).
Má-li zvukovka ve své preamp části ovladač zisku a minimálně i indikátor PEAK, tak by se mělo nastavit zesílení takové, aby při maximálním vstupním signálu ("kilo" na kytaře apod.) maximálně lehce problikávala PEAK LED (značí to obvykle -3 dBFS signál). Pokud je již ovladač na maximu a ještě by "to něco sneslo", dá se poštelovat i ta SW část, ale zde to už bude (nebo by měl být!) celkem minoritní zásah; podstatné je přivádět na samotný vstup co nejsilnější signál (případně ho maximálně zesílit HW ovladačem u vstupu).
P.
Nicméně budou obvykle ukazovat úroveň vstupu A/D převodníku, ale pak pozor - SW regulace zisku je obvykle něco jako digitální ZOOM u kamer/foťáků! Jinými slovy to není prvek, kterým by se měla opravdu z většiny regulovat síla signálu na vstupu (prostě se jen zesiluje to, co vstupuje do převodníku, čili nemění se poměr S/N, což není tedy úplně to žádoucí).
Má-li zvukovka ve své preamp části ovladač zisku a minimálně i indikátor PEAK, tak by se mělo nastavit zesílení takové, aby při maximálním vstupním signálu ("kilo" na kytaře apod.) maximálně lehce problikávala PEAK LED (značí to obvykle -3 dBFS signál). Pokud je již ovladač na maximu a ještě by "to něco sneslo", dá se poštelovat i ta SW část, ale zde to už bude (nebo by měl být!) celkem minoritní zásah; podstatné je přivádět na samotný vstup co nejsilnější signál (případně ho maximálně zesílit HW ovladačem u vstupu).
P.
ja jsem se teprve ptal, co to ukazujeMetjuu píše:takze na zvukovke nemam pridavat gain?
edit: a ty mas ten alesis io2? ten ma prece docela pekny indikator, takze vidis i co mas hned na zacatku...
(precti, co pise pavlii)
Jak řikají pánové .. Vybudit signál ve zvukovce, aby nejhlasitěší pasáže šly na oranžovou diodu a pak na simulaci nebudu muset dávat tolik gainu, když do ní půjde silnější signál
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
jo diki toto som chcel pocutpavlii píše:Ale no takna zvukovce je HW indikátor, který přímo souvisí s preampem, takže zde by se mělo budit co nejvíce pro optimální využití A/D převodníku. Ukazatele v SW je obvykle otázkou CO ukazují; tohle bude dost odvislé od nahrávacího řetězce a samotné konstrukce.
P.
jj nakoniec som si vybral alesis a som s nou zatial spokojnyParis píše:ja jsem se teprve ptal, co to ukazujeMetjuu píše:takze na zvukovke nemam pridavat gain?
edit: a ty mas ten alesis io2? ten ma prece docela pekny indikator, takze vidis i co mas hned na zacatku...
(precti, co pise pavlii)
ahoj.. nevítej kde stáhnout a jak nainstalovat toto?? : http://www.youtube.com/watch?v=kETTASnq_Q0 (ve videu to asi dobře vysvetluje ..,ale já mu nerozumím a nechápu to..
) ...(-mam win 7 a počítač asus... ) díky moc..
program se jmenuje Guitar rig 4, zakoupit ho muzes napriklad na kytary.cz
nebo warez, ale to jako bych nerekl, linky ti tu rozhodne neposlu, gugli
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Kosak píše:program se jmenuje Guitar rig 4, zakoupit ho muzes napriklad na kytary.cz
pozor, to, co ten kluk dava ke stazeni, jsou pouze presety (nastaveni zesilovace atd.), ne samotny program 
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra