micro kombo vs powermix

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Buldokill

micro kombo vs powermix

Příspěvek od Buldokill »

Ahoj, rád bych si pořídil nějakého prcka domů na cvičení, například:
http://www.bici.cz/Kytary/Elektricke-ky ... RO-CUBE-RX
http://kytary.cz/line-6-micro-spider/HN099192/
http://kytary.cz/roland-cube-20-xl/HN114503/
Problém je v tom, že bych rád přes něj, propojený do powermixu, hrál i v kapele. Co to udělá, když použiju místo snímání mikrofonem recordingový výstup? Bude signál dostatečně silný?
Teď mám zvuk do powermixu přímo z tohohle:
Přílohy
Kopie IMG_2136.JPG
Gibson SG-SFWCH

kombo: Roland Cube

Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Re: micro kombo vs powermix

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Kamarád má Micro Cube Bass a hraje s tim s jednou Bluegrassovou kapelou. Mandolína, Benjo a akustika. Rockovou kapelu by to prý neutáhlo, ale na takovouhle hudbu je to prý v pohodě. Akorát tam něco přepájel u toho sluchátkového výstupu, protože když se tam připojil kabel do mixu tak se vypnul reproduktor a nemohl by sám sebe vůbec slyšet. Ale prý otázka přepájení jednoho drátku.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
filo01

Příspěvek od filo01 »

jakub.kubaaa píše: Ale prý otázka přepájení jednoho drátku.
Na MicroCube téměř doslova ;)
http://www.lojeck.com/brian/MicroCubeRepair.html (poslední dva obrázky)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

jakub.kubaaa píše:Kamarád má Micro Cube Bass a hraje s tim s jednou Bluegrassovou kapelou. Mandolína, Benjo a akustika. Rockovou kapelu by to prý neutáhlo, ale na takovouhle hudbu je to prý v pohodě. Akorát tam něco přepájel u toho sluchátkového výstupu, protože když se tam připojil kabel do mixu tak se vypnul reproduktor a nemohl by sám sebe vůbec slyšet. Ale prý otázka přepájení jednoho drátku.
Jo, to je samice s vypínačem signálu.Když zasuneš jack, vypne to reproduktor. O to mi ale nejde. Mám odposlech z mixu. Jde mi o sílu signálu z toho výstupu, aby nebyl slabý a dal se tím powermixem zesílit. Mix máme tenhle:
http://www.audiotek.cz/product-10354-yamaha-emx512sc
Gibson SG-SFWCH

Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

Funguje to v pohodě, sám jsem takhle jednou na Rolanda hrál. Sice mám Cube 15, ale mělo by to být u všech stejný. Jinak si musíš vyzkoušet jestli Cube, nebo Spidera. Kamrád má Spidera a zkreslené zvuky mi přijdou hodně chemické, ale celkem líbí se mi clean, je takovej zajímavej. U Cube je to naopak, tam se mi zase líbí víc OD než clean.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nějak mi nedochází, proč to chceš řešit takhle. Na co používáš ten multiFX od Korga? Jedeš v něm přes nějakou simulaci ampu+boxu? S komby, která sis vybral, bys tou simulací jel přes další simulaci. Pokud to neděláš kvůli odposlechu (ke kterému by ti tyhle prckové stejně byli houby platný), tak proč? Ten sluchátkový/recordingový výstup nebude lepší než recordingový výstup z toho Korga. To už si radši pořiď nějakou 15 W lampičku, se kterou utáhneš i koncert, a použiješ ji i na domácí hraní.
Kraliik

Příspěvek od Kraliik »

Já osobně bych to taky řešil malou lampu, ale pokud ti to takhle vyhovuje, tak proč ne. Ale je pravda, že kombo za Korgem je blbost, protože z těhle kombíček nepoleze o moc lepší zvuk než z toho korga a byl by to jenom další krám navíc. Na domácí cvičení v pohodě, ale na živo s tímhle zpojením v tom moc nevidím smysl.
Buldokill

Příspěvek od Buldokill »

Mám to zapojený na dva okruhy a přepínám AB selectorem. Jeden je Korg a druhej ten vršek boardu. V Korgu samozřejmě používám simulace, ale vršek mi jde jen tou simulací z Blackstara a ta není nic moc. Tak jsem to chtěl zkusit vylepšit tím kombem. O zkreslení z komba mi nejde, spíš o ty modulace. Kreslítko mám Blackstar a toho Bosse.
Gibson SG-SFWCH

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Na to bych se vykašlal. Potřebuješ nutně ty dva okruhy? Nejlepší by bylo to zapojit všechno za sebe a používat simulaci z korga. A samozřejmě uplně nejlepší by to bylo hnát do lampového aparát bez simulace.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“