Kombo VOX AD50VT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
stryda

Kombo VOX AD50VT

Příspěvek od stryda »

Dobrý den.Vrátil jsem ke hře na kytaru.Je mi 66let nejsem již moc pojízdnej tak se musím nějak zaměstnat.U internetu to pořád nejde.Ve svým mládí jsme hráli skladby SHADOWS SPUTNIK a jiny instrumentálky.Podle internetu jsem pořídil kytaru SQUIER snimače RM.pickups dodatečně vyměněny.Kombo VOX AD50VT.Po nastavení efektového knoflíku na delay ,zvuk je dobrý.Podle internetu jsem chtěl vylepšit zvuk kytary a dosadil jsem krabičku BEHRINGER DD600.Zvuk je skoro jako SHADOWS ale kombo šumí.Prosil bych o radu jestli to jde nějak odstranit.Chtěl bych nějakou jednoduchou odpověd za kterou děkuji.Za mejch mladej let byl lampovej zesilovač TESLA s magickym okem.Delay se říkalo dozvuk.Všechny kytaristy zdravím a hrejte dokud nedostanete ALZHAIMRA.Zdar stryda.
wikxzen
Rádce

Re: Kombo VOX AD50VT

Příspěvek od wikxzen »

Rozhoduje hodně věcí (šum si každý vykládá jinak). Může to být tím, že připojením externího efektu se zesílí veškeré ruchy, které mohou okolní elektronické zařízení způsobovat. Televize, rádio, elektroinstalace, aktivní zařízení, telefon, zkrátka lokalita, kde se kombo nachází, kabeláž z kytary přes efekt a pak z efektu do zesilovače atd. U modelingových zesilovačů s vestavěnými efekty uvnitř se až tak moc nedoporučuje připojovat externí efekt a když už, tak by to mělo být něco osvědčenějšího (Boss, Carl Martin, T-Rex atd.). Mrkni se do sekce Kytarové efekty a začít můžeš zde:
kytarove-efekty/delay-t4700.html?hilit=delay
stryda

Příspěvek od stryda »

Dekuji za odpoved.E.H.G.hraji čistě další struny šumí
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je zvláštní, aby šuměly jen konkrétní struny. Nějak si to nedovedu představit. Je možné to nějak nahrát?

Už se tu řešilo, že mají tyto modelingové VOXy vestavěnou šumovou bránu. Jednoduchá šumová brána zpravidla nedělá nic jiného, než že propouší až signál o určité intenzitě. Pokud máš před kombem (a tedy i před tou bránou) zapojený delay, dokázal bych si představit, že to bude dělat trošku binec.
Takže v první řadě - k vyřešení problému se šumem by bylo vhodné tu šumovou bránu úplně vypnout. Pak se bude příčina hledat snáz. Jak se u tohoto komba vypíná, neporadím, protože jsem s ním nikdy neměl co do činění. Ale v manuálu to určitě bude a někdo z místních ho jistě také měl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
stryda

Příspěvek od stryda »

Delay bylo zapojeny pred kombem a na foru jsem se docet ze VOX AD50 VT se s krabickama nemusi.Krabku jsem odpojil a je po sumu.Dekuji vsem za radu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“