Bezhlavové basy
Pravidla fóra
Re: Bezhlavové basy
Fajn, ale to nic nemění na tom, že nevydělávám, abych si mohl každý měsíc dovolit nové struny 
Ono je to dost o tom, kdo se jak u své struny stará a také jaké má. Já je měním cca po těch 2 - 3 měsících.
B2A co sem měl nehrála do výšek coš mi bylo jedno distortion to napraví
tedy že struny hluchnou nešlo tak poznat: vydržely dost možná půl roku.
Struny budou asi tyto nee? http://kytary.cz/daddario-esxl160/HN076915/
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat 
- Sid Vicious
►BTW◄ na bezhlavku hrají občasně Jožo Ráž (Elán) nebo Svatopluk Šváb (Totální nasazení) dodnes.
Dneska nevím Elán mne nezajímá: kdysi na to hrál hodně.
- Sid Vicious
ale já se zajímam i vo ten "hudebnickej svět" , elán mi je ukradenejdalabo píše:Dneska nevím Elán mne nezajímá: kdysi na to hrál hodně.
- Paparatzzi
- Kontaktovat uživatele:
navíc existuje jakýsi adaptér na normální struny, pokud mě má paměť nešálí..
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
V minulé kapele měl basák B2A, hrálo to jak prase
(=dobře). Struny myslím občas vyvařoval v jarové vodě, torchu se tím životnost prodloužila.
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
jj vyvařování se tu už taky řešilo. Je to sice řešení. Ale je to taková poslední možnost, když rychel potřebuješ oživit struny na pár dní. Zvuku to pomůže, ale ne na moc dlouho.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
dr.MENGELE
[ja nemám basu ale gitaru hohner headless tak k tym nevýhodam:lehka rozhodne neni.na ten rozmer je tažšia ako lopaty od bcrich.hra sa v sede v pohode ponevač to má zboku sklopku na nohu ako samopal.rozladovanie v podstate nehrozí.nemá kam hore sa struny šroubuju 2 imbusmi napevno a dolu rolnu šponuješ šroubom
uote="Durin"]Zkoušel jsem jednu. Za sebe bych řekl asi tohle:
+ skladnost
+ přepravitelnost
+ originalita
- blbě se na to hraje, především kvůli nízké hmostnosti
- nedrží to na koleni, když při hraní sedíš
- je to hnusný (to je ovšem subjektivní názor)
Za sebe dávám

Soudím podle svých priorit a moje hlavní priority u basy jsou bohužel v mínusu, takže tak
Ten basák z Chinaski, nebo nějaké téhle české kapely na tuhletu hraje[/quote]
uote="Durin"]Zkoušel jsem jednu. Za sebe bych řekl asi tohle:
+ skladnost
+ přepravitelnost
+ originalita
- blbě se na to hraje, především kvůli nízké hmostnosti
- nedrží to na koleni, když při hraní sedíš
- je to hnusný (to je ovšem subjektivní názor)
Za sebe dávám
Soudím podle svých priorit a moje hlavní priority u basy jsou bohužel v mínusu, takže tak
Ten basák z Chinaski, nebo nějaké téhle české kapely na tuhletu hraje[/quote]
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Dr. Mengele (opravdu zajímavý nick), když řekneš, že ta basa není zas tak lehká, protože je těžší, než lopata, tak asi uvažuješ trochu jinak, než většina lidí. Když řeknu, že je moc lehká, myslím to oproti ostatním basám - oproti ostatním basám je opravdu moc lehká. Oproti lopatě asi ne, ale já nepředpokládám, že tady autor dotazu předtím hrál na lopatu 
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Přečti si co píše, konstatuje že na ty rozměry zase není lehká jak by se mohla zdát, ale že lehká vlastně je, protože to píše v záporech. Přečti si nejdříve všechno co napsal.
-
davout1993
Ty zápory jsou od Durina ze začátku topicu ne?
-
dr.MENGELE
lopatou som myslel tie velké rohaté gitary od bc rich trebars.basu hohner som v ruke nemal ale predpokladam že je to to samé co gitara neviem co to je za drevo asi mahagon ale len to tremolo je riadny kus železa.na base sa to neuchycuje tak že v tremolu je rolna a hore sa to dotiahne a odstrihne?že tu nekdo pisal o specialnych strunach.keby som niekde narazil na nejakú lacnu basičku bez strachu by som do nej šiel.a ked ideš s malým kufríčkom po ulici alebo ma kšeft vypadáš jak sniper:))Durin píše:Dr. Mengele (opravdu zajímavý nick), když řekneš, že ta basa není zas tak lehká, protože je těžší, než lopata, tak asi uvažuješ trochu jinak, než většina lidí. Když řeknu, že je moc lehká, myslím to oproti ostatním basám - oproti ostatním basám je opravdu moc lehká. Oproti lopatě asi ne, ale já nepředpokládám, že tady autor dotazu předtím hrál na lopatu
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
-
dr.MENGELE
j ráž má tu basu od wasburn.ten basak s totalnyho hral na ni v spalenym poríčí a zvuk mal super.elán nam je sice ukradenej ale pochybujem že by sa tu našiel niekto z nás co raz vypredá strahov:)Sid Vicious píše:ale já se zajímam i vo ten "hudebnickej svět" , elán mi je ukradenejdalabo píše:Dneska nevím Elán mne nezajímá: kdysi na to hrál hodně.
-
dr.MENGELE
http://youtu.be/rDeiyx2mByo
jak som si tak pozeral uchytení strun na tych headless basach tak som narazil na toto.doma to radšej skušat nebudem:)
jak som si tak pozeral uchytení strun na tych headless basach tak som narazil na toto.doma to radšej skušat nebudem:)
tak origo steinberger je trochu jina liga
je to komplet nastroj z uhlikovych vlaken. Jinak k strunam, dlooouho jsem mnel jako hlavni basu headles Hohner The Jack a pouzival normalni struny s DIY adapterem - vyloupane valecky se sroubkama z elektrikarske cokolady, strunu strihnout, na konec nasroubovat valecek a jedem. A muzes na tom tocit treba levne cervene warvy kazdy tyden (jak ti zvuhove vyhovujou
)
-
dr.MENGELE
tiež ma napadli tie elektrikárske čokoládky.alebo ked už by som chcel byt frajer do nerezoveho štvorhranu navrtat 4 diery a 4 shora zo zavitom.ale jak sa poznám šlendriana s tymi čokoládkami by som hral 20rokove.t. píše:tak origo steinberger je trochu jina ligaje to komplet nastroj z uhlikovych vlaken. Jinak k strunam, dlooouho jsem mnel jako hlavni basu headles Hohner The Jack a pouzival normalni struny s DIY adapterem - vyloupane valecky se sroubkama z elektrikarske cokolady, strunu strihnout, na konec nasroubovat valecek a jedem. A muzes na tom tocit treba levne cervene warvy kazdy tyden (jak ti zvuhove vyhovujou
)
Pokiaľ viem, tak J. Ráž hrá už pár rokov na Neusera, ktorý síce tvarom tela vypadá podobne ako spomínaný Hohner, ale na rozdiel od neho hlavu má
http://www.neuserbasses.com/custom_bass.html
http://www.neuserbasses.com/custom_bass.html