Chci si pořídit na kytaru snímač SD p-90 phat cat ke krku. Ale mám trochu obavy, jestli nebude vylkej skok v hlasitosti, při přepnutí na p-90. Dík za odpovědi
Humbucker a p-90 na jedný kytaře
Pravidla fóra
-
stripeslover
Humbucker a p-90 na jedný kytaře
Ahoj,
Chci si pořídit na kytaru snímač SD p-90 phat cat ke krku. Ale mám trochu obavy, jestli nebude vylkej skok v hlasitosti, při přepnutí na p-90. Dík za odpovědi
-
stripeslover
Re: Humbucker a p-90 na jedný kytaře
Jo, EMG-HZ TB1, ten snímač na tý kytaře byl při koupi. Případně bych ho vyměnil, kdyby tam byl ten skok ve hlasitosti. Našel jsem, že to má 16.67K
Mám Phat Cat a SH-4. Hlasitostní rozdíl tam je, ale podle mě nic drastickýho.
-
stripeslover
Ok, dík. A seš s Phat Cat spokojenej? Já bych to chtěl používat spíš na čistej zvuk.
Na čistej zvuk je to klasa, pěkně tlustej tón. Když chci zvuk rozjasnit, tak střední poloha s rozepnutým SH-4. A pak to ve zkušebně stejně všechno hrnu na humbucker, protože na nějakej čistej zvuk nemám čas.
U mě naprostá spokojenost.
U mě naprostá spokojenost.
-
woro90-1
Ale když to dostanu do ruky já, přepnu si pěkně na Phat Cat a užívám si toho tlustého ale dostatečně jasného tónu (a nadávám na tenké struny co tam má). Na blues je to mazec.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kdybys chtěl, výškou snímačů bys to nedoladil?Kamahl píše:Mám Phat Cat a SH-4. Hlasitostní rozdíl tam je, ale podle mě nic drastickýho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero: Kdybych chtěl, tak možná ano. 
P90 u krku a HB u kobylky mám na BFG Les Paulovi;
skok tam je, P90 je silnější (HB je tam BurstBucker 3, tzn A5 + relativně silnější výstup, ale ne za moc, třeba jako keramickej:) - a to i když je HB prakticky maximálně nahoře.
Navíc p90 se špatně výškově šteluje, těma šroubkama /pod strunama/ to moc nejde a nejsou ani k tomu určený, a na tom gibsonu se brzo narazí na dno šachty když se sníží těma hlavníma (snižovacíma) šroubama.
Takže pro vyrovnanou hlasitost je potřeba ubrat potem.
skok tam je, P90 je silnější (HB je tam BurstBucker 3, tzn A5 + relativně silnější výstup, ale ne za moc, třeba jako keramickej:) - a to i když je HB prakticky maximálně nahoře.
Navíc p90 se špatně výškově šteluje, těma šroubkama /pod strunama/ to moc nejde a nejsou ani k tomu určený, a na tom gibsonu se brzo narazí na dno šachty když se sníží těma hlavníma (snižovacíma) šroubama.
Takže pro vyrovnanou hlasitost je potřeba ubrat potem.
I´m wheels... movin´wheels
-
stripeslover
To sem čekal, že by ta změna hlasitosti měla bejt obráceně
. Díky všem
stripeslover píše:To sem čekal, že by ta změna hlasitosti měla bejt obráceně. Díky všem
Proč ? Jednak je u krku větší rozkmit strun(y) = generuje silnější signál,
a pak - P90 není žádný ořezávátko
-
stripeslover
Já nevim, asi sem si to myslel, protože sem si řikal, že jedna cívka bude slabší než dvě 
Sice jedna, ale zato velká cívka.. a dva magnety

-
woro90-1
A drátu je tam víc jak v celém HB, celkový počet závitů je prý zhruba stejný u vintage laděného HB a u P-90 (kolem 10 000 otáček). Přidej k tomu silnější magnetický obvod a vyjde ti dost silný snímač 
-
stripeslover
Tak díky za osvětlění
. Už to chápu.
Ahoj chci se zeptat jde vyměnit P-90 za humbucker?
Díky
Díky
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ano ale je to prasárna.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jde, ale pokud nechceš dělat prasárny tak tam dáš tuhleKilopsak píše:Ahoj chci se zeptat jde vyměnit P-90 za humbucker?
Díky
http://www.rmpickups.cz/rp94-bridge-&-neck.html
už jsem se ptal, tak nechci zasírat forum: někdo zkušenosti s gibson p 94? (p 90 velikosti hambáče)...chtěl bych tim vyladit svoje sg
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64